Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ξένης ταινίας

Συνεχίζει το σομπρερικό αφιέρωμα με τις υποψηφιότητες ποδοσφαιρικών Όσκαρ για το 2014 με τις καλύτερες ξένες ταινίες. Οι φετινές υποψηφιότητες είναι:

filomeno

ΦΙΛΟΜΕΝΟ

Ο Λούσιο Φιλομένο είναι ένας ομορφός νεαρός από το Μπουένος Άιρες με πλούσια… προσόντα. Γνωρίζει την Νουέβα Σικάγο μία παραγωγό ταινιών πορνό που πιστεύει στο ταλέντο του και του κλείνει συμβόλαιο. Εκεί όμως ξεκινούν τα προβλήματα καθώς ο Λούσιο δεν μπορεί να “σκοράρει” με τίποτα. Γρήγορα αναγκάζεται να αλλάξει στούντιο, αλλά οι αποτυχίες του έχουν ως αποτέλεσμα να τον φωνάζουν κοροϊδευτικά Μπόκολη. Η καριέρα του στο ερωτικό σινεμά παίρνει τον κατήφορο και τελικά ο Λούσιο ταξιδεύει στην μακρινή Ελλάδα και την Τρίπολη όπου αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του. Όταν όμως γνωρίζει μια  Σαλονικιά από την Τούμπα τα πράγματα αλλάζουν.

Το τελευταίο αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ που προκαλεί και συγκινεί μαζί. Στον ρόλο της υστερικής Σαλονικιάς η Πενέλοπε Κρουζ που για τα γυρίσματα της ταινίας αναγκάστηκε να βάφεται στις 9 το πρωί και έβγαλε κιρσούς από την ορθοστασία στη Βαλαωρίτου.

12-years-a-slave

12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

Ο Γουέιν είναι ένας συνηθισμένος σκάουζερ που μετακόμισε στο Μάνστεστερ όταν βρήκε δουλειά. Πίνει, γλεντάει, του αρέσουν οι ηλικιωμένες κυρίες και δουλεύει ως ταμίας στο μπακάλικο του παράξενου γεροσκωτσέζου κυρ-Άλεξ. Όταν ο Άλεξ βγαίνει σε σύνταξη και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη συλλογή τσίχλας του, το μπακάλικο το αναλαμβάνει ο ανιψιός του Ντέιβιντ. Ο Γουέιν τότε καταλαβαίνει ότι αυτά τα χρόνια που πέρασε δουλεύοντας στο μπακάλικο ήταν ένας σκλάβος και ότι η πραγματική ζωή είναι στο Λονδίνο. Θα καταφέρει να κερδίσει την ελευθερία του;

Η επιστροφή του αγγλικού σινεμά. Ωμό, αστείο και συνάμα κυνικό, προβληματίζει και συνδυάζει στοιχεία από ταινίες των Ρίτσι και Λόουτς χαρίζοντας ένα τέλος με μια μεγάλη ανατροπή. Καταπληκτικές οι περούκες του πρωταγωνιστή. Στον ρόλο του παππού του ο βετεράνος, βραβευμένος Ράιν Γκιγκς.

all-is-lost-robert-redford

ΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ

Η Μπενφίκα είναι μια Πορτογαλίδα που ετοιμάζεται για το πιο ευτυχισμένο έτος της ζωής της. Περιμένει τον καλό της που είναι ναυτικός να της κάνει πρόταση γάμου, το αφεντικό της να της ανακοινώσει προαγωγή και τη χρυσή επέτειο γάμου των γονιών της. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα περιμένει και έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή της.

Κομεντί καταστάσεων που θυμίζει Μπρίτζετ Τζόουνς, από μια χώρα με μικρή κινηματογραφική παράδοση. Ο σκηνοθέτης Ζόρζε Ζέσους μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση με την ιστορία του, αλλά οι υπερβολικές συμπτώσεις που συμβαίνουν στην ταινία την κάνουν να μην είναι ρεαλιστική. Ο αειθαλής Ρόμπερτ Ρέντφορντ παίζει τον ρόλο του αφεντικού, ενώ η επιλογή του Λουιζάο που παίζει τον αρραβωνιαστικό είναι μάλλον αποτυχημένη, καθώς φαίνεται ξύλινος και στρίβει σαν τον λύκο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Η εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά και το ποδόσφαιρο κλείνει με τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε. Οι υποψηφιότητες είναι οι εξής: Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΑΚΗΣ Ο Μάκης είναι πολιτικός κρατούμενος στην ταραχώδη Ελλάδα του Μνημονίου. Η αγάπη του για μια γυναίκα τον φέρνει κατηγορούμενο από την ίδια ότι την έκλεψε.  Ο Μάκης προσπαθεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ σκηνοθεσίας

Τρίτη μέρα του αφιερώματος και περνάμε στα πιο σοβαρά βραβεία πλέον, με τις υποψηφιότητες για τις ταινίες με την καλύτερη σκηνοθεσία: VOLOS BUYERS CLUB Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο Αχιλλέας, αποφασίζει να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στην αγαπημένη του πόλη, τον Βόλο. Όταν μαθαίνει ότι το αποτέλεσμα του Β’ γύρου είναι στημένο ώστε να χάσει με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ξένης ταινίας”

  1. Ο/Η Pit λέει:

    “Πίνει, γλεντάει, του αρέσουν οι ηλικιωμένες κυρίες και δουλεύει ως ταμίας στο μπακάλικο του παράξενου γεροσκωτσέζου κυρ-Άλεξ”
    Διάολε, η εικόνα μου θυμίζει αντίστοιχο βίντεο του πανμέγιστου Darren Farley XD

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Κάτι τέτοιο;
    http://www.youtube.com/watch?v=YMwG9XhzFa4

    Δεν καταλαβαίνω λέξη του Ρούνει !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *