Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν η Καρδιά Χτυπάει για Μπάλα

Ο Ντάνιελ Ένγκελμπρεχτ δε θα γίνει ποτέ θέμα για τα γκολ του και τα ρεκόρ που έσπασε. Δε θα γίνει ποτέ θέμα ως καλτ φιγούρα όπως ο Μπέντνερ ή ο Μπαλοτέλι. Στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας είναι δύσκολο να γίνεις πρωτοσέλιδο. Ο Ένγκελμπρεχτ είναι επιθετικός της Στούτγκαρντ Κίκερς και σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν, τον Ιούλιο του 2013 κόντρα στην Έρφουρτ κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου τον επανέφεραν στη ζωή, καθώς η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει.

daniel engelbrecht

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η καρδιά του πάσχει από φλεγμονή και παρουσιάζει αρρυθμίες. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε 4 εγχειρήσεις και να του περάσουν βηματοδότη για να ρυθμίσουν την καρδιακή του λειτουργία. Η τελευταία επέμβαση έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη. Όμως ο Ένγκελμπρεχτ είναι μαχητής. Επέστρεψε στις προπονήσεις και την προηγούμενη αγωνιστική, επέστρεψε και στους αγώνας, μπαίνοντας αλλαγή στο 76ο λεπτό στο ματς κυπέλλου της Κίκερς κόντρα στην Ράφενσμπουργκ. Παρά την ήττα, ο ίδιος ένιωσε ότι κέρδισε τον κόσμο.

Μετά το παιχνίδι μίλησε στη Σούντντόιτσε Ζάιτουνγκ: «Πριν το παιχνίδι ο φόβος επανήλθε φυσικά. Θα είναι πάντα εκεί. Αλλά το να βρεθώ ξανά στο χορτάρι σε ένα επαγγελματικό παιχνίδι ήταν ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Ήταν ένα πραγματικά τεράστιο βήμα για μένα. Είμαι τυχερός που είμαι ακόμα ζωντανός. Άλλοι στη δική μου θέση έχουν πεθάνει. Μετά τη διάγνωση κανείς στην πραγματικότητα δεν πίστευε ότι θα επιστρέψω. Αυτό κάνει ακόμα πιο ωραίο το ότι μπορώ να πω πως επέστρεψα».

Οι γιατροί τον συμβούλεψαν να μην επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ στη λίστα των επιλογών του Ένγκελμπρεχτ. «Δε μου επέτρεπαν να κάνω τίποτα, όχι σπορ, όχι ένταση, όχι στρες. Ζούσα ζωή ογδοντάχρονου. Τα φάρμακα με έκαναν συνέχεια να νιώθω κουρασμένος, αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ, μου δημιουργούσαν και παραισθήσεις. Πολλοί άνθρωποι περπατούσαν στο δωμάτιό μου και κάθονταν στον πάγκο δίπλα στο κρεβάτι μου».

Κάπως έτσι ο Ένγκελμπρεχτ αποφάσισε ότι αν ήταν να καθίσει σε κάποιο πάγκο αυτός θα ήταν της Κίκερς και ότι θα διεκδικούσε ξανά τη θέση του βασικού. Είναι η δεύτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή που επιστρέφει από σοβαρό καρδιακό θέμα μετά από τον Κανού. Πάντα έχουμε μια ευαισθησία στους ανθρώπους που δεν αφήνουν τεχνικές δυσκολίες να σβήσουν τη δίψα τους για τη μπάλα που τους δίνει ζωή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο οπαδός που σκότωσε το ίνδαλμα του

Τον αποκάλεσαν “Τζόρτζ Μπεστ της Ιταλίας”. Ήταν χαρισματικός, ζόρικος, αντισυμβατικός. Μπορούσε να ντριπλάρει τους καλύτερους αμυντικούς με την ίδια ευκολία που προκαλούσε τους συντηρητικούς κύκλους της εποχής με τον τρόπο ζωής του. Σε μια περίοδο που στην Ιταλία κυριαρχούσε η ποδοσφαιρική πειθαρχία του Ελένιο Ερέρα ο Λουίτζι Μερόνι ήταν η διέξοδος όλων όσων επιζητούσαν κάτι διαφορετικό, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ντράγκαν Στόικοβιτς μπορούσε να ντριπλάρει τα πάντα (εκτός από την ατυχία του)

Είναι 30 Ιουνίου του 1990, βρισκόμαστε στη Φλωρεντία, Αργεντινή και Γιουγκοσλαβία διεκδικούν μια θέση στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το παιχνίδι έχει φτάσει στα πέναλτι. Οι Αργεντινοί έχουν ήδη ευστοχήσει στην πρώτη τους προσπάθεια. Ο Ντράγκαν Στόικοβιτς είναι ο πρώτος Γιουγκοσλάβος που παίρνει θέση απέναντι στον Σέρχιο Γκοϊκοετσέα. (Ο 25χρονος μέσος του Ερυθρού Αστέρα είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Όταν η Καρδιά Χτυπάει για Μπάλα”

  1. Ο/Η γιώργης λέει:

    ο τρίτος. Υπάρχει και ο Cassano.

  2. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Δεκτό 😉

  3. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Mπορεί να διαλύει κάθε έννοια λογικής και σύνεσης, αλλά ναι, είναι από τις λίγες στιγμές που σκέφτεσαι ότι το ποδόσφαιρο, και ο αθλητισμός γενικότερα, είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.

    Μακάρι να είναι υγιής για πάντα στα γήπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *