Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο σκοπός είναι να διασκεδάζεις

Lads

Η καριέρα στο εξωτερικό είναι ένα όνειρο για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κάποιοι καταφέρνουν και αρπάζουν την ευκαιρία, άλλοι μένουν στην αφάνεια. Ένα από τα μεγάλα ταλέντα των τελευταίων ετών ήταν ο Απόστολος Βέλλιος. Ένας παίκτης που επί της ουσίας δεν είχε κάνει και πολλά στην μικρή του καριέρα στον Ηρακλή, αλλά λίγο ένα σημαντικό γκολ στο Καραϊσκάκη, λίγο το potential του που λέμε κι εμείς που παίζουμε Football Manager κατάφερε να δημιουργήσει προσδοκίες ότι είναι το next best thing σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν βγάζει και επιθετικούς με τα κιλά.

Turtles

Ο Βέλλιος πήρε μια μεταγραφή που πολλοί θα ζήλευαν όταν πήγε στην ιστορική Έβερτον μαζί με 3-4 άλλους πιτσιρικάδες από διάφορα μέρη του πλανήτη, μια πρακτική που κάνει συχνά η αγγλική ομάδα καθώς με λίγα χρήματα μπορεί να πετύχει κάποιον πολύ καλό παίκτη (όπως π.χ. τον ίσως καλύτερο δεξιό μπακ φέτος στην Αγγλία τον Σίμους Κόλμαν). Επί Μόγιες ο Βέλλιος πήρε κάποιες ευκαιρίες, έβαλε και κάποια γκολ και γέμισε με προσδοκίες τους φίλους της ομάδας που τον φωνάζουν (γραφικά και αγγλικά) Τόλος (από το Apostolos). Τα πράγματα αρχικά έμοιαζαν ρόδινα.

Gym

Σιγά σιγά όμως οι εμφανίσεις του έγιναν σπάνιες, ακόμα και όταν όλη η επιθετική γραμμή της ομάδας ήταν εκτός μάχης. Αρκετοί οπαδοί τον έψαχναν και έψεγαν τον Μόγιες που δεν τον έβαζε, αλλά με την έλευση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ο Βέλλιος κατάφερε να εκνευρίσει τους υποστηρικτές του όταν αρνήθηκε να πάει δανεικός (κάτι που ο ίδιος αργότερα διέψευσε) και τελικά τον Μάρτιο πήγε δανεικός στην Μπλάκπουλ όπου επί της ουσίας δεν ακούμπησε, παίζοντας σε δυο μόλις ματς (στο δεύτερο βγήκε αλλαγή στο 50′ και δεν εμφανίστηκε ξανά). Όπως ήταν φυσικό, με την λήξη του συμβολαίου του η Έβερτον αποφάσισε να μην τον ανανεώσει και έτσι ο Έλληνας επιθετικός πλέον ψάχνει ομάδα. Αυτό που έμεινε στους οπαδούς της Έβερτον στο τέλος ήταν οι επικές φωτογραφίες που ο διεθνής ποδοσφαιριστής ανέβαζε στον λογαριασμό του στο Ίνσταγκραμ, μερικές από τις οποίες μάζεψε η Daily Post δείχνοντας ότι σημασία έχει να κοιτάς την θετική πλευρά της ζωής (εκτός αν είσαι οπαδός της Έβερτον και πιστεύεις ότι καλύτερα είναι να δουλεύεις στις προπονήσεις).

Plane

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ελκυστική Γιουνάιτεντ είναι το βασικό ζητούμενο

Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων, αυτών που λατρεύουν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ηλικιακά είμαι ανάμεσα σε αυτούς που μεγάλωσαν παρέα με την Πρέμιερ Λιγκ και έζησαν το μύθο -και την εκτόξευση- του ποδοσφαίρου στο νησί, από την έναρξη της, σχεδόν. Είμαι φίλος της Λίβερπουλ και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είμαι όμως hater της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι μικρές και οι μεγαλύτερες μάχες της ζωής

Ο τομέας της ψυχολογίας στον αθλητισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικός ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν πολλοί. Από τα “πάμε παλικάρια” του μέσου Έλληνα προπονητή και τα “11 αυτοί, 11 εμείς” μέχρι τα mind games του Special One πολλοί προπονητές προσπαθούν να δίνουν κίνητρο, κουράγιο και θέληση στους αθλητές τους, ειδικά σε εποχές που πολλοί από αυτούς έχουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ο σκοπός είναι να διασκεδάζεις”

  1. Ο/Η ang λέει:

    Δε λέω, καλή προσέγγιση το “να περνάς καλά” και πρέπει να είναι το moto όλων μας για μια πιο αισιόδοξη αντιμετώπισης της ζωής μας.

    Μόνο που ο μέσος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής το έχει λίιιιιιιγο παρεξηγήσει και αντί για δουλειά-επαγγελματισμό-βελτίωση, το έχει ερμηνεύσει ως selfie, tatoo-μανίκι και 1η ξαπλώστρα στη Μύκονο αγκαλιά με τραγουδιάρα.

  2. Ο/Η Mr.P λέει:

    @ang Και που ειναι το κακο σε ολο αυτο…Κανει πλακα και τον πληρωνουν…

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά συμφωνώ με τον ang για πολλά από τα “ταλέντα” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *