Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εκατόν σαράντα χρονών

Στις 21 Νοεμβρίου του 1874 τέσσερις παίκτες μιας ομάδας κρίκετ του Μπέρμιγχαμ πήγαν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι ράγκμπι, ψάχνοντας για ένα δεύτερο άθλημα με το οποίο θα μπορούν να ασχολούνται τους χειμωνιάτικους μήνες. Όπως λέει ο μύθος, κατά την επιστροφή τους από το γήπεδο κοντοστάθηκαν κάτω από μια λάμπα ενός δρόμου και βλέποντας ένα αυτοσχέδιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι σε ένα διπλανό λιβάδι αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, ιδρύοντας την Άστον Βίλα.

Μετά από αρκετούς μήνες ζόρικης αναζήτησης αντιπάλου (καθώς το ποδόσφαιρο δεν ήταν ακόμα διαδεδομένο), η νεοϊδρυθείσα ομάδα έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι απέναντι σε μια τοπική ομάδα ράγκμπι! Όπως έχει καταγραφεί στην ιστορία και χωρίς κάποιος να έχει δώσει κάποια αναλυτική εξήγηση για το πως ακριβώς οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αυτή η ιδέα, το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη με κανονισμούς του ράγκμπι και το δεύτερο με κανονισμούς ποδοσφαίρου. Η Άστον Βίλα κέρδισε με 1-0, με ένα γκολ που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκατόν σαράντα χρόνια αργότερα η ομάδα γιορτάζει τα γενέθλια της με ένα εξαιρετικό βίντεο στο οποίο ο ηθοποιός και φανατικός οπαδός της, Ντέιβιντ Μπράντλει (τον οποίο έχεις σίγουρα δει στο Game of thrones ή στο Χάρι Πότερ ή σε διάφορες άλλες ταινίες και σειρές στις οποίες κατά βάση ενσαρκώνει κακούς χαρακτήρες) κάνει ένα σύντομο αλλά αρκετά φορτισμένο πέρασμα από όλες τις καλές και τις κακές στιγμές του συλλόγου (που είναι και αυτές που κάνουν τη διαφορά, “but the lows just make the highs, higher”), υπενθυμίζοντας και αυτός τη βάση κάθε οπαδικής ιδεολογίας: “Λένε ότι δεν επιλέγεις την Άστον Βίλα. Αυτή σε επιλέγει”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πανηγύρια

Ένας οπαδός της NEC αδυνατεί να συγκρατήσει την ευτυχία του για το γκολ της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό απέναντι στον Άγιαξ, το οποίο κρατάει την ομάδα στην κατηγορία για την ώρα (θα παίξει μπαράζ)… Ένας οπαδός της Μπέρμιγχαμ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του με το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωδή στον Σέρχιο Αγκουέρο

Είμαστε κι εμείς που η κόντρα Μέσσι-Ρονάλντο δεν μας απασχολεί πολύ. Τους απολαμβάνουμε, αλλά δεν τους αγαπάμε τόσο. Αντίθετα, υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές που αγαπάμε κι ας μην είναι οι τελειότεροι όλων. Η λατρεία μου για τον Σέρχιο “Κουν” Αγκουέρο κρατάει αρκετά χρόνια και η αρχή της χάνεται στο βάθος του χρόνου. Νομίζω ότι δύο είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Εκατόν σαράντα χρονών”

  1. Ο/Η Paul McGrath λέει:

    God bless Paul Merson…

  2. Ο/Η dkalavanas λέει:

    Villa till I die
    SOTC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *