Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Χιλή

salas_zamo

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί δεν είναι απλά ένα καλό σύνολο το οποίο υποστηρίζει κανείς για να φανεί εναλλακτικότερος του μέινστριμ εναλλακτικού που στηρίζει Ουρουγουάη, είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φτάσει πολύ ψηλά. Όσοι την έχουν αντιμετωπίσει λένε τα καλύτερα λόγια για το γρήγορο και έντονο παιχνίδι της, το ρόστερ της περιλαμβάνει παίκτες με εμπειρία σε μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες και οι αγώνες της τον τελευταίο χρόνο (προκριματικά και φιλικά) αποδεικνύουν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο: κέρδισε εύκολα την Ουρουγουάη, πήρε ισοπαλία μέσα στη Βραζιλία από τους φετινούς διοργανωτές, ισοφαρίστηκε από τους Ισπανούς στο τελευταίο λεπτό του φιλικού, κέρδισε 0-2 μέσα στο Γουέμπλει τους Άγγλους, κέρδισε όλους τους μικρότερους αντιπάλους της και έχασε δυο φορές όλες κι όλες κι αυτές δύσκολα, με 1-0 από τους Γερμανούς στη Στουτγκάρδη και με 2-1 από τους Βραζιλιάνους στον Καναδά.
  • Γιατί ο συγγραφέας Πάμπλο Νερούδα ήταν Χιλιάνος. Γιατί ο ποιητής Βίκτορ Χάρα ήταν Χιλιάνος. Γιατί ο μεταλλωρύχος Ομάρ Ρεϊγάδας είναι Χιλιανός και μπορεί να μην ξέρεις το όνομα του αλλά, αν διαβάζεις σομπρέρο από παλιά, ξέρεις ότι είναι περήφανος οπαδός της Κόλο Κόλο (και της εθνικής ομάδας της Χιλής, όπως φαίνεται από το πρόσφατο εντυπωσιακό διαφημιστικό).
  • Γιατί το δίδυμο Σάλας-Ζαμοράνο έχει χαραχτεί τόσο έντονα στη μνήμη όλων όσων τους είδαν στο Μουντιάλ του 1998 που είναι αδύνατο να αναφερθεί κάπου το όνομα του ενός και να μην κολλήσει αυτόματα δίπλα του, σαν να το τραβάει μαγνήτης, το όνομα του άλλου, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των Τσάβι και Ινιέστα, Σεφτσένκο και Ρεμπρόφ, Σάιμον και Γκαρφάνκελ.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ολλανδία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι από εκείνες τις χώρες που ‘βρωμάνε’ υπερβολικά ποδόσφαιρο. Ακούς Ολλανδία σε κάποια άσχετη φάση στις ειδήσεις και ασυναίσθητα το μυαλό σου πλημμυρίζει από έντονο πορτοκαλί χρώμα και από φιγούρες παικταράδων, λες και η χώρα δεν έχει προσφέρει στον πλανήτη άλλους αθλητές. Γιατί, ανεξαρτήτως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Εκουαδόρ

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι φανατικός του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου και είχε εκτιμήσει το ποδόσφαιρο της χώρας όταν πριν λίγα χρόνια μια ομάδα από το άσημο και αντιεμπορικό Εκουαδόρ, η LDU Quito, είχε κυριαρχήσει στην ήπειρο, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό σε οποιονδήποτε ακούει Νότια Αμερική και σκέφτεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *