Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Επιστροφές και ανατροπές

Μετά από 101 συνεχή χρόνια παρουσίας στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος η ιστορική Ιντεπεντιέντε βρέθηκε στη Β’ εθνική πέρσι. Πέρασε δύσκολα, τελικά όμως κατάφερε να ανέβει ξανά και αν κάτι έλειψε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι του πλανήτη μας, με τεράστια ιστορία, ένα ντέρμπι ορισμός αυτού που λέμε “γειτονικό” ανάμεσα στον “βασιλιά των κυπέλλων” τους Κόκκινους της Ιντεπεντιέντε και την Ακαδημία, την Ράσινγκ Κλουμπ. Η ώρα έφτασε χθες. Οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το γήπεδο πνίγηκε στην χαρτούρα για ένα ματς που ήταν γεμάτο φάσεις και αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Η Ράσινγκ ήταν αυτή που προηγήθηκε μετά από ωραία προσπάθεια του Σεντουριόν και το γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο που επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στην αγαπημένη του ομάδα και έχει ανοίξει λογαριασμό. Ο Μιλίτο έβαλε ένα από τα σχετικά εύκολα γκολ της καριέρας του και το πανηγύρισε προσπαθώντας να αποφύγει ό,τι του πετούσαν οι αντίπαλοι οπαδοί. Η Ράσινγκ κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο και θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ και νωρίτερα. Η Ιντεπεντιέντε όμως στην πρώτη της φάση ισοφάρισε και μέσα σε δυο λεπτά ολοκλήρωσε την ανατροπή. Το 2-1 γύρισε και την ψυχολογία στον αγώνα και ο τραυματισμός του Μιλίτο δεν έκανε τα πράγματα καλύτερα. Η Ράσινγκ ναι μεν ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Ευκαιρίες είχαν βέβαια και οι γηπεδούχοι, με τον Σάχα (που είχε ευθύνη για το 2-1) να κάνει δυο σπουδαίες αποκρούσεις και να στερεί το τρίτο γκολ.  Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ και η καζούρα ξεκίνησε αμέσως με συνθήματα του στυλ “Ο Μπαμπάς γύρισε” από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

meme7_cedoc.g

Λίγη ώρα πιο μετά είχαμε ακόμα μια επιστροφή. Η Μπόκα βυθισμένη στην μετριότητά της και στα εσωτερικά προβλήματα σερνόταν σε όλα τα ματς μέχρι στιγμής. Ο κόσμος ζητούσε τον Ρικέλμε και τα έβαζε με τη διοίκηση, ενώ η διοίκηση αποφάσισε να διώξει μεσοβδόμαδα τον ιστορικό προπονητή της ομάδας Κάρλο Μπιάνκι που είχε γυρίσει εν μέσω τυμπανοκρουσίας και τελικά έφυγε κι αυτός λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Ρομάν. Νέος προπονητής μία ακόμα φιγούρα από τα χρυσά χρόνια της Μπόκα. Ο Μαρτίν Αρουαμπαρένα έκανε το αγροτικό του, μάζεψε κάποια ένσημα και ανέλαβε την μεγαλύτερη προκλήση της σύντομης προπονητικής καριέρας του. Ο συμπαθέστατος πρώην αριστερός μπακ της ΑΕΚ (που δεν κατάφερε όμως να προσφέρει πολλά, κυρίως σε σχέση με τις απολαβές του) κλήθηκε να ξεκινήσει με ένα ζόρικο ματς.

Η Μπόκα υποδέχτηκε στο Μπομπονέρα την σούπερ φετινή Βέλεζ που μαζί με την πρωταθλήτρια Ρίβερ προς το παρόν εντυπωσιάζουν. Ο Κορέα της Βέλεζ με μια γκολάρα στο 44′ (το έχει ξαναπάθει αυτό φέτος η Μπόκα στο Μπομπονέρα) άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και ο κόσμος των Μποστέρος πίστεψε ότι το παιχνίδι θα ήταν μια από τα ίδια. Δεν ξέρω αν υπάρχει στατιστικό για τις αλλαγές προπονητή, αλλά στο μυαλό πολλών πάντα υπάρχει η σκέψη ότι στο πρώτο παιχνίδι με το νέο προπονητή συνήθως η ομάδα έχει μια διαφορετική ψυχολογία. Ο “Κάτα” Ντίας ο παίκτης στερεότυπο του κεντρικού αμυντικού-μαχαιροβγάλτη-κατάδικου ισοφάρισε με κεφαλιά για την Μπόκα. Η ψυχολογία άλλαξε και λίγα λεπτά αργότερα ο Σέσαρ Μέλι έκανε το 2-1. Η δίκια αποβολή του Καστεγιάνι στο 83′ προμήνυε δυσκολίες για τους γηπεδούχους, αλλά μια αντεπίθεση όπου ο Τζιλιότι κουβάλησε όσο ακριβώς έπρεπε την μπάλα, έφερε τον Τσάβες σε πλεονεκτική θέση και ο τελευταίος έκανε το 3-1. Το Μπομπονέρα πήρε φωτιά, ενώ ο “Βάσκος” Αρουαμπαρένα σεμνός και ταπεινός είπε ότι η νίκη ήταν του Μπιάνκι και των παικτών. Ενός Μπιάνκι που οι οπαδοί της Μπόκα δεν ξέχασαν και είχαν πολλά πανό υπέρ του:

virrey2_dyn.g

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Κρόιφ έδωσε τη θέση του στον Φαν Μπάστεν

Είναι 3 Απριλίου του 1982 και ο Άγιαξ υποδέχεται τη NEC, όντας πρώτος στη βαθμολογία και με το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική ευθεία. Στην αρχική ενδεκάδα του βρίσκεται και ο Γιόχαν Κρόιφ και ο 20χρονος Βιμ Κιφτ, το μεγάλο ανερχόμενο αστέρι των ακαδημιών της ομάδας που σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Παρά το γεγονός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαθήματα ποδοσφαίρου: La palomita

Δεν είναι πολλές οι κινήσεις στο ποδόσφαιρο και πίστευα ότι είχαμε εξαντλήσει τις βασικές. Ένα κείμενο όμως για την ομάδα-φάντασμα έφερε την εύλογη ερώτηση ενός αναγνώστη «τι διάολο είναι η παλομίτα;» μια που δεν υπήρχε εξήγηση. Ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό της λέξης που σημαίνει στα ισπανικά “περιστεράκι” (αλλά και ποπ κορν). Ως συνήθως η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Επιστροφές και ανατροπές”

  1. Ο/Η 1312 λέει:

    Γαμω τη nova που μετα απ ολα τα αλλα εχασε και το αργεντίνικο..έλεος !

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Αλήθεια; Δεν το ήξερα.
    Δεν το έχει κανείς τώρα;
    Πάντως να ξέρεις ότι μπορείς να τα βλέπεις κανονικά και με το νόμο μέσω YouTube. Το κανάλι που έχει τα δικαιώματα στην Αργεντινή τα μεταδίδει (με πολύ καλή ποιότητα) έτσι.
    Δεν είμαι σίγουρος για το πόσα μεταδίδει, αλλά π.χ. χθες είδα έτσι την Μπόκα.

  3. Ο/Η Ακάλυπτος λέει:

    φίλε μου, πως λέγεται το κανάλι στο οποίο αναφέρεσαι?

  4. Ο/Η 1312 λέει:

    Elaith,ναι η καρια ο νοβα..δεν τ ανανεωσαν και τρωμε ολη μερα στην μαπα κατι μπειζμπολ και redbulloαηδιες με τις βουτιες κ τ παρκουρ..
    Θα τ δοκιμασω το youtube παντως,δεν το ηξερα οτι γινεται και απο κει..ειπαμε futbol para todos ! 😉

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Αν κατέβεις πιο χαμηλά στο λινκ βλέπεις πόσα ματς έχει δείξει (τα βλέπεις και κονσέρβα λογικά)

  6. Ο/Η joe λέει:

    Συγνώμη ο τερματοφύλακας της ιντεπ. φοράει καπέλο?!

  7. Ο/Η joe λέει:

    Επίσης ο Μιλίτο γιατί έφαγε κίτρινη ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που φυλάει το σήμα της ομάδας?Τα κουνέλια του Σάχα δεν τα σχολιαζω καν.

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    1.Ναι βαρούσε ο ήλιος και φόρεσε καπέλο.
    2. Δεν ξέρω, λίγο υπερβολική μου φαίνεται. Φιλούσε το σήμα της ομάδας, δεν τους έκανε τίποτα.

  9. Ο/Η kots λέει:

    νομιζω εγινε στατιστικη ερευνα για τις αλλαγες προπονητων στην αγγλια και εδειξε οτι στο πρωτο παιχνιδι μετα την αλλαγη τις περισσοτερες φορες δεν εχει θετικο αποτελεσμα η εκαστοτε ομαδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *