Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γαλλία

fra98

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί ο Ιούλιος Βερν ήταν Γάλλος. Γιατί η Μπριζίτ Μπαρντό και η Μαριόν Κοτιγιάρ είναι Γαλλίδες. Γιατί ο Γιαν Τιρσέν είναι Γάλλος. Γιατί οι κωμωδίες ‘Δείπνο ηλιθίων’ και ‘Le Prenom’ είναι Γαλλικές. Γιατί ο (ποδοσφαιρόφιλος) Αλμπέρ Καμύ ήταν Γάλλος. Γιατί ο Ζαν Ρενό είναι Γάλλος. Και πάνω απ’ όλα γιατί ο Γκοσινί και ο Ουντερζό είναι Γάλλοι. Και σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη καταλάβει, όλο αυτό το αφιέρωμα στις ομάδες του Μουντιάλ είναι απλά μια αφορμή για να μιλήσουμε για τα ‘Αστερίξ’.
  • Γιατί είναι κοντά στα 30 και ουσιαστικά ωρίμασε ποδοσφαιρικά βλέποντας τη χρυσή φουρνιά των Γάλλων, με Ανρί, Τρεζεγκέ, Πιρές, Βιειρά, Μπλαν, Λιζαραζού, Μπαρτέζ και Ντεσαγί, να σαρώνει τα πάντα και να πρωταγωνιστεί για μερικά χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
  • Γιατί… Ζινεντίν Ζιντάν. Γιατί το όνομα του Ζιζού είναι μια ικανοποιητική απάντηση στη γενική και αόριστη ερώτηση κάποιου άσχετου με το παιχνίδι “γιατί το ποδόσφαιρο είναι όμορφο;”. Έτσι σκέτο το όνομα του. Γιατί αν δεν είναι ομορφιά αυτό το διπλό κοντρολάρισμα της μπάλας, τότε πραγματικά δεν έχω ιδέα τι θεωρείται όμορφο.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί ο τρόπος με τον οποίο πήγε στο προηγούμενο Μουντιάλ δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα. Όχι μόνο γιατί ήταν ανέντιμος και άδικος αλλά και γιατί θύμα της ήταν οι Ιρλανδοί. Και αυτό πόνεσε ακόμα περισσότερο γιατί όλοι γουστάρουμε τους Ιρλανδούς.
  • Γιατί είναι Άγγλος ή πιστός οπαδός της Αγγλικής ομάδας και της Αγγλικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας. Και απλά δεν γίνεται να υποστηρίζει και την Αγγλία και την Γαλλία. Είναι σαν να στηρίζεις και τους Βραζιλιάνους και τους Αργεντίνους. Η Ιστορία επιτάσσει πως πρέπει να επιλέξεις.
  • Γιατί εκείνο το καλοκαιρινό μεσημέρι του 1998 που η Γαλλία υποδεχόταν την Παραγουάη για την φάση του ’16’ δεν είχε εκδηλώσει απλά συμπάθεια στο αουτσάιντερ του αγώνα, είχε υποστηρίξει με θέρμη την παρέα του μοναδικού Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ και η εικόνα του εμβληματικού Παραγουανού τερματοφύλακα να προσπαθεί να σηκώσει από το χόρτο τους απαρηγόρητους συμπαίκτες του που είχαν καταρρεύσει μετά το ‘χρυσό γκολ’ του Μπλαν λίγο πριν το τέλος της παράτασης, παραμένει μια από τις πιο στενάχωρες στιγμές των σύγχρονων Μουντιάλ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Η.Π.Α.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί μεγάλωσε βλέποντας Αμερικάνικες ταινίες, εκπομπές και σειρές και πλέον κάθε φορά που από κάπου ακούγεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ τρέχει ενθουσιασμένος στην κουζίνα για να φέρει ποπ κορν και κόκα κόλα. Γιατί έχει προσφέρει στον κόσμο την πιο εντυπωσιακή και πιο τέλεια ομάδα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ισπανία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί πέρα από οποιαδήποτε καφενειακή διαφωνία, που ξεκινάει “ναι αλλά…”, συνεχίζει με πιο υψηλούς τόνους “έλα μωρέ τώρα που επειδή…” και κάποια στιγμή, μετά το τρίτο τσιγάρο και τη δεύτερη μπύρα, φτάνει πάντα στο “ντάξει, είσαι τόσο άμπαλος που δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου”, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γαλλία”

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Επίσης, υποστηρίζει Γαλλία επειδή είναι ένθερμος οπαδός της Άρσεναλ τα τελευταία 20 χρόνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *