Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Βοσνία

bosnia

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί σε αντίθεση με τα περισσότερα Μουντιάλ στα οποία υπάρχουν περισσότερες από μια ομάδες που δίνουν για πρώτη φορά το παρών, στη φετινή διοργάνωση είναι η μοναδική πρωτάρα και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκπροσωπεί μια πολύ μικρή χώρα, με πληθυσμό μικρότερο της Αθήνας, της δίνει αρκετούς πόντους συμπάθειας.
  • Γιατί παρά τα παραπάνω δεδομένα που υπονοούν πως πρόκειται για μελλοντικό ‘σάκο του μποξ’, είναι καλή και, το ακόμα πιο σημαντικό, επιθετική ομάδα και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις είτε τσεκάροντας το ρόστερ της, που περιλαμβάνει τους Τζέκο, Πιάνιτς, Λούλιτς, Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Μπέγκοβιτς και Σπάχιτς, είτε ανακαλώντας την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ, στα οποία σίγουρα θα θυμάσαι πως, σε πλήρη αντίθεση με την εθνική μας, σκόραρε με ρυθμούς Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή 3 γκολ μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι!
  • Γιατί τα ονόματα Ντούσαν Μπάγεβιτς (που γεννήθηκε στη Βοσνία αλλά μπορείς άνετα να τον αποκαλέσεις και Σέρβο και Έλληνα και προδότη), Ίβιτσα Όσιμ, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Γιάσμινκο Βέλιτς, Μπέρναρντ Μπάρνιακ, Έντιν Μπάχτιτς και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς λένε αρκετά (κατά κύριο λόγο, θετικά) πράγματα σε πολλούς Έλληνες, ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζουν.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί το όνομα Ντούσαν Μπάγεβιτς, του Βόσνιου “Σερβοέλληνα, πολυνίκη τεχνικού” που έγινε πρίγκιπας, για να γίνει μετά βάτραχος και μετά να ξαναγίνει πρίγκιπας και μετά πάλι βάτραχος και μετά κουράστηκαν όλοι και σταμάτησαν να ασχολούνται σοβαρά μαζί του, του προκαλεί ακόμα νεύρα, εφιάλτες και τάση για τσακωμό με οποιονδήποτε βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων και μπορεί να καταλάβει το όνομα ‘Ντούσαν’.
  • Γιατί είναι φανατικός της εθνικής μας ομάδας και εξαιτίας της Βοσνίας αναγκάστηκε να ζήσει το άγχος των μπαράζ με τους Ρουμάνους, τα οποία απείλησαν να χαλάσουν το όνειρο του, να κυκλοφορεί και αυτό το καλοκαίρι περήφανος με τη φανέλα της εθνικής στις καφετέριες και τις παραλίες της χώρας.
  • Γιατί είναι οπαδός του Ολυμπιακός και δεν ξεχνάει τον αμυντικό Μίρσα Βαρεσάνοβιτς, τον οποίο όλως τυχαίως είχε φέρει ο Μπάγεβιτς, και ο οποίος ήταν πιο επιρρεπής στα λάθη και από Χρυσαυγίτη που προσπαθεί να γράψει έκθεση 500 λέξεων με θέμα την συνειδητή περιθωριοποίηση του ατόμου στις σύγχρονες αστικές κοινωνίες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γερμανία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:  Γιατί είναι εγγύηση. Ξέρεις τι διαλέγεις και τι παίρνεις και η πιθανότητα να πέσεις έξω είναι τρομακτικά μικρή, ειδικά για ποδόσφαιρο. Αν δεν τερματίσουν στην κορυφή, θα είναι σίγουρα κάπου ψηλά. Αν πάλι γίνει κάτι εντελώς απρόοπτο και δεν τερματίσουν καν ψηλά είναι σίγουρο πως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ολλανδία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι από εκείνες τις χώρες που ‘βρωμάνε’ υπερβολικά ποδόσφαιρο. Ακούς Ολλανδία σε κάποια άσχετη φάση στις ειδήσεις και ασυναίσθητα το μυαλό σου πλημμυρίζει από έντονο πορτοκαλί χρώμα και από φιγούρες παικταράδων, λες και η χώρα δεν έχει προσφέρει στον πλανήτη άλλους αθλητές. Γιατί, ανεξαρτήτως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Βοσνία”

  1. Ο/Η Pauleta λέει:

    Γιατί τέτοιο μένος για τον πρίγκιπα του Νερέτβα;

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ προσωπικά δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφεύς duendes δεν νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του.
    🙂

  3. Ο/Η wallace λέει:

    Ένας φίλος μου Αεκτσής, που είχε βαρεθεί το δημοσιογραφικό κλισέ, τον έλεγε Σερβονίκη πολυέλληνα

  4. Ο/Η Gia λέει:

    Σαμπανάτζοβιτς. Νιώθω τόσο γριά ώρες-ώρες.

  5. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    ενας ακομα λογος συμπάθειας (αν δεν κανω λαθος)

    Ο Ιμπρα γεννήθηκε εκει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *