Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη

uruguay_ghost

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί η ιδέα ενός νέου τελικού ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ουρουγουάη στο Μαρακανά, που μπορεί να προσφέρει τόσες πολλές μικρές και μεγάλες ιστορίες εκδίκησης και φόβου που θα γεμίσουν αμέτρητες νύχτες δίπλα στο τζάκι, δεν γίνεται να αφήνει αδιάφορο κανέναν ποδοσφαιρόφιλο.
  • Γιατί βγάζει μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική αύρα, ένα μείγμα τεχνικής και αλητείας που γοητεύει, γιατί έχει τον Φορλάν και όλοι γουστάρουν τον Φορλάν, γιατί είναι το “κάτι άλλο” που ψάχνει οποιοσδήποτε θέλει να υποστηρίξει τους εξωτικούς Λατινοαμερικάνους αλλά βαρέθηκε το πολυδιαφημισμένο δίπολο Βραζιλία-Αργεντινή, γιατί η έκφραση ‘Ουρουγουανός αμυντικός’ είναι ένα ιδιαίτερο συνθηματικό που όταν ακούγεται σε μια κουβέντα μόνο στο κεφάλι των καλά μυημένων στο ποδόσφαιρο δημιουργείται αυτόματα ένα μικρό ανθρωπάκι με τη φάτσα του Ντιέγκο Λουγκάνο που με ένα σαγηνευτικά άσχημο τάκλιν παίρνει παραμάζωμα υποθαλάμους, νευρώνες, λοβούς, ιππόκαμπους και ό,τι άλλο βρει στο διάβα του, γιατί στην τελική η τελευταία λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τους Ουρουγουανούς είναι “φλώροι” και, συνήθως, κανένας δεν θέλει να υποστηρίζει τους φλώρους.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε νούμερο 1 επιλογή όλων των ‘εναλλακτικών’ ποδοσφαιρόφιλων. Κι αυτός σιχαίνεται κάθε είδους ‘εναλλακτικούς’.
  • Γιατί μεγάλωσε υποστηρίζοντας φανατικά την ‘Σελεσάο’ και ακόμα κι αν δεν είναι γέννημα θρέμμα Βραζιλιάνος δεν γίνεται να ξεχάσει την ‘κηδεία’ του 1950.
  • Γιατί είναι από την Γκάνα. Και οι Γκανέζοι δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ το χέρι του Σουάρες. Αν μάλιστα υπάρχει Κόλαση τον Ουρουγουανό θα υποδεχτεί ένας αδυσώπητος δίμετρος Γκανέζος τμηματάρχης, θα του κόψει τα χέρια με τρόπο που ακόμα και ο σεναριογράφος του ‘Saw’ θα έβρισκε παρατραβηγμένο, θα τον τοποθετήσει μπροστά σε μια εστία και θα του πετάει μια μπάλα λέγοντας του “για πιάστην τώρα αν μπορείς”. Για πάντα. Until hell freezes over.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ρωσία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί τους συνοδεύει, και πιθανόν να τους ακολουθεί για πάντα, η αύρα της Σοβιετικής Ένωσης που όντας αθλητική υπερδύναμη στιγμάτισε αρκετές δεκαετίες και στο ποδόσφαιρο με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες και αναγνωρίσιμους παίκτες-θρύλους όπως ο Γιασίν, ο (Ουκρανός) Μπλαχίν, ο (Ουκρανός) Προτάσοφ και ο Ντασάεφ. Γιατί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ακτή Ελεφαντοστού

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι μια εξαιρετική φουρνιά παικτών ‘χτυπημένη’ από την τύχη. Το 2006 τους έστειλαν στον όμιλο με την Αργεντινή και την Ολλανδία, το 2010 σ’ αυτόν με την Βραζιλία και την Πορτογαλία και έτσι μια ομάδα γεμάτη παίκτες που πρωταγωνιστούν σε μεγάλα Ευρωπαικά πρωταθλήματα δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη”

  1. Ο/Η Πι Ζήτα λέει:

    Mόνο και μόνο για τον El Negro Jefe…(η wiki ρε σεις,έγραφε και γράφει πως έχει ελληνικές ρίζες)

    Ο Σουάρες με τις μαλακίες που έχει κάνει στο Νησί,αποδεικνύει μεν όλα όσα γράφονται πιο πάνω,αλλά ξενερώνει κι εμάς τους εναλλακτικούς.

    υ.γ. καλά,οι “εναλλακτικοί” δεν υποστηρίζουν ανέκαθεν την Αργεντινή ή αυτά ήταν προ κρίσεως κι επί μΠΑτΣΟΚ;

  2. Ο/Η Marvel 4 λέει:

    Και τον Pablo Garcia ρεεε

  3. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Όχι τον Πάμπλο Γκαρσία. Απλά, όχι.

    Πάντως το Γκάνα – Ουρουγουάη παίζει να ήταν το πιο δυνατό από άποψη συναισθημάτων παιχνίδι σε ένα ξενέρωτο μουντιάλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *