Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το φάουλ του Πίρλο

England's goalkeeper Joe Hart

…κι όμως πας ρε Αντρέα Πίρλο και το χτυπάς με λόμπα, με στυλ προκλητικό φωνάζοντας χωρίς να πεις κουβέντα στον Άγγλο ότι το γεγονός πως δεν μπήκε στις διάφορες ευκαιρίες που μαεστρικά δημιούργησες σ” όλο το ματς ήταν απλά τυχαίο και ότι η ανωτερότητα σου είναι τόσο ολοφάνερη που δεν μπορεί να αποτυπωθεί με τον χαρακτηρισμό «ένα ακόμα εύστοχο πέναλτι» και το περνάς στην Ιστορία σε μια άλλη κατηγορία απ’αυτή που κατατάσσουμε τα εκατοντάδες εύστοχα πέναλτι των μεγάλων διοργανώσεων, σε μια κατηγορία που συναντάμε αρκετά ακόμα πέναλτι “Πανένκα” τα οποία όμως δεν είναι αριθμός, είναι πέναλτι με όνομα και αναμνήσεις…

Η ομορφιά της άνεσης, 25/6/2012

Μερικές φορές με το στυλ του νομίζεις ότι γυρίζει στο σπίτι το βράδυ, πετάει τα κλειδιά στο τραπεζάκι δίπλα στην πόρτα και λέει: «Βάλε ρε γυναίκα τίποτα να φάμε, επιτέλους να βάλω και ένα σκαρπίνι να χαλαρώσω». Όχι επειδή είναι τεμπέλης ή βαριέται, όχι επειδή δεν του αρέσει, αλλά επειδή τα κάνει όλα τόσο ψύχραιμα και ήρεμα σαν να είναι απλά. Επαγγελματικά και χειρουργικά. Άλλωστε όπως έχει πει κι ο Λίπι: «Είναι ένας σιωπηλός ηγέτης, μιλάει με τα πόδια του».

Του Πίρλο το ανάγνωσμα, 25/6/2012

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Εικόνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα χέρι δείχνει τον δρόμο

Ο πεσμένος Φρεντ, οι εξοργισμένοι Κροάτες και ένα χέρι χωρίς σώμα που δείχνει προς το σημείο του πέναλτι. (Μια αρκετά καλή επιλογή φωτογραφιών από την πρώτη αγωνιστική μπορείς να βρεις εδώ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιορτή του ποδοσφαίρου και της φωτογραφίας

(Η καλύτερη φωτογραφία που είδα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής: Ο Ρούνει προλαβαίνει τον Μουσλέρα στο Αγγλία-Ουρουγουάη | Pawel Kopczynski/Reuters) Το καλοκαίρι του 1998, όταν το ίντερνετ έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και τα μόντεμ τσίριζαν από χαρά αντί για σένα όταν προσπαθούσες να συνδεθείς με αυτό το μαγικό πράγμα, ξεκίνησα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Το φάουλ του Πίρλο”

  1. Ο/Η Αλεξ λέει:

    Δωσε προσοχη στον τροπο που παταει το αριστερο του ποδι και την κλιση που εχει στο σωμα και πως ακολουθει ολη η κινηση με το δεξι.Αν εβλεπες εναν οποιοδηποτε αλλον ποδοσφαιριστη να σουταρει σαν Σ τελικο θα λεγες “η μπαλλα εξω απο το γηπεδο”.

  2. Ο/Η makattacks λέει:

    Δεν έχω καταλήξει ακόμη, αν είναι πιο καύλα που δε μπήκε, αυτό το έργο τέχνης

  3. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Η αναζήτηση για το μυστικό του Ζουνίνιο μου είχε γίνει εμμονή. Είχε να κάνει με το πώς χτυπούσε την μπάλα, όχι το πού. Μόνο 3 από τα δάχτυλα των ποδιών του έρχονταν σε επαφή με την μπάλα, όχι ολόκληρο το πόδι, Pirlo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *