Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη

  [3 Σχόλια]

uruguay_ghost

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

 • Γιατί η ιδέα ενός νέου τελικού ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ουρουγουάη στο Μαρακανά, που μπορεί να προσφέρει τόσες πολλές μικρές και μεγάλες ιστορίες εκδίκησης και φόβου που θα γεμίσουν αμέτρητες νύχτες δίπλα στο τζάκι, δεν γίνεται να αφήνει αδιάφορο κανέναν ποδοσφαιρόφιλο.
 • Γιατί βγάζει μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική αύρα, ένα μείγμα τεχνικής και αλητείας που γοητεύει, γιατί έχει τον Φορλάν και όλοι γουστάρουν τον Φορλάν, γιατί είναι το «κάτι άλλο» που ψάχνει οποιοσδήποτε θέλει να υποστηρίξει τους εξωτικούς Λατινοαμερικάνους αλλά βαρέθηκε το πολυδιαφημισμένο δίπολο Βραζιλία-Αργεντινή, γιατί η έκφραση ‘Ουρουγουανός αμυντικός’ είναι ένα ιδιαίτερο συνθηματικό που όταν ακούγεται σε μια κουβέντα μόνο στο κεφάλι των καλά μυημένων στο ποδόσφαιρο δημιουργείται αυτόματα ένα μικρό ανθρωπάκι με τη φάτσα του Ντιέγκο Λουγκάνο που με ένα σαγηνευτικά άσχημο τάκλιν παίρνει παραμάζωμα υποθαλάμους, νευρώνες, λοβούς, ιππόκαμπους και ό,τι άλλο βρει στο διάβα του, γιατί στην τελική η τελευταία λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τους Ουρουγουανούς είναι «φλώροι» και, συνήθως, κανένας δεν θέλει να υποστηρίζει τους φλώρους.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

 • Γιατί έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε νούμερο 1 επιλογή όλων των ‘εναλλακτικών’ ποδοσφαιρόφιλων. Κι αυτός σιχαίνεται κάθε είδους ‘εναλλακτικούς’.
 • Γιατί μεγάλωσε υποστηρίζοντας φανατικά την ‘Σελεσάο’ και ακόμα κι αν δεν είναι γέννημα θρέμμα Βραζιλιάνος δεν γίνεται να ξεχάσει την ‘κηδεία’ του 1950.
 • Γιατί είναι από την Γκάνα. Και οι Γκανέζοι δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ το χέρι του Σουάρες. Αν μάλιστα υπάρχει Κόλαση τον Ουρουγουανό θα υποδεχτεί ένας αδυσώπητος δίμετρος Γκανέζος τμηματάρχης, θα του κόψει τα χέρια με τρόπο που ακόμα και ο σεναριογράφος του ‘Saw’ θα έβρισκε παρατραβηγμένο, θα τον τοποθετήσει μπροστά σε μια εστία και θα του πετάει μια μπάλα λέγοντας του «για πιάστην τώρα αν μπορείς». Για πάντα. Until hell freezes over.

3 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 Πι Ζήτα // 10 Μάιος, 2014 στις 21:03

  Mόνο και μόνο για τον El Negro Jefe…(η wiki ρε σεις,έγραφε και γράφει πως έχει ελληνικές ρίζες)

  Ο Σουάρες με τις μαλακίες που έχει κάνει στο Νησί,αποδεικνύει μεν όλα όσα γράφονται πιο πάνω,αλλά ξενερώνει κι εμάς τους εναλλακτικούς.

  υ.γ. καλά,οι «εναλλακτικοί» δεν υποστηρίζουν ανέκαθεν την Αργεντινή ή αυτά ήταν προ κρίσεως κι επί μΠΑτΣΟΚ;

 • 2 Marvel 4 // 10 Μάιος, 2014 στις 21:04

  Και τον Pablo Garcia ρεεε

 • 3 GiannisIce // 12 Μάιος, 2014 στις 16:46

  Όχι τον Πάμπλο Γκαρσία. Απλά, όχι.

  Πάντως το Γκάνα – Ουρουγουάη παίζει να ήταν το πιο δυνατό από άποψη συναισθημάτων παιχνίδι σε ένα ξενέρωτο μουντιάλ.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>