Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιαπωνία

japan

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι στον όμιλο της εθνικής και αυτός για δικούς του λόγους (αντίδραση, μίσος για το κατεστημένο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, απέχθεια για την ΕΠΟ κτλ.) μισεί την εθνική.
  • Γιατί οδηγάει Toyota, έχει μηχανή Canon και τηλεόραση Sony, μεγάλωσε παίζοντας Gameboy και βλέποντας Τζουμαρού, Καμπαμαρού και τον Βενιαμίν με το ‘σουτ του αετού’ και ο μπαμπάς του, που επίσης οδηγούσε Toyota του έχει διδάξει ότι “τους επιλέγουμε γιατί οι Γιαπωνέζοι τα φτιάχνουν όλα καλά”.
  • Γιατί είναι ο νο1 πάροχος αστείων φωτογραφιών, απ’ αυτές που κυκλοφορούν κάθε μέρα στο ίντερνετ σε τεράστιες συλλογές “Only in Japan” και περιλαμβάνουν απίστευτες πατέντες, με ανεμιστηράκια που κρέμονται από καπέλα για να δροσίζουν το πρόσωπο και χιλιάδες άλλες τέτοιες εμπνεύσεις που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν, κάνοντας τον χρόνο στη δουλειά να κυλάει ακόμα πιο αργά.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι στον όμιλο της εθνικής κι αυτός δεν ανήκει στην κατηγορία των φιλάθλων που μισούν την εθνική.
  • Γιατί είναι Αμερικάνος και δεν ξεχνάει το Περλ Χάρμπορ. Γιατί είναι τσοντόβιος και δεν μπορεί να δεχθεί τα θολά πίξελ στα επίμαχα σημεία, λες και το πουλί του τύπου είναι ανήλικο και πρέπει να προστατευτεί απο τα αδηφάγα μάτια μας. Γιατί είναι φανατικός των Beatles και δεν πρόκειται να συγχωρέσει ποτέ τη Γιόκο Όνο. Γιατί είναι συχνός ταξιδιώτης και έχει σιχαθεί να τους βλέπει παντού να είναι μπροστά του στην ουρά, με τα καπελάκια τους και τις γιγάντιες φωτογραφικές τους. Γιατί ήταν άνθρωπος με αισθητική και κάποια στιγμή της ζωής του είδε κατά λάθος κάποιο Γιαπωνέζικο τηλεπαιχνίδι και μέσα στα επόμενα οχτώ λεπτά η αισθητική του έβγαλε ένα κατάνα και το έμπηξε στα μάτια της, ξεριζώνοντας τα ένα-ένα και αφήνοντας τα στο πάτωμα για να τα φάει κάποιο απ’ τα περίεργα, τρομακτικά πλάσματα που υπάρχουν στη μυθολογία της χώρας, τα οποία έχουν σώμα τίγρης, άκρα αράχνης και φάτσα δαίμονα (based on a true story!).
  • Γιατί όλοι μας, κατά βάθος, ξέρουμε ότι δεν είναι άνθρωποι. Δεν είναι μόνο το ότι είναι αδιανόητα πειθαρχημένοι σε όλους τους τομείς, δεν είναι μόνο το ότι επιμένουν να καθαρίζουν τις κερκίδες μετά το πέρασμα τους, είναι και εκατοντάδες άλλα μικρά και μεγάλα περιστατικά που το επιβεβαιώνουν. Τους τέσσερις πρώτους μήνες μετά το τσουνάμι στην Φουκοσίμα, περισσότερα από 5700 μικρά χρηματοκιβώτια, στα οποία οι Γιαπωνέζοι συνηθίζουν να κρατούν μέρος της περιουσίας τους, βρισκόταν αδέσποτα στους δρόμους της πόλης, στη διάθεση οποιουδήποτε περαστικού. Το 96% εξ αυτών συλλέχθηκαν, παραδόθηκαν στην αστυνομία και στη συνέχεια δόθηκαν πίσω στους ιδιοκτήτες τους! Καταλαβαίνεις πως δεν γίνεται αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι λαοί του μικροσκοπικού αυτού πλανήτη να είμαστε μέρος του ίδιου είδους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Εκουαδόρ

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι φανατικός του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου και είχε εκτιμήσει το ποδόσφαιρο της χώρας όταν πριν λίγα χρόνια μια ομάδα από το άσημο και αντιεμπορικό Εκουαδόρ, η LDU Quito, είχε κυριαρχήσει στην ήπειρο, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό σε οποιονδήποτε ακούει Νότια Αμερική και σκέφτεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κροατία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί παρ’ όλο που υπάρχει σαν χώρα όλο κι όλο μια εικοσαετία περίπου έχει προλάβει να δώσει μια μεγάλη ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τη φουρνιά του 1998 που κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ να φτάσει μια ανάσα από τον τελικό. Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Προσινέτσκι, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιαπωνία”

  1. Ο/Η Μανούσος λέει:

    Γιατί δεν είναι άνθρωποι επειδή κάνουν αυτό που είναι σωστό? Επειδή επιστρέφουν την περιουσία που ο άλλος μάζευε με κόπο? Επειδή καθάρισαν την κερκίδα τους προχθες για να δείξουν στους ανθρώπους των άλλων χωρών? Έτσι πρέπει να κάνουν οι σωστοί άνθρωποι αλλά βέβαια η έλλειψη πειθαρχίας είναι <>..

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν είναι άνθρωποι (με όλη τη χιουμοριστική υπερβολή που κρύβει μια τέτοια πρόταση) γιατί κάνουν αρκετά πράγματα που, σχεδόν, κανένας άλλος λαός δεν κάνει.

    Δεν είναι υποτιμητικό το σχόλιο, είναι το ακριβώς αντίθετο. Ο άνθρωπος, όχι σαν θεωρητική οντότητα αλλά με μια ρεαλιστική προσέγγιση αυτή τη στιγμή, είναι τραγικό είδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *