Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένας πόλεμος σε μια φωτογραφία

kobani

(67η συνεχόμενη μέρα πολιορκίας από το ISIS της πόλης Κομπάνι, στη Συρία, λίγο πιο βόρεια από την πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ)

Οι Κούρδοι λατρεύουν τόσο το ποδόσφαιρο που τις ώρες των μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων (και ειδικά στα ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα) οι δρόμοι ερημώνουν, αφού όλοι συνωστίζονται μπροστά στις τηλεοράσεις στα καφέ και στα μπαρ. Το ISIS μισεί τόσο το ποδόσφαιρο που όποιος εντοπίζεται να παρακολουθεί κάποιο ματς τιμωρείται στην καλύτερη με μαστίγωμα και στη χειρότερη με θάνατο. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις καμία άλλη πληροφορία για τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές (γιατί ζούσες τους τελευταίους μήνες σε μια σπηλιά ή στο φέισμπουκ) αυτά τα δεδομένα αρκούν για να πάρεις θέση και να συνειδητοποιήσεις τον κίνδυνο που προσπαθεί αυτή την εποχή με κάθε τρόπο να εξαπλωθεί.

Η εικόνα του νεαρού Κούρδου που τρέχει ανάμεσα στα χαλάσματα της πόλης του κρατώντας μαζί με το όπλο και μια μπάλα – σαν να προσπαθεί να την προστατεύσει – δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερo συμβολική. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η φωτογραφία της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν λυγίζουν οι σκληροί

Ο Φερνάντο Ρίκσεν είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που αγαπήθηκαν λιγότερο για το ποδοσφαιρικό ταλέντο, αλλά περισσότερο για την μαχητικότητά τους και ενίοτε για το βρώμικο παιχνίδι τους. Ο Ολλανδός μπακ-χαφ έκανε το όνομά του γνωστό από την παρουσία του στους Ρέιντζερς όπου και αγαπήθηκε αρκετά στα χρόνια που έμεινε στη Γλασκώβη. Η ζωή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *