Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Εκουαδόρ

ecuador_fans

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι φανατικός του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου και είχε εκτιμήσει το ποδόσφαιρο της χώρας όταν πριν λίγα χρόνια μια ομάδα από το άσημο και αντιεμπορικό Εκουαδόρ, η LDU Quito, είχε κυριαρχήσει στην ήπειρο, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό σε οποιονδήποτε ακούει Νότια Αμερική και σκέφτεται αυτόματα μόνο ομάδες-μεγαθήρια της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Ουρουγουάης.
  • Γιατί είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρχηγός και ηγέτης του Εκουαδόρ είναι ο Αντόνιο Βαλέντσια. Και μετά από τη φετινή τραγική χρονιά το να πάει καλά ένας εκ των βασικών παικτών της ομάδας με ότι αυτό συνεπάγεται ψυχολογικά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη κρίσιμη, πλέον, σεζόν.
  • Γιατί ακούγεται σαν λιμό αλλά δεν είναι. Μην ξεχνάς πως τερμάτισε πάνω από την Ουρουγουάη στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, κέρδισε στην έδρα της την Χιλή και την Κολομβία και έφερε ισοπαλία με την Αργεντινή, έφερε ισοπαλία πριν λίγες μέρες σε φιλικό με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και στην προηγούμενη παρουσία της σε Μουντιάλ, το 2006, πέρασε τη φάση των ομίλων και αποκλείστηκε με τα χίλια ζόρια από τους Άγγλους με ένα φάουλ του Μπέκαμ. Με απλά λόγια, όλο αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τη στηρίξει και να φανεί γραφικός αρχικά αλλά αν τελικά αυτή επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες της (εκμεταλλευόμενη και τον βατό όμιλο στον οποίο είναι) να γίνει πρώτος μάγκας στην παρέα, αυτός που όλοι θα κοιτάνε με ζήλια εξαιτίας του εύρους των ποδοσφαιρικών του γνώσεων.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι από αυτούς που είχαν αγοράσει, γεμάτοι ενθουσιασμό και προσμονή, την εφημερίδα που είχε βγάλει DVD με τα κατορθώματα του Φέλιξ Μπόρχα στο Εκουαδόρ, πριν πάρει τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, και από τότε μέχρι και σήμερα το DVD αυτό κρέμεται περήφανα στο μπαλκόνι ώστε να έχει να λέει ότι η ‘κόμπρα του Εκουαδόρ’ πρόσφερε και κάτι, έστω κι αν αυτό είναι το διώξιμο των πουλιών.
  • Γιατί είναι φανατικός αντι-Μπαρτσελονίστας, απ’ αυτούς που μια φορά την εβδομάδα θα βρούνε κάπου να κολλήσουν την λέξη ‘Ουεφαλόνα’. Και αυτή η επιλογή δεν είναι απλά γούστο. Είναι ιδέα, ψύχωση, πάθος που ξεφεύγει απ’ τα όρια των αγώνων των Καταλανών. Και στο Εκουαδόρ η Μπαρτσελόνα λατρεύεται τόσο πολύ που η πιο διάσημη και πετυχημένη ομάδα της χώρας λέγεται… Μπαρτσελόνα!
  • Γιατί είναι το Ε-κου-α-δόρ. Δηλαδή έλεος. Κατ’ αρχάς υπάρχει κίνδυνος να του πει κάποιος “καλά ρε, τον Ισημερινό υποστηρίζεις;” κι αυτός να εκτεθεί ανεπανόρθωτα απαντώντας “Ποιον Ισημερινό; Το Εκουαδόρ λέμε”! Αλλά πέρα απ’ αυτό, το διαβάζεις δυνατά, το κολλάς στην πρόταση “έλα ρε Εκουαδόρ, αρρώστια, πάμε γερά” και γελάς μόνος σου στο μπάνιο, κατουρώντας τις πρώτες μπύρες της βραδιάς, πριν τελικά το ξανασκεφτείς πλένοντας τα χέρια σου και βγεις στη μαζεμένη παρέα στο σαλόνι σφίγγοντας τις γροθιές σου στον αέρα και φωνάζοντας εκστασιασμένος: “Πάμε μωρή Βραζιλία αρρώστια, δείξε στους άμπαλους πως παίζεται η μπαλίτσα”!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ελβετία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί το ‘Ο Αστερίξ στην Ελβετία’ είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη Αστερίξ, μια ιστορία μπολιασμένη με όλα τα κλασσικά κλισέ για τους Ελβετούς (τραπεζικό απόρρητο, ουδετερότητα, τυριά με τρύπες, Άλπεις και ορειβασία), η οποία είναι τόσο απολαυστική που διαβάζεται ευχάριστα ακόμα και μετά από […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί έδωσε στον κόσμο τον Φραντσέσκολι. Και τον Πάκο Εσπινόλα. Και τον ‘Λόκο’ Αμπρέου. Και τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Και τον μαχητή Ντάριο Σίλβα. Και τον αγαπημένο παππού του ποδοσφαίρου, τον Εντουάρντο Γκαλεάνο. Και τον μεγαλύτερο μάγκα της ιστορίας, τον Ομπντούλιο Βαρέλα. Γιατί η ιδέα ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *