Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βάλε ρε Καμερούν Ένα Γκολ

Το σενάριο δεν έκανε μόνο τους δημοσκόπους και τα έξιτ-πολς να σκίσουν τα πουκάμισά τους, αλλά ακόμα και τον Μπέο με τον Κομπότη να δακρύσουν στην πιθανότητα να πέσει τέτοιο κελεπούρι στα χέρια τους. Στον τέταρτο όμιλο του Κόπα Άφρικα που διεξάγεται για τους λάθος λόγους στην Ισημερινή Γουινέα πήγε να γίνει κάτι απίστευτο: να κριθεί η πρόκριση σε τετραπλή κλήρωση.

Cameroon-Ivory Coast

Τις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων τέσσερις εθνικές ομάδες (Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γουινέα και Μάλι) είχαν φέρει και στα 4 παιχνίδια ακριβές σκορ 1-1. Οπότε αν και τα τελευταία δύο παιχνίδια του ομίλου ερχόντουσαν 1-1, τότε θα είχαμε το καταπληκτικό, όλα τα παιχνίδια να έχουν λήξει με ακριβώς το ίδιο σκορ. Αυτό θα σήμαινε ότι πήγαιναν περίπατο όλα τα κριτήρια που ξεδιαλύνουν ισοβαθμίες. Η βαθμολογία θα ήταν 3 βαθμοί για κάθε ομάδα, με ταυτόσημο συντελεστή τερμάτων, ίδια μεταξύ τους αποτελέσματα όπως και διαφορά γκολ. Έτσι η πρόκριση θα κρινόταν σε μια κλήρωση που θα έπαιρναν μέρος και οι 4!

Πρώτη γκολ έβαλε από τους 4 η Γουινέα με πέναλτι του Κονστάντ στο 15΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Σεϊντού Κεϊτά αστόχησε σε πέναλντι για να ισοφαρίσει το Μάλι. Στο άλλο παιχνίδι στο 36΄ ο Γκραντέλ άνοιξε το σκορ για την Ακτή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαϊγκά ισοφαρίζει για το Μάλι στο 47΄. Και ενώ παρακαλάμε να μείνει το σκορ όπως έχει εκεί, θέλουμε το Καμερούν να βάλει ένα γκολ και η Μάμα Άφρικα να γραφτεί στα ρεκόρ του ποδοσφαίρου για κάτι μοναδικό. Και ρε Καμερούν δε βάζεις γκολ; Σου συγχωρήσαμε τις απαράδεκτες εμφανίσεις (φανέλες και απόδοση) στο Μουντιάλ και δεν καταφέρνεις να κάνεις ούτε αυτό; Δηλαδή ρε ‘σεις που σας λένε και αδάμαστα λιοντάρια, σας έκαναν μια χαψιά κάτι ελέφαντες και χωρίς τον Ντρογκμπά. Και καλά να ‘ταν οι γυαλισμένοι χαυλιόδοντες του Μπόνυ με τα 25 μύρια των πετρελαιάδων της Σίτυ, αλλά ο Γκραντέλ ρε ‘σεις; Δηλαδή τώρα όλο το Καμερούν θα πρέπει να νιώθει όπως ο μικρός Σίμπα στο Βασιλιά των Λιονταριών.

Πέρα από τους ανίκανους του Καμερούν, η πρόκριση μεταξύ Μάλι και Γουϊνέας κρίθηκε σε κλήρωση, με τη δεύτερη να είναι η τυχερή. Πριν την κλήρωση οι παίχτες των ομάδων είπαν να ξεκαθαρίσουν τους μεταξύ τους λογαριασμούς σαν άντρες και στρώθηκαν στην πράσινη τσόχα, παίζοντας πόκερ. Οι παίχτες του Μάλι κέρδισαν την παρτίδα, αλλά μετά αναγκάστηκαν να μαζέψουν και τις βαλίτσες τους. Και ενώ στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική θα λέγαμε για ζεστά και κρύα μπαλάκια, στην Ασία θα ήμασταν “σίγουροι” για το Μαλαίσιο στοιχηματζή που το έστησε, στην Αφρική η φάση ήταν γιόλο, όπως φαίνεται στην εικόνα, αλλά και όπως ταιριάζει στην ήπειρο.

Mali

Ναι ξέρω, είναι άδικο να γίνεται κλήρωση για αυτούς που μένουν απ’έξω, αλλά το διαολεμένο το σπορ το αγαπάμε και για αυτό. Και η ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι θα ήταν πιο ταιριαστό να συμβεί στην πιο αδικημένη ήπειρο, την Αφρική.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα 10 “τι σκεφτόσουν όταν το χτυπούσες αγόρι μου;” τατουάζ

Τατουάζ ή, όπως θά΄λεγε κι ο Μπαμπινιώτης, δερματοστιξία. Για κάποιους τέχνη και τρόπος ζωής, για άλλους μια εφήμερη μόδα με μόνιμα αποτελέσματα και επίδειξη καγκουριάς. Όπως και νά΄χει αγαπημένο συνήθειο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με αποτελέσματα που αισθητικά ποικίλουν. Κι επειδή στο sombrero μας αρέσουν οι λίστες με top 10, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λιγότερο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια απόφαση ζωής (κάποιου άλλου)

Μερικές μέρες πριν θυμηθήκαμε τους οπαδούς της Σπορτ Ρεσίφε με αφορμή τη δωρεά οργάνων και μεταμοσχεύσεων σε ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχουμε δει φέτος. Σήμερα θα ταξιδέψουμε πιο βόρεια και θα πάμε στις ΗΠΑ και την ιστορία του Κρις Σέιτζ. Ο ύψους 1.93 τερματοφύλακας δεν άφησε εποχή στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο με τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Βάλε ρε Καμερούν Ένα Γκολ”

  1. Ο/Η mouris λέει:

    Tous vazeis na paixoun ena mparaz nock out kai katharises.Akou klhrwsh.

  2. Ο/Η Pilotos λέει:

    Poio poker re paidia, 10 fylla krataei o kathenas! Mhpws paiksan mpirimpa me pontous?

  3. Ο/Η panagos λέει:

    Θαναση παιζουνε.

  4. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Βασικά υπάρχει ένα γαλλικό παιχνίδι που παίζεται με άμυνα και επίθεση. Κρατάνε πολλά φύλλα και 2 αμύνονται, ενώ 3 επιτίθενται. Δε θυμάμαι πως το λένε, αλλά ως γαλλοθρεμένοι, μάλλον αυτό παίζουν.

    Αλλά δε θα πουλούσε αν το έγραφα έτσι.

  5. Ο/Η γιώργης λέει:

    Μάλλον παίζουνε “Αγωνία”. Ταιριάζει και στην περίσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *