Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Καμερούν

milla

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί Καμερούν=Αφρική. Μπορεί οι Νιγηριανοί να έχουν φτάσει ψηλότερα στις λίστες της ΦΙΦΑ, μπορεί η Ακτή Ελεφαντοστού να έχει πιο ποιοτική ομάδα, μπορεί η Αίγυπτος να έχει κερδίσει περισσότερα Κύπελλα Αφρικής, παρ’ όλα αυτά στα μάτια μας το Καμερούν είναι η Αφρική. Λίγο το εξωτικό όνομα, λίγο το παρατσούκλι ‘Αδάμαστα Λιοντάρια’, λίγο τα εντυπωσιακά χρώματα στις εμφανίσεις και λίγο η ανάμνηση της πετυχημένης παρέας του Ροζέ Μιλά που ήταν η πρώτη Αφρικάνικη ομάδα που κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ, ενισχύουν αυτή την άποψη.
  • Γιατί σπάνια περνάει απαρατήρητη, ακόμα κι αν αγωνιστικά δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το 1990 ήταν το γκολ και ο αξέχαστος χορός του Ροζέ Μιλά με παρτενέρ του το σημαιάκι του κόρνερ, το 1998 ήταν οι κόκκινες κάρτες που μάζευαν για πλάκα στα τρία ματς που πρόλαβαν να παίξουν, το 2002 ήταν το θέμα που προέκυψε με τη ΦΙΦΑ που δεν της επέτρεπε να παίξει με τις πρωτοποριακές αμάνικες φανέλες που είχε χρησιμοποιήσει και στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής και το 2010 σε μια κακή διοργάνωση συμμετείχε, εντελώς ανέλπιστα, σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του τουρνουά.
  • Γιατί συνηθίζει να βγάζει ποδοσφαιρικούς θρύλους. Κάποιοι ξεχωρίζουν τον παππού Ροζέ Μιλά, που έπαιξε σε Μουντιάλ ακόμα και στα 42 του, κάποιοι τον Σαμουέλ Ετό που είναι με μεγάλη διαφορά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και ο πιο πετυχημένος ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει η χώρα και κάποιοι άλλοι, πιο εναλλακτικοί, τον αγέραστο Αρμάντο Φουτσίνι, που παίζει μπάλα στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι μεσήλικας ή ηλικιωμένος. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν ρωτήσει κανείς ποτέ κανένα συγγενή του πίσω στη Νιγηρία να απαντήσει σοκαρισμένος ο τύπος: “Ζει ακόμα ο Αρμάντο;”

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι οπαδός του Άρη και δεν ξεχνάει τον Φομούμποντ, ένα από τα… άλογα του περιβόητου ‘Ιππικού’ που είχε φέρει ο Γιώργος Χατζάρας για να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο μόνος τρόπος να χωρέσει ο Φομούμποντ στην ίδια πρόταση με τη λέξη άλογο είναι να πεις “ακόμα και ένα κουτσό άλογο θα έπαιζε καλύτερα από τον Φομούμποντ”.
  • Γιατί σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές η φετινή φανέλα της είναι τραγική, αποτελούμενη από υπερβολικά πολλά σχέδια που θυμίζουν προϊστορικές τοιχογραφίες σπηλαίων.
  • Γιατί είναι οπαδός της Λάρισας και δεν ξεχνάει τον Γέρεμι, που ήρθε στην Ελλάδα με μια εντυπωσιακή καριέρα στην πλάτη η οποία απ’ ότι φάνηκε ήταν τόσο βαριά που δεν του επέτρεπε να βγάλει ούτε 90λεπτο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γερμανία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:  Γιατί είναι εγγύηση. Ξέρεις τι διαλέγεις και τι παίρνεις και η πιθανότητα να πέσεις έξω είναι τρομακτικά μικρή, ειδικά για ποδόσφαιρο. Αν δεν τερματίσουν στην κορυφή, θα είναι σίγουρα κάπου ψηλά. Αν πάλι γίνει κάτι εντελώς απρόοπτο και δεν τερματίσουν καν ψηλά είναι σίγουρο πως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ονδούρα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι το αουτσάιντερ των αουτσάιντερ, η τέλεια δηλαδή ομάδα για κάποιον εκ φύσεως αντισυμβατικό που ψάχνει την τελευταία δυνατή επιλογή για να εκδηλώσει την διαφορετικότητα του. Σύμφωνα με αρκετά στοιχηματικά σαιτ είναι η λιγότερο πιθανή για να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα ενδεχόμενο τόσο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Καμερούν”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Ροζε Μιλλα…τς,τς,τς…χαρη σ’αυτον κερδισα μια βραδυα με τζαμπα μπυρες και πιτσες σε στοιχηματα με την παρεα,για παρτη του μας εδιωξαν κλωτσηδον απο 2 διαφορετικες καφετεριες,για χαρη του θελαμε να γραψουμε τραγουδιτοτε με την μπαντα φιλου, και μονο γι’αυτον και τη μουρλοπαρεα του (Συριλ Μακανακι – Στεφαν Ταταου – και ξερο ψωμι) θυμαμαι με χαμογελο το ΑΘΛΙΟ Μοντιαλε του 1990.

  2. Ο/Η mikrokabouro λέει:

    γιατι εισαι φαν του Μανολο (καλα αυτο εννοειται) και σου εχει μεινει χαραγμενη η φραση “μιλησε ο Μιλα!!”

  3. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Το ‘μιλησε ο Μιλλα’ το ειχε πει ο τιτανας Γερακαρης…ρισπεκτ στο Μανολο,αλλα το σωστο,σωστο.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Καμερουνάρα αθάνατη

  5. Ο/Η ela tora λέει:

    ο φουτσινι θα εκανε μεγαλη καριερα αν καποιος του ειχε πει οτι ο αγωνιστικος χωρος τελειωνει πριν τις διαφημιστικες πινακιδες.

    επισης, η φετινη φανελα του καμερουν ειναι απλα υπεροχη

  6. Ο/Η mikrokabouro λέει:

    ωραιος mitsmanen. ειναι που ολες οι αντιστοιχες φρασεις θα μπουν στο μελλον στην μυθολογια του Μανολο, καταλαβαινεις

  7. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Αποδωσατε τα του Καισαρος τω Καισαρι (ή στον Καισαρη,το ιδιο κανει) και τα του Μανολου τω Μανολω…

  8. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Μια κι ειπα για Καμερουν και Καισαρη,θυμαται κανεις το πρωτοσελιδο του Φιλαθλου την επομενη του Καμερουν-Αργεντινη 1-0;
    ‘Οι καννιβαλοι του Καμερουν κατασπαραξαν το Μαραντονα’ – κατι τετοιο επικο…

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Αυτό δεν το θυμόμουν !
    Επικός Φύλαρχος, εφημερίδα του καφενείου.

  10. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Ειμαι Καμερουν λογω του οτι μικρος οταν καθομουν τερμα (ναι ρε χοντρος ημουν!) ελεγα οτι ημουν Ο Ν΄Κόνο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *