Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όλα από την αρχή

2008, τότε ήταν η τελευταία εκτός έδρας νίκη στο Κόπα Λιμπερταδόρες για την Σαν Λορένσο. Κι όλα έδειχναν ότι σήμερα τα ξημερώματα θα έσπαγε το κακό ρεκόρ. Ο πρώτος τελικός ξεκίνησε με την είσοδο των ομάδων και την εξάντληση όλων των αποθεμάτων χαρτιού στην πόλη της Ασουνσιόν και τα περίχωρα. Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε ότι η χαρτούρα έχει φτάσει μέχρι και μέσα στο διάδρομο των αποδυτηρίων που οι παίκτες της Σαν Λορένσο χρησιμοποιούν για να βγουν στο γήπεδο. Το Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο κατάμεστο από περίπου 40 χιλιάδες νοματαίους και το ματς ξεκινάει. Χωρίς να υπάρχει το τρομερό θέμα, το παιχνίδι έχει πολύ ωραίο ρυθμό και ελάχιστες διακοπές. Οι Παραγουανοί πέφτουν σε κάθε διεκδίκηση σαν να κρίνεται η ζωή τους από μια χαμένη κατοχή μπάλας στο κέντρο. Παρ’ όλα αυτά και με τα τάκλιν να πετάνε από εδώ και από εκεί έχουμε ελάχιστα φάουλ και καμία μανούρα μεταξύ των παικτών. Ο Κολομβιανός διαιτητής κρατάει το παιχνίδι σωστά, σφυρίζει ελάχιστα και βοηθάει.

caslanacional_telam.g

Οι παίκτες της Νασιονάλ βγάζουν τρομερό πάθος και ομαδικότητα, αλλά δείχνουν ότι είναι κατώτεροι από τους αντιπάλους τους. Παρ’ όλα αυτά κάνουν κάποιες ευκαιρίες και απειλούν. Οι Αργεντίνοι όμως γρήγορα αρχίζουν να ελέγχουν το παιχνίδι. Ο Μας από τα αριστερά κάνει συνεχείς επελάσεις, ο Ρομανιόλι ελέγχει τον ρυθμό και ο Πιάτι βοηθάει, ενώ ο Μερσιέρ είναι όπως πάντα ένα σκυλί του πολέμου. Στην απέναντι πλευρά ο αρχηγός Ραούλ Πίρις στα 33 του θυμίζει όσο κανείς άλλος το παιδικό του είδωλο Κάρλος Γκαμάρα σταματώντας όλες τις επιθέσεις των Αργεντίνων. Ακόμα και όταν δεν το καταφέρνει όμως υπάρχει λύση, όπως στο σουτ του Μας στο 30′ που βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι, μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Το ημίχρονο λήγει με τους Αργεντίνους να είναι καλύτεροι αλλά χωρίς σκορ.

https://www.youtube.com/watch?v=IJ5DsiB5cvw

Δυστυχώς το 2ο ημίχρονο δεν είναι καλό και δεν αποζημιώνει τους ξενύχτηδες Ευρωπαίους που το βλέπουν. Ο προπονητής της Σαν Λορένσο Εντγκάρντο Μπάουσα (ο οποίος μου θυμίζει έναν Αμερικάνο ηθοποιό πάρα πολύ, αλλά δεν θυμάμαι όνομα) βλέπει ότι ο στράικερ Μάτος είναι εκτός παιχνιδιού και ετοιμάζει τον Ουρουγουανό Καουτερούτσιο να τον αντικαταστήσει. Ο Μάτος όμως είναι το κλασσικό φορ που δεν θα σου κάνει εντύπωση και σε κάποια στιγμή θα εμφανιστεί να σκοράρει. Έτσι και στη φάση του 64′ όταν μετά από πανέμορφο συνδυασμό και μπαλιά του Βιγιάλμπα θα καρφώσει το γκολ στην εστία του Δον γιορτάζοντας τα γενέθλιά του. Το 0-1 κόβει τα πόδια των γηπεδούχων που έτσι κι αλλιώς ήταν αδύναμοι επιθετικά. Οι περίπου 4.500 εκδρομείς από το Μπουένος Άιρες στήνουν το δικό τους πάρτι στο ένα πέταλο του γηπέδου. Η ομάδα του Μποέδο απειλεί και για το 0-2 και ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Οι αλλαγές γίνονται και από τις δυο πλευρές, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν αλλάζει. Οι Αργεντίνοι ξέρουν ότι με 0-1 έχουν την κούπα στα χέρια τους με το 2ο ματς στην έδρα τους, αλλά δεν κλείνονται. Το παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτο είναι απλά μια τυπική διαδικασία κατά τα φαινόμενα. Ο διαιτητής δείχνει τα 3′ των καθυστερήσεων, μια και είχαμε ελάχιστες διακοπές, και οι Παραγουανοί της Νασιονάλ κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια. Μια γιόμα επί της ουσίας γίνεται διεκδικήσιμη μπαλιά και εκεί (ο δεύτερος παίκτης στον οποίο σταθήκαμε χθες, μετά τον Βιγιάλμπα που έβγαλε την ασίστ) ο Χούλιο Σάντα Κρουζ θυμίζοντας το σαντακρουζέικο στυλ που έστειλε τον αδερφό του μέχρι την Μπάγερν βάζει ένα αντρίκειο γκολ.

Gol-Santa-Cruz-San-Lorenzo_OLEIMA20140806_0252_5

Οι παίκτες της Σαν Λορένσο δεν το πιστεύουν, οι Παραγουανοί πανηγυρίζουν σαν να πήραν το κύπελλο γιατί ήταν ένα γκολ στο τέλος και εκτός ροής αγώνα και ο τελικός έρχεται στα ίσια. Το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και πλέον η ρεβάνς ξεκινάει χωρίς να υπάρχει πλεονέκτημα για κανέναν. Αν εξαιρέσουμε βέβαια την καυτή ατμόσφαιρα και το γεγονός ότι οι Αργεντίνοι φαίνονται καλύτεροι. Το δεύτερο ματς αναμένεται με μεγάλη αγωνία και η πιθανότατη απουσία του Πιάτι (που έχει υπογράψει στο ΜLS και το συμβόλαιο του δεν μπορούσε να πάει πιο πίσω χρονικά) σίγουρα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο αμφίρροπα για τη ρεβάνς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Καβάνι παν στην εκκλησιά

http://www.youtube.com/watch?v=772jMxChQcI Προκριματικά δεν είχαμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Ν. Αμερική. Εκεί που γίνεται πραγματική σφαγή για την πρόκριση στο Μουντιάλ σε εναν διαφορετικό από τις άλλες φορές όμιλο. Διαφορετικό γιατί η Βραζιλία είναι απούσα (μια που έχει προκριθεί άνευ αγώνων) και γιατί η παραδοσιακή δύναμη Παραγουάη έχει πάρει έναν άνευ προηγουμένου κατήφορο και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ναπολέων, ο σκύλος σύμβολο

Η γειτονιά της Βίγια Κρέσπο στο Μπουένος Άιρες ήταν γεμάτη με αδέσποτα σκυλιά που τριγύριζαν στους δρόμους τη δεκαετία του 1930. Οι κάτοικοι εκεί όμως τα φρόντιζαν, τα τάιζαν και πολύ συχνά τις κρύες νύχτες του χειμώνα τα έβαζαν μέσα στα σπίτια τους για να κοιμηθούν. Σε αντάλλαγμα, οι αδέσποτοι σκύλοι είχαν γίνει οι φύλακές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Όλα από την αρχή”

  1. Ο/Η Άγιος Πέτρος λέει:

    Γκρανγκινιολικό φινάλε (αν δανειστούμε ένα μπασκετικό κλισέ). Άξιζε το ξενύχτι.

    Ο Μπάουσα φέρνει αρκετά στον Frank Vincent, κλασική ιταλοφατσα σε μαφιόζικες ταινίες και σειρές (Σοπράνος, Καζίνο, Goodfellas)

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Του φέρνει λίγο αλλά έχω στο μυαλό έναν άλλον.
    Νομίζω στο LA Confidential έπαιζε. Μεγαλούτσικος που παίζει συνήθως τον αρχηγό της αστυνομίας. Μήπως και στο Minority Report; Όχι ο φον Σίντοφ έπαιζε εκεί.
    Τέτοιους ρόλους κάνει πάντως, πολύ γνωστή φάτσα.

  3. Ο/Η asparagus λέει:

    Φτυστός ο Matt McCoy είναι.

  4. Ο/Η jagg λέει:

    Ο προπονητής της Σαν Λορένσο Εντγκάρντο Μπάουσα (ο οποίος μου θυμίζει έναν Αμερικάνο ηθοποιό πάρα πολύ, αλλά δεν θυμάμαι όνομα)

    Μηπως ο Matt Craven?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *