Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το φαβορί, οι ευλογημένοι και οι άλλοι

https://www.youtube.com/watch?v=9yTB8HqlI9U

Πάντα σε διοργανώσεις του τύπου Τσάμπιονς Λιγκ ή Λιμπερταδόρες υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι μια ομάδα θα πάει ψηλά. Η Κρουζέιρο ως πρωταθλήτρια Βραζιλίας ήταν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά στη φάση των ομίλων λίγο έλειψε να αποκλειστεί και αναγκάστηκε να κάνει ντεμεράζ στο τέλος. Στο πρώτο ματς για τους 16 εντός έδρας έφερε 1-1 με τη Σέρο Πορτένιο και ταξίδεψε στην Παραγουάη για την ανατροπή. Και τα κατάφερε, δείχνοντας πολύ σκληρή για να πεθάνει. Θυμίζοντας την Ατλέτικο Μινέιρο πέρσι που δεινοπάθησε πολύ, έφτασε πολλές φορές στο όριο του αποκλεισμού, αλλά τελικά λίγο τύχη, λίγο ικανότητα σήκωσε την κούπα. Ήταν ένα ακόμα ματς που κρίθηκε προς το τέλος. Η Σέρο ήταν καταπληκτική στο 1ο ημίχρονο χάνοντας φάσεις και έχοντας ένα δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Κρουζέιρο βελτιώθηκε και οι Παραγουανοί έδειξαν αυτοκαταστροφικές τάσεις. Στο 79′ οι Βραζιλιάνοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Ντεντέ με κεφαλιά. Η Σέρο με παίκτη παραπάνω από το 78′ προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά τα νεύρα των παικτών της την άφησαν με 9 καθώς άρχισαν να πέφτουν κλωτσιές ακόμα και στο πλάγιο. Τα νεύρα τα πλήρωσε στο 94′ όταν μετά από λάθος της άμυνας και επικό πνίξιμο από τον τερματοφύλακα Φερνάντες η Κρουζέιρο έκανε το τελικό 0-2. Το παιχνίδι έληξε, ο Ζούλιο Μπαπτίστα μάλωνε με τους οπαδούς πίσω από τον πάγκο, ενώ σε άλλα σημεία του γηπέδου είχαμε μανούρες μεταξύ των παικτών.

Στο Πόρτο Αλέγκρε η Γκρέμιο είχε την αποστολή να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στη Σαν Λορένσο. Οι Αργεντίνοι έκλεισαν καλά τους χώρους στο μεγαλύτερο διάστημα και πίεσαν ψηλά, παρ’ όλα αυτά η Γκρέμιο άγγιξε δυο φορές το γκολ. Την πρώτη όταν και ο Μπουφαρίνι έσωσε πάνω στη γραμμή και τη δεύτερη όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα Τορίκο. Με το σκορ στο 0-0 τα γάλατα άρχισαν να σφίγγουν, αλλά ένα παιδικό λάθος του Πιάτι στο κέντρο στο 83′ έδωσε την μπάλα στην Γκρέμιο που κατάφερε να σκοράρει με τον Ντουντού. Τα υπόλοιπα λεπτά δεν έφεραν αλλαγές και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί λίγο η ευλογία του Πάπα και πολύ ο τερματοφύλακας Τορίκο που έπιασε δύο (ειδικά το δεύτερο σπουδαία απόκρουση) και η πρόκριση ήρθε στο Μποέδο με 2-4. Η Σαν Λορένσο είναι στους 8, εκεί όμως που θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη σοβαρότητα (και τύχη) μια που αντιμετωπίζει το μάλλον φαβορί της διοργάνωσης Κρουζέιρο.

Στο λιγότερο εμπορικό ζευγάρι μαζί με το Ντεφενσόρ-Δε Στρόνγκεστ, η Ουνιόν Εσπανιόλα υποδεχόταν στο Σαντιάγο της Χιλής την Άρσεναλ Σαραντί σε ένα ματς που έγινε μεταξύ φίλων και γνωστών στο μισοάδειο γήπεδο της Ουνιόν. Με το πρώτο ματς στο 0-0 όλα ήταν ανοιχτά. Η ομάδα του Μαρτίν Παλέρμο (που να με θυμηθείτε κάποια στιγμή θα αναλάβει την Μπόκα) είχε τεράστια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο σε δοκάρι του Καράλιο και τελικά άνοιξε το σκορ στο 66′ με τρομερή κεφαλιά, που θύμισε Παλέρμο, του αμυντικού Μπραγκιέρι. Οι ηρωικοί οπαδοί της Άρσεναλ πανηγύρισαν έξαλλα, καθώς η (γενικά αντιπαθής) Άρσεναλ πέτυχε ακόμα έναν άθλο στην ιστορία της, την πρώτη παρουσία στους 8 της διοργάνωσης. Και μπορεί να έχει και συνέχεια, καθώς αντιμετωπίζει το μεγάλο αουτσάιντερ στην επόμενη φάση, τη Νασιονάλ της Παραγουάης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Παίζοντας σε δύο γήπεδα την ίδια ημέρα

Στα αρκετά χρόνια παρουσίας του Σομπρέρο έχουμε μιλήσει για αρκετές κωμικοτραγικές καταστάσεις. Είδαμε παίκτες να παίζουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε δύο αγώνες (και επίσης εδώ), αλλά και ομάδες να “παίζουν” σε άλλες ηπείρους χωρίς να το ξέρουν. Σήμερα, ήρθε η ώρα ίσως για το κορυφαίο (μέχρι το επόμενο) γραφικό γεγονός τέτοιου είδους. Την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Σαββατοκύριακο ενός γηπέδου

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το ιστορικό και ανακαινισμένο Γουέμπλει φιλοξένησε τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου Αγγλίας (στον έναν εκ των οποίων οι οπαδοί της Μίλγουολ πλακώθηκαν μεταξύ τους, επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους και το σκεπτικό ότι “κάτι πρέπει να έχει στο νερό του Ανατολικού Λονδίνου”) και οι υπεύθυνοι του, που στο παρελθόν μας πρόσφεραν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *