Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Λακαζέτ που δεν Μπορούσε να Πιεί Καφέ

Αυτή τη στιγμή είναι ο σταρ του Σαμπιονά. Ο καλύτερος παίχτης του γαλλικού πρωταθλήματος και το πιο χοτ όνομα του γαλλικού ποδοσφαίρου που παίζει στο εγχώριο πρωτάθλημα (μην ανησυχείς Πολ Πογκμπά, δε θα σε μειώσω). Ο επιθετικός της Λυών έχει 22 γκολ και 7 ασίστ σε 26 εμφανίσεις και τα φετινά του νούμερα συγκρίνονται μόνο με αυτά του Κριστιάνου.

lacazette

Ο γράφων έχει να διηγηθεί μια ιστορία. Ήταν Μάιος του 2010, ήμουν στην παλιά πόλη της Λυών και πέρασε ένα μαύρο παιδί και κάποια απ’την παρέα το χαιρέτησε. Τον κάλεσε η κοπέλα στο τραπέζι που καθόμασταν και του πρότεινα να καθίσει για καφέ. Mας συστήθηκε ως Αλεξάντρ. Ο Αλεξάντρ φορούσε φόρμα της Λυών και έσερνε μαζί του ένα σάκο με το σήμα της ομάδας. Ήταν πολύ χαρούμενος εκείνη τη μέρα επειδή τον είχαν ενημερώσει ότι από την επόμενη σεζόν θα ξεκινούσε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Η πρώτη ερώτηση που του κάναμε ήταν τι ώρα να βρεθούμε να πιούμε για να το γιορτάσουμε. Καθώς η παρέα ήταν γεμάτη Γάλλους η ανταπόκριση και οι προσφορές κρασιού ήταν άμεσες. Ο Αλεξάντρ είπε ότι δεν μπορεί σήμερα και ότι γενικά πίνει μόνο όταν του το επιτρέπει το πρόγραμμα που του έχει δώσει ο διατροφολόγος της ομάδας. Έβγαλε ένα χαρτί και είπε ότι για παράδειγμα τώρα, όσο και αν του αρέσει η παρέα μας, δεν μπορεί να παραγγείλει τίποτα. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του πρέπει να πιει μόνο ένα ποτήρι νερό την επόμενη μισή ώρα. «Μα καλά είναι τόσο αυστηρό το πρόγραμμα;» του είπε μία κοπέλα. «Ναι» απάντησε εκείνος, «αν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής». «Και καλά το αλκοόλ, αλλά ούτε ένα χυμό, ούτε έναν καφέ;» τον ρώτησε κάποιος άλλος. «Όχι, ακόμα και το νερό πίνεται βάση προγράμματος. Είναι το πως οι ουσίες αντιδρούν μεταξύ τους. Οι χυμοί περιέχουν βιταμίνες που μπορεί να οξειδώσουν άλλα στοιχεία που παίρνεις, και ο καφές είναι διεγερτικό ναρκωτικό».

Αφού το παλικάρι δέχτηκε ένα σωρό ανόητες ερωτήσεις για το πως είναι η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή από διάφορους που δεν μπορούν να καταλάβουν το τι θυσίες κάνει ένα παιδί 19 ετών και πόσα πράγματα χάνει που είναι αυτονόητα για άλλους δεκαεννιάχρονους για να γίνει αυτό που κυνηγά είπα να τον ρωτήσω κάτι διαφορετικό. «Και τι θα γράφει η φανέλα πίσω; Να ξέρουμε σε ποιον θα πάμε αν θέλουμε να βρούμε εισιτήρια δηλαδή». Χαμογέλασε και άνοιξε το σάκο του βγάζοντας μια φανέλα της Λυών: «Λακαζέτ, και ελπίζω να έχει το 9 ή το 11 από κάτω κάποια στιγμή».

Ο μικρός τα κατάφερε και μετά από χρόνια είναι ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος, αλλά για μένα πάντα θα είναι το παιδί που δεν μπορούσε να πιει καφέ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γαλλικό ποδόσφαιρο, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο θρύλος του Ντίξι Ντιν

Τελειώματα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάπου στην Αίγυπτο οι Βρετανοί στρατιώτες περιφρουρούν κάποιους Ιταλούς αιχμαλώτους, περιμένοντας εντολές από τους ανώτερους για το τι ακριβώς θα τους κάνουν. Όταν η χαλαρή αρχικά κουβέντα μεταξύ των δυο πλευρών ξεφεύγει λίγο, ένας εξοργισμένος Ιταλός καταφεύγει σε μπινελίκια εναντίον των Άγγλων. Ανάμεσα στις… ερωτικές ευχές που εκστομίζει ξεχωρίζουν δυο ονόματα: […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χερμάν Μπούργκος και Ντιέγκο Σιμεόνε: Όταν ο ντε Νίρο συνάντησε τον Τζο Πέσι

Την περασμένη Πέμπτη στο Έμιρεϊτς χρειάστηκαν μόλις 12 λεπτά για να αποβληθεί ο Ντιέγκο Σιμεόνε από τον πάγκο αφού, όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και επιτέθηκε φραστικά στους διαιτητές του αγώνα. Μετά την αποχώρησή του, ένας θηριώδης τύπος ανέλαβε να καθοδηγήσει την Ατλέτικο και τα φώτα της δημοσιότητας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Ο Λακαζέτ που δεν Μπορούσε να Πιεί Καφέ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Respect!

  2. Ο/Η mikrokabouro λέει:

    αν το διαβασουν πιτσιρικαδες ελληνες (ή κ μεγαλυτεροι) ποδοσφαιριστες αυτο που θα κρατησουν απο το κειμενο ειναι μια ιστορια για να λενε στους φιλους τους κ να τον κοροιδευουν που ακολουθει τοσο σκληρο προγραμμα ενω οι ιδιοι, οι μαγκες, τα πινουν 3 τα ξημερωματα στην παραλιακη, το μαρκιζ ή το κωλομπαρο της γειτονιας

  3. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    @ mikrokabouro
    Εννοείται ρε φίλε.Και μετά στα 30 τους που αυτός θα έχει παίξει Premier ή/και Primera θα λένε ότι είναι Γάλλος και είχα καλό μάνατζερ και έφτασε εκεί.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Τι να μας πουν οι κσενέρωτοι οι Γάλλοι ρε !
    Τόσα ταλέντα μας πήραν μεταγραφή στο εξωτερικό και δεν παίζουν ούτε παιχνίδι !

  5. Ο/Η panagos λέει:

    ρισπεκτ για το “κσενερωτοι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *