Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Μετά από καιρό έπεσα πάνω σε κάτι που μου έκανε τη διάθεση σούπερ χριστουγεννιάτικη. Μπορεί η διοίκηση του sombrero να μου έχει στείλει αρκετές προτάσεις κειμένων τον τελευταίο καιρό, αλλά ως άλλος Πήτερ Πάρκερ θα πάω με το ρεύμα των ημερών. Χριστούγεννα, λοιπόν, γιορτή χαράς, αγάπης και αγαλλίασης, εκτός αν είσαι γαλοπούλα ή γουρούνι, δηλαδή ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, αλλά το ξεπερνάμε. Ο φετινός Μελχιότ μας είναι ένας τύπος που κόσμησε τα δοκάρια της Μπαρσελόνα. Πραγματικό κόσμημα κάτω από τα γκολπόστ, ο Χοσέ Μανουέλ Πίντο, δεδομένου ότι τερματοφύλακας δεν ήταν, στόλιζε με την παρουσία και την κώμη του το τέρμα της Μπάρσα.

pinto

Ο Πίντο όμως ανακάλυψε το πραγματικό του ταλέντο και ασχλείται εδώ και αρκετά χρόνια με τη μουσική ως παραγωγός. Το όνομά του στον καλλιτεχνικό χώρο είναι Γουάχιν και το πρόγραμμα που τρέχει λέγεται Ve A Por Tus Sueños (Πήγαινε Προς Τα Όνειρά Σου). Σκοπός του είναι να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Παγκόσμια Ειρήνη, Να Εμπνεύσει, να Δώσει Κίνητρο, να Μεταδώσει Αξίες και να Μεταδώσει Αισιοδοξία. Ο Πίντο κάνει οντισιόν για το ποιος θα τραγουδήσει, βάζει άλλους να γράψουν τα τραγούδια και μετά πάει στο στούντιο και τα καταγράφει. Όπως έκανε δηλαδή σαν τερματοφύλακας, που μάζευε μετάλλια χωρίς να έχει παίξει. Δίνει βέβαια ευκαιρίες σε άγνωστα συγκροτήματα και καλλιτέχνες να προβληθούν από το πρότζεκτ του, διότι ποιος διάολε δε θέλει να μπει το όνομά του σε ένα δίσκο που θα γράφει «Παραγωγή Γουάχιν».

Μέσα στους διάφορους που καλεί για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του είναι και οι πρώην συμπαίχτες του. Μέχρι και το Μέσι έχει πλευρίσει αλλά αυτός τη γλίτωσε με μια δωρεά στο ίδρυμα και μια συνέντευξη στον Πίντο, ως Γουάχιν. Αφού λοιπόν άφησε τα χρόνια να περάσουν και βεβαιώθηκε ότι η απόδοσή του έχει πιάσει εκείνη που είχε ο ίδιος ο Πίντο όταν στόλιζε το τέρμα της Μπάρσα, κάλεσε τον Ντάνι Άλβες πρόσφατα. Ο Ντάνι, που είναι μεγάλο νούμερο από μόνος του, εμφανίστηκε στο στούντιο με μια από τις κλασσικές του ενδυματολογικές επιλογές (με εξαίρεση τα παπούτσια) που θα έκαναν ακόμα και το Λάκη Γαβαλά να ζηλέψει. Επειδή ο Πίντο/Γουάχιν δε βγάζει λεφτά από το όλο πρότζεκτ, αλλά τα δωρίζει όλα σε μια οργάνωση κατά της παιδικής φτώχειας στο Μεξικό, μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτή τη σύμπραξη των γιγάντων του πενταγράμμου, αφού στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δε μας δίνουν πια αφορμές να ασχολούμαστε μαζί τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα πάχη μου τα κάλλη μου

Ζούμε σε έναν κόσμο που από την μία αναδεικνύει αποστεωμένα πρότυπα ομορφιάς και υπερμουσκουλιασμένα σώματα με χημικά σκευάσματα ως κάτι υγιεινό, ενώ παράλληλα τα ποσοστά παχυσαρκίας σπάνε ρεκόρ. Ίσως άλλωστε αυτός ο αέναος αγώνας μεταξύ του φαγητού, του φωτογραφικού food porn και της Ελλάδας που η επιχειρηματικότητα είναι το μπαρ και η ταβέρνα απέναντι στα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σομπρεροδιαγωνισμός: Εμείς γιορτάζουμε, εσείς ντύνεστε

Με μεγάλη μας χαρά γιορτάζουμε τα 40.000 Likes της σελίδας του Sombrero στο Facebook (αν δεν μας κάνετε λάικ ήδη ντροπή σας) και σε συνεργασία με τα Rabona Tees δίνουμε δώρο από ένα ποδοσφαιρικό μπλουζάκι σε τρεις τυχερούς αναγνώστες μας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαντέψετε το αποτέλεσμα του αγώνα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *