Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Για τον Άνχελ

Το Σαν Λορένσο-Μπολίβαρ ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά από τη διακοπή για το Μουντιάλ για τις δυο ομάδες, ένας ημιτελικός Λιμπερταδόρες. Επί της ουσίας εν μέσω προετοιμασίας μια που πρωτάθλημα δεν γινόταν αυτή την περίοδο. Η ομάδα του Μποέδο κέρδισε ένα φάουλ μόλις στο 5′. Ο Ρομανιόλι πήρε την μπάλα, σημάδεψε στο σωστό σημείο και ο Μάτος (με την αμφιβολία υπέρ του επιθετικού) εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του τερματοφύλακα Κινιόνες της Μπολίβαρ και έγραψε το 1-0. To κατάμεστο Νουέβο Γκασόμετρο πήρε φωτιά, τα πανηγύρια έξαλλα και μέσα στον χαμό κάποιος έδωσε ένα μπλουζάκι στους παίκτες της Σαν Λορένσο. “Κουράγιο Άνχελ” έγραφε, το μήνυμα για το παιδί θαύμα της Σαν Λορένσο, τον Ανχελίτο Κορέα που είδε μέσα σε λίγες μέρες το όνειρο της μεταγραφής του στην Ευρώπη (και την Ατλέτικο Μαδρίτης) να γίνεται εφιάλτης. Στις ιατρικές εξετάσεις που έγιναν βρέθηκε να έχει πρόβλημα στην καρδιά και μπήκε αμέσως για επέμβαση με χρόνο επιστροφής τους 6 μήνες τουλάχιστον. Οι συμπαίκτες του (μια που ακόμα συμπαίκτες του είναι, καθώς η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε τυπικά) δεν τον ξέχασαν.

copa-libertadores-1919799h627

Η Σαν Λορένσο ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο. Οι Βολιβιανοί δεν μπορούσαν να περάσουν τη σέντρα, ενώ οι Αργεντίνοι είχαν σε μεγάλη μέρα τόσο τον Ρομανιόλι, όσο και τον Βιγιάλμπα από τα δεξιά (επόμενος υποψήφιος για μεταγραφή στην Ευρώπη). Οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικοί αμυντικά, είχαν πολλά νεύρα, έκαναν αρκετά φάουλ και σε ένα από αυτά και πάλι το πόδι του Ρομανιόλι έφερε την μπάλα στο κατάλληλο σημείο. Νέα κεφαλιά, από τον Μας αυτή τη φορά, και 2-0. Ιδανική βραδιά και ένα τέλειο σκορ για πρώτο ματς ημιτελικού.

Emmanuel-Lorenzo-Bolivar-Libertadores-AP_CLAIMA20140723_0259_30

Η Μπολίβαρ έκανε δυο αλλαγές στην ανάπαυλα για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα στο 2ο ημίχρονο. Εν μέρει τα κατάφερε καθώς μπόρεσε να περάσει τη σέντρα και να έχει και μια τελική προσπάθεια (κατόρθωμα γι’ αυτό το συνονθύλευμα) στο 65′. Τα λάθη όμως στην άμυνα δεν σταμάτησαν και σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων το πάθος του Μερσιέρ να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τη φάση απέδωσε, καθώς ήρθε το 3-0 στο 70′. Tο πάρτι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό καθώς μόλις τρία λεπτά αργότερα ήρθε το καλύτερο γκολ με την σουτάρα του Χούλιο Μπουφαρίνι. Ένα 4-0 που ηρέμησε ακόμα και τους πιο συγκρατημένους οπαδούς της Σαν Λορένσο, μια που η ρεβάνς στα περίπου 3600 μέτρα στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας πάντα είναι ζόρικη. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με ακόμα μια κεφαλιά του Μας μετά από φάουλ και το 5-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα. Η ομάδα της Αργεντινής πλέον μπορεί να περιμένει τον αντίπαλο της στον τελικό, με την Νασιονάλ της Ασουνσιόν να είναι το μεγάλο φαβορί μετά το καθαρό 2-0 επί της Ντεφενσόρ από την Ουρουγουάη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ωδή στον Ροζέριο Σένι

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011 η Σάο Πάουλο υποδεχόταν στο Μορουμπί την Ατλέτικο Μινέιρο. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά μια γιορτή για τους γηπεδούχους καθώς ο Ροζέριο Σένι, αρχηγός και ‘σημαία’ της Σάο Πάουλο, συμπλήρωνε 1000 συμμετοχές με τη φανέλα της. Επειδή γιορτή χωρίς μουσική είναι σαν ποδόσφαιρο χωρίς μπάλα από τα ηχεία του γηπέδου πριν την έναρξη του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση-τέρμα-επίθεση

Ιστορίες ποδοσφαιρικής τρέλας είχαμε χθες στο ντέρμπι κορυφής στο Εκουαδόρ. Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε αντιμετώπιζε την Μπαρσελόνα (του Ίσμαελ Μπλάνκο) σε ένα παιχνίδι που θύμισε ποδόσφαιρο αλάνας στην καλύτερη. Οι φιλοξενούμενοι με τα κίτρινα άνοιξαν το σκορ μόλις στο 14′ και οι οπαδοί τους στις κερκίδες το πανηγύρισαν δεόντως. Τα πράγματα όμως άλλαξαν άρδην στη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Για τον Άνχελ”

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Ρομανιόλι είσαι μεγάλη καψούρα!
    Γκασομέτρο=Νίκη για την συμπαθέσταστη Σαν Λορένσο.

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Kανονικότατο το πρώτο γκολ, είναι ένας αμυντικός με έναν άλλον επιθετικό κάτω-κάτω (στην αρχή δε φαίνεται καθόλου, κρυμμένος απ’τον επιθετικό!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *