Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Στον τελικό με στιλ Αρμάνι

Paulo-Copa-Sul-Americana-Foto-FerreiraLANCEPress_LANIMA20141127_0096_52

Στο ποδόσφαιρο μεγαλώνουμε με κάποια κλισέ. Οι Γερμανοί θα κερδίσουν στο 90′, οι Άγγλοι θα αποτύχουν πάντα, οι Ιταλοί θα παίξουν για το μισό-μηδέν και πάει λέγοντας. Ένα από αυτά είναι και ότι οι Βραζιλιάνοι περνάνε στα πέναλτι. Στο Moρουμπί του Σάο Πάουλο, η τοπική ομάδα αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία στη ρεβάνς του 1-0 που είχε κρατήσει ο γηραλέος Ροζέριο Σένι με τις αποκρούσεις του. Έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Οι Βραζιλιάνοι υπερπλήρεις με όλα τα επιθετικά τους όπλα, με Κακά, Μπάστος, Λουίς Φαμπιάνο από την αρχή έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη. Η πίεση ασφυκτική, οι φάσεις αρκετές, αλλά η αστοχία των Βραζιλιάνων περισσότερο και κατά δεύτερο λόγο ο γίγας Αργεντίνος τερματοφύλακας Φράνκο Αρμάνι κρατούσαν το μηδέν.

Με υπομονή οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ και τελικά μετά από ένα φάουλ πολύ σέντρα-λίγο σουτ του Γκανσό, ο μόδιστρος τερματοφύλακας της Νασιονάλ του Μεντεγίν δέχτηκε το γκολ για το 1-0 που πανηγηρίστηκε έξαλλα. Με το σκορ αυτό είχαμε πέναλτι και οι Βραζιλιάνοι έχοντας το μομέντουμ ήθελαν να καθαρίσουν το ματς χωρίς να φτάσουν στο σημείο αυτό, σαν να ήξεραν κάτι. Η πίεση έγινε ακόμα πιο ασφυκτική αλλά η αστοχία τους ήταν επική, με δυο δοκάρια (το πρώτο να τραβάς τα μαλλιά σου) και πολλές φάσεις ακόμα. Το παιχνίδι έληξε 1-0 και πήγαμε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Κολομβιανοί ντύθηκαν Βραζιλιάνοι. Ευστόχησαν στο πρώτο και στη συνέχεια είδαν τον Καρντέκ να θυμίζει λίγο Μπέκαμ από τα παλιά και να στέλνει την μπάλα ψηλά στον βραζιλιάνικο ουρανό σε ένα epic fail πέναλτι. Ο Ροζέριο Σένι έσωσε τα προσχήματα σκοράροντας στο δικό του πέναλτι, αλλά οι συμπαίκτες του εμφανίστηκαν λιγόψυχοι μια που έχασαν και το επόμενο πέναλτι, με τον Αρμάνι να αποκρούει το σουτ του Τολόι. Οι παίκτες της Ατλέτικο Νασιονάλ ευστόχησαν ξανά κάνοντας το 4-1 που τους έστειλε στον τελικό και έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα από την Κολομβία που κερδίζει το Σουνταμερικάνα. Αντίπαλός τους ο νικητής του Ρίβερ-Μπόκα στη ρεβάνς του Μονουμεντάλ απόψε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αλκοολικός που έφτασε στην Πριμέρα

Κάπου στα 1.700 περίπου μέτρα υψόμετρο, κοντά σχετικά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, αλλά αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, βρίσκεται το χωριουδάκι Κάκεσα. Εκεί έζησε τα πρώτα του χρόνια ο Ντανιέλ Αλεχάντρο Τόρες, μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Ένα παιδί από το χωριό ταξίδεψε στην μεγάλη πόλη, έμενε σε έναν ξενώνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ποδοσφαιρική θεωρία των δύο άκρων

Όσο και αν τα συστήματα αλλάζουν και το ποδόσφαιρο μεταβάλλεται, γυρνάμε συχνά στα αρχέγονα ερωτήματά του. Θέαμα ή αποτέλεσμα; Nίκη ή καλή μπάλα; Αν η αιώνια μάχη μεταξύ καλού και κακού, πνεύματος και ύλης, φωτός και σκότους μπορούσε να μεταφερθεί στο ποδόσφαιρο, τότε κύριο ρόλο στον ποδοσφαιρικό… μανιχαϊσμό θα έπαιζε το δίδυμο των αρχιερέων Κάρλος […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *