Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κυκλοφόρησε το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ, ας δούμε λίγο stand-up comedy

Το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκάλυψε εχθές η ΦΙΦΑ σε συνεργασία με τη Sony Music. Το κομμάτι έχει τον εμπνευσμένο τίτλο “We Are One (Ole Ola)”, στον οποίο χρησιμοποιείται η πανέξυπνη τακτική ‘βάζω-το-ψαγμένο-ρεφρέν-σε-παρένθεση-για-να-μην-χρειάζεται-να-ψάχνει-τελευταία-στιγμή-για-στίχους-ο-μέσος-ακροατής’.

Σύμφωνα με τα επιπρόσθετα στοιχεία που διαβάζει κανείς στο ρεπορτάζ της παρουσίασης, το τραγούδι ερμηνεύεται από έναν ράπερ που κυκλοφορεί στον πλανήτη, δίχως να ντρέπεται, με το όνομα ‘Πίτμπουλ’, και δεν είναι ο Έντγκαρ Ντάβιντς ή χαρακτήρας ταινίας του Γκάι Ρίτσι, από το στόμα που συνοδεύει, αναγκαστικά, τον κώλο της Τζένιφερ Λόπεζ και από μια Βραζιλιάνα που το όνομα της δεν μου λέει τίποτα αλλά οι φωτογραφίες της στο ίντερνετ μου λένε πως είναι μουσικά πολυτάλαντη.

Ακουστικά το κομμάτι είναι ένα συνονθύλευμα μουσικών ειδών, σαν πιάτο με ποικιλία σε ταβέρνα το οποίο χρεώνεται πανάκριβα και στο τέλος του συνειδητοποιείς ότι είναι σαν να μην έφαγες, λίγο έθνικ, λίγο ραπ, λίγο ποπ, λίγο λάτιν, λίγο “πάμε όλοι οι λαοί της γης να πιάσουμε γερά τα χέρια και να τραγουδήσουμε παρέα” το οποίο είναι σίγουρο ότι κάποιοι άνθρωποι θα λατρέψουν, με δεδομένες τις πωλήσεις κάποιων σύγχρονων μουσικών εκτρωμάτων. Είναι επίσης δεδομένο ότι όταν ο Τζιμ Μόρισον έγραφε τον στίχο “music is your only friend until the end” δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο.

Αν ήταν στο χέρι μου θα προτιμούσα να ποδοπατήσω με στρατιωτικά άρβυλα όλες τις κασέτες που προέκυψαν κατά τη διαδικασία παραγωγής του κομματιού, να ηχογραφήσω τον ήχο που βγαίνει από το ποδοπάτημα αυτό και να τον χρησιμοποιήσω μετά ως “επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ”, μιξάροντας το με βουβουζέλες και μερικές ατάκες από περιγραφές του Βερνίκου και του Θεοφιλόπουλου. Η ποιότητα του ηχητικού αποτελέσματος θα ήταν, πάνω-κάτω, η ίδια.

Όλα τα παραπάνω είναι, φυσικά, μερικές άχρηστες πληροφορίες για ένα αδιάφορο κομμάτι, το οποίο αντέχεται μόνο αν έχει πρόβλημα η κάρτα ήχου σου ή αν έχεις κατεβάσει τόσο πολύ αλκοόλ που είσαι πεπεισμένος ότι ακούς ένα διαβολάκι να σου λέει στο αυτί με την ίδια σου τη φωνή “πιες λίγο ακόμα, δεν έχεις πιει αρκετά σήμερα”, και ουσιαστικά μια καλή αφορμή για να βάλω άλλο ένα καλό δείγμα γαμάτου stand-up comedy, στο οποίο ο λατρεμένος Ιρλανδός Ντίλαν Μόραν μιλάει, με το συνηθισμένο χαλαρό του στυλ που φαινομενικά ακροβατεί πάντα μεταξύ νηφαλιότητας και ευχάριστης αλκοολικής θολούρας, για το ραπ, τη μουσική γενικότερα και την εποχή που, άκουσον-άκουσον, οι τραγουδίστριες ήταν άσχημες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θέλω διακοπές, Μουντιάλ 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πως θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχε γεννηθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο

O Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκλήρωσε μια μαγική σεζόν (αν και μένει ακόμα το Confederation Cup). Τσάμπιονς Λιγκ το 2016, Χρυσή Μπάλα, Γιούρο με την Πορτογαλία, πρωτάθλημα και (ξανά) Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2017. Όλα αυτά σε διάστημα 365 ημερών. Αν βάλουμε στη σούμα και τα δεκάδες γκολ που σκόραρε (εντός και εκτός γηπέδων) […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μου λείπει το 230

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από την τελευταία φορά που έκανα ξανά δειλά την ερώτηση στον ψιλικατζή “μήπως έχετε αυτοκόλλητα Πανίνι;” και αφού στο ενδιάμεσο άφησα το Euro σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω και φέτος τη συνήθεια που με συνόδευε πολύ συχνά στα παιδικά μου χρόνια. Η Πανίνι έχοντας κλείσει κάποιο αποκλειστικό συμβόλαιο με την ΦΙΦΑ (καμία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Κυκλοφόρησε το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ, ας δούμε λίγο stand-up comedy”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Αντεξα να ακουσω το σιχαμα ΄Ολα-Ολα΄(Ασχετο-αλλα-ρε συ,η Πρωτοψαλτη δεν ελεγε κατι παρομοιο σε μια παλια διαφημιση του ΟΠΑΠ;;;Τοσο μπροστα ητανε ρε,τς,τς,τς…)ακριβως για 25 δευτερα και σταματησα πριν ξερασω/σπασω το λαπτοπ/κουφαθω/πηδηχτω απο το παραθυρο/ολα αυτα μαζι.
    Και λιγα τους λεει ο Ιρλανδος Θεουλης.Ενα φορτηγο με καμια 20αρια χιλιαδες τονους ”Λαικ” για τον κυριο και λιγα ειναι.

  2. Ο/Η Ventouza λέει:

    Dylan Moran Θεουλας

    Λατρευω ποσο απολυτα σουρα ειναι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *