Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Αλγερία

algeria2

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί θεωρεί ότι ως θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων αδικιών στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων της αξίζει μια χαρά για να επανορθώσει αυτό που έγινε το 1982 στο Μουντιάλ της Ισπανίας. Με δυο νίκες σε τρία παιχνίδια (εκ των οποίων η πρώτη, εναντίον των πανίσχυρων Δυτικογερμανών, ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού) οι Αλγερινοί ήταν κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση στην πρώτη τους μόλις συμμετοχή σε Μουντιάλ. Το μόνο που δεν ήθελαν ήταν να κερδίσει η Δυτική Γερμανία την Αυστρία με ένα ή δυο γκολ διαφορά στο τελευταίο αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο διεξαγόταν μια ημέρα μετά από το δικό τους τελευταίο. Οι Δυτικογερμανοί σκόραραν νωρίς-νωρίς, στο 10′, και για τα επόμενα 80 λεπτά οι δυο ομάδες άλλαζαν πασούλες πίσω από το κέντρο ή δοκίμαζαν χαλαρές επιθέσεις επιπέδου προπόνησης. Το ματς τελείωσε χωρίς να συμβεί καμία άλλη μεγάλη φάση, οι Ισπανοί φίλαθλοι στις κερκίδες γιούχαραν και φώναζαν “fuera, fuera”, ο Αυστριακός και ο Γερμανός σπίκερ στις μεταδόσεις τους ειρωνευόταν την εξέλιξη του αγώνα, οι ίδιοι οι οπαδοί των δυο ομάδων έκραζαν, ο αγώνας έμεινε γνωστός στη Γερμανία ως “η ντροπή της Χιχόν”, η ΦΙΦΑ μετά απ’ αυτό αποφάσισε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια να διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα, αλλά παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και στο τέλος της ημέρας Αυστριακοί και Δυτικογερμανοί συνέχισαν στην επόμενη φάση, την ίδια ώρα που οι καημένοι Αλγερινοί μάζευαν τα μπογαλάκια τους για να επιστρέψουν πίσω, ξέροντας ότι έπεσαν θύμα ξεκάθαρου στησίματος.
  • Γιατί ως πρώην αποικία της Γαλλίας δικαιούται ένα μέρος των ευσήμων για την ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο: Οι γονείς του Ζιντάν, του Νασρί και του Μπενζεμά είχαν καταγωγή από την Αλγερία, ο Γάλλος φιλόσοφος και φανατικός ποδοσφαιρόφιλος Ζακ Ντεριντά γεννήθηκε στην Αλγερία ενώ ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ, όχι μόνο γεννήθηκε εκεί αλλά αγάπησε το ποδόσφαιρο παίζοντας ως τερματοφύλακας στην ομάδα του Πανεπιστημίου που εδρεύει στο Αλγέρι.
  • Γιατί, για την ώρα, δίνει μια από τις μεγαλύτερες αποδόσεις για κατάκτηση του Μουντιάλ. Ποντάρεις 10 ευρώ σήμερα και στα μέσα Ιουλίου έχεις 10 χιλιάρικα στην τσέπη και μια ανακοπή καρδιάς στο ιατρικό ιστορικό σου. Και με δεδομένο ότι ο όμιλος της, με Βέλγιο, Ρωσία και Νότια Κορέα, αφήνει ανοιχτές κάποιες ελπίδες πρόκρισης σίγουρα θα υπάρχουν μερικοί τύποι κάπου στον πλανήτη που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν ένα τέτοιο ποντάρισμα με την ελπίδα δυο μήνες μετά να είναι το επίκεντρο ενός ρεπορτάζ που θα κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο λέγοντας “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παίκτης του στοιχήματος είχε προβλέψει την μεγάλη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ”.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί ένας μέσος ποδοσφαιρόφιλος μπορεί να αναγνωρίσει στην ενδεκάδα της μόνο τον Φεγκουλί της Βαλένθια και τον Ταιντέρ της Ίντερ κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση.
  • Γιατί είναι Αιγύπτιος και δεν πρέπει να υπάρχουν στο κόσμο αυτή τη στιγμή μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί εχθροί των Αλγερινών από τους Αιγύπτιους, ειδικά μετά τα όσα έγιναν στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ, στο οποίο μετά από αγώνα μπαράζ μεταξύ των δυο στο Σουδάν πήγαν οι Αλγερινοί.
  • Γιατί το “μπαίνει ένας τύπος σε ένα καφενείο την περίοδο του Μουντιάλ και λέει στους θαμώνες ότι υποστηρίζει την Αλγερία” δεν είναι αρχή αληθινής ιστορίας αλλά εισαγωγή σε ανέκδοτο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γκάνα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί έχει με διαφορά την πιο εντυπωσιακή και πολύχρωμη κερκίδα από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, δίνοντας στο Μουντιάλ μια επιπλέον εξωτική νοστιμιά. Μια απλή αναζήτηση στο google images αρκεί για να γεμίσει η οθόνη σου με χρώματα που δεν μπορούσες ποτέ να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Βοσνία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί σε αντίθεση με τα περισσότερα Μουντιάλ στα οποία υπάρχουν περισσότερες από μια ομάδες που δίνουν για πρώτη φορά το παρών, στη φετινή διοργάνωση είναι η μοναδική πρωτάρα και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκπροσωπεί μια πολύ μικρή χώρα, με πληθυσμό μικρότερο της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Αλγερία”

  1. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Το πρωτο μου μουντιαλ ηταν του 1982 τοτε ημουν ενια χρονων αι το παρακολουθησα ολο απο την απρομαυρη τιβι ακομα και τα απογευματινα που ολοι οι συμμαθητες μου ηταν εξω για μπαλα η κυνηγητό. Στην συλλογη μας απο καρτελακια πανινι των 24ων ομαδων, ελειπε απο ολους η Αλγερια! Κανεις ποτε δεν κερδισε δωρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *