Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το Εφτάρι που Έγινε 007

Το 1890 σε κάποιο περίχωρο του Εδιβούργου ιδρύεται μια ομάδα γειτονιάς που την έλεγαν Μπόνιριγκ Ρόουζ. Φορούσε ερυθρόλευκες φανέλες με οριζόντιες ρίγες και είχε την έδρα της στην περιοχή Μιντλόθιαν του Εδιμβούργου, εκεί που σήμερα έχει απομείνει μόνο η γνωστή μας Χαρτς. Σε αυτήν την ομάδα το 1950 αρχίζει να παίζει στο εφηβικό της τμήμα ένας ψηλός μελαχρινός Σκωτσέζος ως δεξί εξτρέμ. Το όνομά του ήταν Σον Κόννερι και φορούσε το Νο.7 στην πλάτη.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο, αλλά η κορμοστασιά του είχε τραβήξει διάφορα βλέμματα. Αν και ο ίδιος αργότερα έχει επιβεβαιώσει ότι μόνο η ομάδα από το λιμάνι του Εδιμβούργου, η Ηστ Φάιφ τον είχε ζητήσει επίσημα, υπάρχουν φήμες (ακόμα) ότι τον παρακολουθούσε η Σέλτικ. Σε ένα ματς κυπέλλου νέων του 1951 κόντρα στην Μπρόξμπερν Αθλέτικ αποφεύγοντας μερικούς licenced to kill σκληροτράχηλους αμυντικούς σκόραρε από τα 30 μέτρα. Μπορεί η ομάδα του να έχασε 3-1, αλλά η γκολάρα μέτρησε.

Και αν το θέμα της Σέλτικ ανήκει στη σφαίρα του μύθου (που μεταξύ μας ο σκληρός Προτεστάντης και φανατικός οπαδός της Ρέιντζερς Σον Κόννερι δε θα πήγαινε ποτέ εκεί), υπάρχει ένα άλλο πραγματικό ενδιαφέρον που δεν καρποφόρησε. Το καλοκαίρι του 1953 η ομάδα της Μπόνιϊγκ Ρόουζ έκανε περιοδεία στο Βορρά της Αγγλίας και έπαιξε ένα φιλικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Ο προπονητής της Μαν Γιουνάιτεντ Ματ Μπάσμπυ εντυπωσιάστηκε από το Νο.7 της σκωτσέζικης ομάδας και μετά το τέλος του αγώνα του πρότεινε ένα συμβόλαιο 25 λιρών τη βδομάδα. Αν και σήμερα φαντάζει αστείο όταν ο Ρούνεϊ παίρνει 300.000 λίρες τη βδομάδα, τότε ήταν μεγάλο το ποσό.

«Ήθελα πάρα πολύ να δεχτώ επειδή λάτρευα το ποδόσφαιρο. Αλλά συνειδητοποίησα ότι ένας τοπ κλας ποδοσφαιριστής θα έχει τερματίσει το δρόμο του στα 30 του και εγώ ήμουν ήδη 23. Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός και αυτό αποδείχτηκε μια από τις πιο σοφές επιλογές της ζωής μου».

Μπορεί το χορτάρι να έχασε έναν σταρ και να τον κέρδισε το πανί, αλλά ο Ματ Μπάσμπυ δεν ξέρω πως θα ένιωσε όταν θα είδε το νεαρό πια ηθοποιό στην πρώτη του τηλεοπτική παρουσία ντυμένο με το χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Μπεστ έκανε ποδιά στον Κρόιφ

Ήταν 1976, 2 χρόνια δηλαδή πριν η εθνική ομάδα της Ολλανδίας κατάφερνε να φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά τον τελικό του 1974, παίζοντας αυτό που αργότερα ονομάστηκε “τόταλ φούτμπολ”, ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο σε απλά ελληνικά, με αδιαμφισβήτητο ηγέτη το διασημότερο Νο 14 στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τον Γιόχαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ντιντιέ Ντρογκμπά

8 Οκτωβρίου 2005. Η Ακτή Ελεφαντοστού φιλοξενείται στο Σουδάν για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ της Γερμανίας. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο τους και να πάρουν την πρόκριση απ’ευθείας. Οι παίκτες του, γνωστού μας από το πέρασμα του από τον Άρη, Ανρί Μισέλ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Το Εφτάρι που Έγινε 007”

  1. Ο/Η to ntomi kai to prioni, opoios den to xerei idrwnei λέει:

    Omada: Bonnyrigg Rose
    Perioxi: Midlothian

    ta skotwsate ligo…

  2. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Εντάξει τυπογραφικό (όχι τίποτα άλλο, είχα πάει πριν 2 μήνες Εδιμβούργο)

  3. Ο/Η luffy λέει:

    Ενδιαφερον!
    Παντως μετα απο λίγες ώρες το άρθρο σας ανέβηκε (με τις απαραιτητες αλλαγες για να μην κανει μπαμ η αντιγραφη) απο γνωστο αθλητικο σαιτ που το όνομα του θυμίζε γαζελα….

  4. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Αν κυνηγούσαμε τις αντιγραφές θα είχαμε γίνει master hunters πια.

  5. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Άντε ορίστε, διόρθωσα τις ονομασίες για να μη λέτε ότι εδώ εμείς στο sombrero δεν κάνουμε ρεπορτάζζζζζ.

  6. Ο/Η Gia λέει:

    Κάπου είδα ότι και ο Χούλιο Ιγκλέσιας ξεκίνησε ως τερματοφύλακας στη Ρεάλ, ισχύει;

    Τα καλύτερα παιδιά.

  7. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Αν ισχύει θα το κάνουμε θέμα. Αν το δεις αναρτημένο σε λίγο καιρό ισχύει, αλλιώς όχι

  8. Ο/Η γιώργης λέει:

    για τον Ιγκλέσιας ισχύει, αλλά ήταν στην Ρεάλ Β. Η καριέρα του έληξε άδοξα μετά από ένα ατύχημα.

  9. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Έλα βρε Γιώργη και με γλίτωσες από το ψάξιμο

  10. Ο/Η Citizen λέει:

    Αν δεν κάνω λάθος η αντίφαση είναι ότι είναι καθολικός κ οπαδός των “Ούνων” ( Glasgow Rangers)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *