Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ακόμα και ο Πάπας καταλαβαίνει την ανάγκη για τους τρεις βαθμούς

 fransisco-high-jpg

Είναι πολλές οι φορές που έχουμε αναφερθεί στον Πάπα και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά και οι φορές που έχουμε μιλήσει για τη σχέση ποδοσφαίρου και θρησκείας στη Ν. Αμερική. Στην Αργεντινή πήγαν ένα βήμα πιο μπροστά καθώς λίγο καιρό μετά την στέψη του Φραγκίσκου ως Πάπα, κάποιοι θεοπαλαβοί (το πιάσατε το pun ε;) τύποι ίδρυσαν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο “Club Deportivo y Social Papa Francisco“. Η ιδέα ήταν του Χόρχε Ραμίρες φανατικού οπαδού του Πάπα που γρήγορα βρήκε και άλλους τύπους με ίδια μυαλά με αποτέλεσμα ο σύλλογος να έχει περί τα 50 μέλη και πλέον να κατεβαίνει κανονικά στο τοπικό πρωτάθλημα του Μπουένος Άιρες με όνομα Λίγκα Λουχανένσε.

https://www.youtube.com/watch?v=EAhrBUBmsAk

Το κόνσεπτ (που λένε και στο χωριό μου) πίσω από την ομάδα είναι να φτιαχτεί ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος χωρίς μπαραμπράβας, που θα περνάει μήνυμα ενάντια στη βία. Το μότο της ομάδας είναι “Όχι χούλιγκανς, όχι βία, όχι βρισιές”. Το πρώτο και το τρίτο φαίνεται να τηρούνται τουλάχιστον από τους οπαδούς της ομάδας που κατέβηκαν χθες στον αγώνα αφού εμφανίστηκε τύπος κραδαίνοντας κλαδί ελιάς (σας το ορκίζομαι) και φωνάζοντας συνθήματα όπως “Árbitro, querido, te queremos como amigo” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: “Διαιτητή αγαπημένε, σε αγαπάμε σαν φίλο” και θα έκανε κάθε σωστό οπαδό ομάδας να παθαίνει αναφυλαξία. Ο ίδιος δήλωσε βασικά οπαδός της Ρίβερ, αλλά φαν του ποδοσφαίρου και εχθρός της βίας, που ήρθε να υποστηριξει εξίσου και τις δυο ομάδες. Υπήρχαν όμως και οι “οργανωμένοι” της ομάδας με το όνομα “Barras Santas” που προφανώς είναι τόσο άγιοι που θα κάνουν τους Ρόλιγκανς της Δανίας να σκίζουν τα ιμάτιά τους.

papa francisco5497121247_n

Οι Άγιοι Οπαδοί ήταν ανάμεσα στους 150 φιλάθλους (που στην Ελλάδα πιθανότατα είναι προσέλευση Β’ Εθνικής, ενώ το συγκεκριμένο ματς ανήκει ουσιαστικά στην… 6η κατηγορία της Αργεντινής) που είδαν τον συναρπαστικό αγώνα απέναντι στην Τρεφούλες που έληξε με σκορ 2-2. Και αν στις κερκίδες όλα πήγαν καλά, η Πάπα Φρανσίσκο χρειάζεται δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο διαιτητής αναγκάστηκε να δείξει τέσσερις κόκκινες κάρτες, οι δύο για τον Άγιο του Νότου (που ειρήσθω εν παρόδω φοράει φανέλα με τα χρώματα του Βατικανού). Άγνωστο αν οι παίκτες τιμωρήθηκαν με νηστεία από τη διοίκηση. Ο χαφ Φαμπιάν Γκάντι πάντως είχε τη δική του ερμηνεία: “Θα είναι λίγο μπερδεμένο αν αρχίζουμε να βρίζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά ο Πάπας είναι Αργεντίνος, γνωρίζει και θα μας καταλάβει” σε μια από τις πιο επικές ατάκες που θα μπορούσαν να ειπωθούν για το ποδόσφαιρο και το πόσο σημαντικό ζήτημα είναι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ήρωες που δεν ξέρουμε: Κρίστιαν “Γκομίτο” Γκόμες

Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν σε μικρές ομάδες, που απόλαυσαν το χειροκρότημα του κόσμου. Υπάρχουν αρκετοί που κατάφεραν με τις εμφανίσεις τους να παίξουν και σε μεγαλύτερες, πιο ιστορικές ομάδες. Υπάρχουν κάποιοι που κατάφεραν να βγάλουν χρήματα παίζοντας σε άλλες χώρες και χιλιάδες που κέρδισαν τίτλους. Φυσικά υπάρχουν και ορισμένοι που γύρισαν στα ποδοσφαιρικά γεράματα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εκδίκηση του Ντιέγκο όταν τον είπαν χοντρούλη

Πολύ πριν ο Μαραντόνα γίνει αυτός που γνωρίζουμε όλοι, πολύ πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το αν ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, πριν λατρευτεί στη Νάπολη, πριν κερδίσει Μουντιάλ, ήταν ένας απλός κοινός θνητός. Ένας ταλαντούχος Αργεντινός πιτσιρικάς που έπαιζε σε μια μικρή ομάδα της χώρας, τους Αρχεντίνος Τζούνιορς. Με το παρατσούκλι ο “αφάνας” […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ακόμα και ο Πάπας καταλαβαίνει την ανάγκη για τους τρεις βαθμούς”

  1. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Ε, βέβαια, σ’ αυτή την ομάδα ο χαφ θα λεγόταν Γκάντι, τι άλλο; Αττίλας;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Κρίμα να μην υπάρχει στην κατηγορία καμία ομάδα με όνομα ή παρατσούκλι ‘Διάβολοι’ να γίνει τζέρτζελο, να παίζει πριν το ματς το ‘Heaven and hell’ των Sabbath κι άλλα τέτοια ωραία και γραφικά.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Θεός Ηλίας… Δεν το παρατήρησα το όνομα.

    @duendes Μπορούμε να περιμένουμε να ανέβει η ομάδα ή να πέσει πιο χαμηλά η Ιντεπεντιέντε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *