Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Θεϊκή παρέμβαση, η τελευταία ελπίδα

Όλοι μας έχουμε κάποια ομάδα να υποστηρίζουμε στο Μουντιάλ και μια διαφορετική άποψη για το ποια είναι η καλύτερη. Υποκειμενικό είναι. Εκεί όμως που δεν δέχομαι αντίρρηση είναι για το ποια χώρα έχει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές διαφήμισεις. Τόσο καλές που δεν προλαβαίνω να τις βάζω όλες. Μιλάω φυσικά για την Αργεντινή, που αν είχε τόσο πετυχημένους παίκτες όσο έχει διαφημιστές θα είχε σηκώσει κανένα Μουντιάλ ακόμα. Οι πιο πρόσφατες που είδαμε ήταν αυτές που μας έλεγαν ότι η ζωή είναι σαν ένας αγώνας της Αργεντινής και θυμόντουσαν έναν από τους πιο ιδιαίτερους πανηγυρισμούς στην ιστορία των Μουντιάλ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις διαφημίσεις του TyC Sports που είναι ένα αθλητικό κανάλι της χώρας και την καμπάνια που έχει κάνει εδώ και αρκετούς μήνες για το επερχόμενο Μουντιάλ, με βασικό πρωταγωνιστή τον Πάπα Φραγκίσκο.

Μια που το κανάλι την έχει ανεβάσει και με αγγλικούς υπότιτλους με γλιτώνει από την ταλαιπωρία της μετάφρασης και μπορώ απλά να σταθώ στην ιστορία της. Είναι μια ομιλία του Πάπα που έγινε στο Ρίο και από την οποία πήραν κάποιες ατάκες. Η μαγεία όμως δεν είναι ότι πήραν απλά ατάκες που ταιριάζουν, είναι ότι έχει και πολλά λογοπαίγνια.  Όπως το “Οι Καριόκας ξέρουν να εισπράτουν” και δείχνοντας το ιστορικό γκολ του Κανίγια απέναντι στη Βραζιλία, το “Κάποιοι Χριστιανοί (κριστιάνος) είναι μόνο φάτσα”, το “προσοχή στους ακραίους (εξτρέμ)” και το επικό “ότι θα έχουμε αναταραχή (στα ισπανικά lio) στο Ρίο, θα έχουμε” δείχνοντας τον Λίο Μέσι. Ο Πάπας είδε τη διαφημίση, είπε ότι του άρεσε και ότι δεν έχει πρόβλημα αρκεί να συνεχίζουν με το ίδιο χιούμορ και σεβασμό. Και οι τύποι του καναλιού το έκαναν:

Με τον Πάπα να κάνει την κίνηση και να ζητάει ησυχία από τους… πιστούς μετά από ένα γκολ του Λιονέλ απέναντι στη Βραζιλία και με τον θερμό χαιρετισμό του με τον Κουν Αγκουέρο:

Είπαμε. Μουντιάλ δεν σηκώνουμε, αλλά στις διαφημίσεις σκίζουμε. Και με την τύχη που φέρνει ο Πάπας Φραγκίσκος στις ομάδες που υποστηρίζει, είναι το μεγαλύτερο όπλο της χώρας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, Μουντιάλ 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένας ωραίος τρελός

Εκτός από τους μεγάλους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα, υπάρχει και μια άλλη κάστα ποδοσφαιριστών, αυτών που σταθερά και μέσα στο χρόνο αποδίδουν, βρίσκουν ομάδες, αγαπιούνται και βγάζουν το ψωμί τους τίμια. Ένας από αυτούς είναι κι ο Σεμπαστιάν “Ελ Λόκο” Αμπρέου. Ο τρελό-Αμπρέου δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι, καθώς τη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι μπορεί να κάνει η φανέλα για σένα

Φανέλες υπάρχουν πολλές. Ωραίες, άσχημες, ρετρό, υπερ-μοντέρνες, κακόγουστες, αλλά είναι κατά κύριο λόγο αυτό που υπόσχονται. Φανέλες. Τις φοράς στο γήπεδο, στο 5Χ5, στην παραλία και όπου αλλού νομίζεις. Και είναι ένας τρόπος να ενισχύεις την ομάδα σου, τους παίκτες που βλέπουν τα χρώματα στις κερκίδες. Αυτά μέχρι φέτος. Γιατί από φέτος σε μια υπερ-γραφική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Θεϊκή παρέμβαση, η τελευταία ελπίδα”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Τωρα,αν προσευχηθω η Αργεντινη να κανει Παπαδες στο Μουντιαλ,θα ειμαι πολυ κοινοτυπος;

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Κάνε δουλειά σου, το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *