Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Μεξικό

mexico_sombrero

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί ο Κουατεμόκ Μπλάνκο είναι Μεξικανός. Κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτό είναι αρκετό προφανώς και είσαι αρκετά νέος σ’ αυτό εδώ το σαιτ, οπότε χρειάζεται να μελετήσεις εντατικά πριν συνεχίσεις την ανάγνωση αυτού του κειμένου.
  • Γιατί χάρη στο Μεξικό μπορεί και θαυμάζει τις μελωδίες του Κάρλος Σαντάνα, τα αξέχαστα συνολάκια του Χόρχε Κάμπος, τα πλάνα του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, τα ψαλιδάκια του Ούγκο Σάντσες, τις ζωγραφιές της Φρίντα Κάλο και τα αστεία του Louis CK. Κι αν κανένα από τα προηγούμενα δεν τον συγκινεί, τότε απλά αρκεί να σκεφτεί τα βυζιά της Σάλμα Χάγιεκ.
  • Γιατί είναι μιας κάποιας ηλικίας και στο μυαλό του έχει συνδυάσει το Μεξικό είτε με το ιστορικό Μουντιάλ του 1970, είτε με το Μουντιάλ που ο Ντιεγκίτο αποκάλυψε σε όλο τον πλανήτη την ποδοσφαιρική θεϊκή του φύση, είτε και με τα δυο και όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι ‘βουτιές’ στη μνήμη, σε τόσο έντονες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις, τότε που, κλασικά, “όλα ήταν καλύτερα”, είναι συνήθως ικανές για να προκαλέσουν το χαμόγελο σε οποιονδήποτε ακόμα κι αν έχουν περάσει 30 και 40 χρόνια από τότε.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί ο Μπλάνκο δεν θα είναι στη Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι στα 41 του παίζει ακόμα μπάλα. Και Μεξικό χωρίς Μπλάνκο είναι σαν σουβλάκια χωρίς πατάτες τηγανιτές. Κάποιοι λίγοι βέβαια θα ισχυριστούν ότι μια χαρά τρώγονται κι έτσι αλλά όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουμε καλά ότι αυτοί δεν έχουν ιδέα πως να απολαμβάνουν τις λίγες πραγματικές χαρές που σου προσφέρει η ζωή.
  • Γιατί ξέρει από τώρα το ταβάνι της. Το ξέρουν και οι στατιστικολόγοι των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι Μεξικάνοι πλέον. Πέντε συνεχόμενα Μουντιάλ αποχαιρέτησαν στη φάση των ’16’, κανένας δεν βλέπει τον τρόπο που φέτος μπορεί να αλλάξει κάτι με δεδομένη τη διασταύρωση τους με τον πρώτο του ομίλου της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Χιλής.
  • Γιατί δεν ξεχνάει ότι στο ‘Καρουζέλ’ εκείνο το Μεξικάνικο τσογλανάκι, ο Πάμπλο Γκέρα, είχε κοροϊδέψει τον καημένο τον Σιρίλο δίνοντας του μια μπάλα με τη χαλκομανία του Πελέ η οποία δεν ήταν αυθεντική, κάνοντας τον ρεζίλι μπροστά σε όλους, και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τόσο σοβαρά θέματα, όπως είναι οι ποδοσφαιρικές συλλογές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ιράν

  3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το Ιράν προσφέρει απλόχερα γέλιο μέσω των εξαιρετικών κωμικών του! Και δεν είναι μόνο ο ποδοσφαιρόφιλος Ομίντ Τζαλίλι, τον οποίο είχαμε απολαύσει μιλώντας για το θρυλικό μπαράζ Αυστραλία-Ιράν. Είναι και ο Maz Jobrani, ιδρυτικό μέλος της κωμικής ομάδας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κολομβία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί διαχρονικά παράγει ποδοσφαιρική γραφικότητα και χωρίς τη γραφικότητα οι ποδοσφαιρικές κουβέντες θα ήταν δυο κλικ πιο βαρετές. Το πρωτάθλημα της έχει μια αγωνιστική στην οποία κάθε ομάδα αντιμετωπίζει την αιώνια αντίπαλο της, οι σπίκερ της δεν φοβούνται να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Μεξικό”

  1. Ο/Η panagos λέει:

    Εβγαλε 23αδα η england national team και εσεις μας λετε για τους ζαπατιστας…αυτοι ειστε…

  2. Ο/Η makattacks λέει:

    @panagos Μην ανησυχείς η english national team θα έχει ίδια πορεία με τους ζαπατίστας

  3. Ο/Η panagos λέει:

    Αισιοδοξο σε βρισκω,εγω δεν τους βλεπω να περνανε τον ομιλο…

  4. Ο/Η Ventouza λέει:

    με κερδισε το Μεξικο με την αναφορα στα βυζια της Σαλμα Χαγιεκ

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Βεντούζα είσαι αναγνώστης που ξέρεις από καλό λάδι και καλό Μέξικο (που λέει κι ο Βερνίκος)

  6. Ο/Η makattacks λέει:

    @panagos κι εγώ αυτό πιστεύω!

  7. Ο/Η joe λέει:

    Καλά τα λες το θυμάμαι και εγώ,και την ψιλομύτα τη Μαρία χοακίνα και το άλλο το κωλόπαιδο τον Χόρχε ντελ σάλτο που του καναν τη ζωή δύσκολη.

  8. Ο/Η lampros λέει:

    βαλτε τα ανα ομιλους να μην χαθουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *