Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η εβδομάδα του Πολ Πογκμπά

FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-VERONA

Γεια σας, είμαι ο Πολ Πογκμπά. Μπορεί να με έχετε ακουστά από το καλοκαίρι όταν διάφορες ομάδες ενδιαφέρονταν για μένα και έδιναν δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ. Τελικά έμεινα εδώ γιατί μου αρέσει. Ο μάνατζέρ μου λέει όμως ότι δεν θα μείνω εδώ για καιρό. Δεν με πειράζει. Ο στόχος μου είναι να εκνευρίζω τον κόσμο με αυτό το κωμικό μαλλί και να καταφέρω να κάνω τους συμπαίκτες μου να πανηγυρίσουν μαζί μου κάνοντας διάφορους εξίσου γελοίους πανηγυρισμούς. Α, και να βάζω πολλά γκολ για χάι-λάιτς.

https://www.youtube.com/watch?v=an0zRoe19jU

Την Τετάρτη παίξαμε με τη Βερόνα. Όχι αυτή από την Ουκρανία, αυτή από την Ελλάδα. Λένε για κρίση, αλλά μόνο έναν Έλληνα είχαν στην 11αδα. Τον Παναγιώτη. Όλοι οι άλλοι ήταν ξένοι. Έβαλα το 4ο από τα 6 γκολ. Ήταν πολύ εύκολο, συνήθως βάζω γκολ έξω από την περιοχή με σουτ. Πρόσφατα με ενημέρωσαν ότι επιτρέπεται να σκοράρεις και μέσα από την περιοχή. Είναι πολύ εύκολο για μένα. Κοιτούσα τον κόσμο στην εξέδρα αλλά κανείς δεν έκανε το ρομποτάκι και κανείς δεν χόρευε. Περίμενα τους συμπαίκτες μου για να χορέψουμε μαζί, τους έκανα νόημα σε ποιο σημείο θα ήταν ιδανικό. Μου χτύπησαν φιλικά την πλάτη, κανά δυο με αγκάλιασαν. Ακόμα κι ο Κιελίνι που για πρώτη φορά δεν φορούσε στο κεφάλι του κάτι σαν τσεμπέρι της γιαγιάς μετά από χτύπημα, αλλά έβαλε κάτι σαν την κορδέλα του Λεμπρόν. Μου αρέσει ο Λεμπρόν. Θα ήθελα κάποτε να χορέψουμε μαζί σαν ρομποτάκια. Δεν έπρεπε να φύγει από το Μαϊάμι, αλλά μπορεί να του είπε ο μάνατζέρ του ότι είναι πιο καλά στο Κλίβελαντ.

https://www.youtube.com/watch?v=_zZSBgMJgws

Έβγαλα και μια ασίστ μετά στον Τζοβίνκο. Ο Τζοβίνκο είναι πολύ κοντός, αλλά κέρδισε πέναλτι. Το έβαλε ο Μοράτα. Για τον Μοράτα δώσαμε τόσα λεφτά και κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο. Δεν έκανε το ρομποτάκι μετά. Δεν τον συμπαθώ τον Μοράτα. Τελικά κερδίσαμε με 6-1. Το 6ο το έβαλε ο Κόναν μετά από δική μου πάσα. Όταν έμαθα ότι πήραμε τον Κόναν χάρηκα, μου είχε αρέσει πολύ η ταινία, αν και ήταν καλύτερος στο Τερμινέιτορ. Τελικά ήταν συνωνυμία. Στην αρχή απογοητεύτηκα, αλλά τώρα χαίρομαι πολύ. Ο Κόναν είναι ο καλύτερός μου φίλος. Τον φωνάζουμε μικρό Πογκμπά, έχει κι αυτός πολύ γελοίο μαλλί. Το γκολ του ήταν σαν τα δικά μου με σουτ έξω από την περιοχή. Πρέπει να μάθει όμως να κάνει και το ρομποτάκι.

Χθες πάλι παίξαμε με τη Βερόνα. Όχι αυτή από το Κίεβο, ξανά την ελληνική. Νόμιζα ότι ήταν ο επαναληπτικός, αλλά παίξαμε πάλι στην έδρα μας. Αυτή τη φορά μπήκε και άλλος Έλληνας. Ο Λάζαρος. Ο Λάζαρος έχει πολύ αστείο μαλλί, πήγα και ζήτησα τη φανέλα του μετά την λήξη. Ήθελα πολύ να κάνω το ρομποτάκι χθες. Γι’ αυτό μόλις πήρα την μπάλα έβαλα πογκμπίσιο γκολ με βρωμόσουτο έξω από την περιοχή. Ήταν μόλις στο 3ο λεπτό. Ο καημενούλης ο προπονητής της Βερόνα κοιτούσε το ρολόι του. Μου άρεσε σαν ιδέα για πανηγυρισμό αυτό με το ρολόι. Μετά που ρώτησα μου είπαν ότι το είχε κάνει παλιά ο Γιαννάκης Οκκάς σε έναν ημιτελικό κυπέλλου. Πήγα πάλι προς το ίδιο σημείο στην κερκίδα, κοίταξα τον Νέντβεντ. Δεν χόρευε. Άρχισα να κάνω το ρομποτάκι. Το έκανε κι ο Εβρά! Πιο πολύ έμοιαζε σαν να έπαθε λουμπάγκο, αλλά ήταν η προσπάθεια που μετράει. Ήταν η πιο χαρούμενη στιγμή της εβδομάδας για μένα. Τόσο χαρούμενος που το ξαναέκανα μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κοίταξα πίσω πολύ διακριτικά μήπως τσίμπησε κανείς, αλλά ήμουν μόνος μου. Δεν πειράζει. Το έκανε ο Εβρά. Ένα μικρό βήμα για τον Εβρά, ένα άλμα για να καθιερωθεί ο πανηγυρισμός.

FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-VERONA

Μετά από τρία λεπτά έκανα μια φοβερή προσποίηση-περιστροφή γύρω από τον εαυτό μου και ο Τέβες έκανε το 2-0. Τον συμπαθώ τον Τέβες, χορεύει κι αυτός, αλλά άλλους χορούς από την πατρίδα του. Του λείπει πολύ η πατρίδα του. Προσπαθεί να με πείσει να πάμε μαζί στην Μπόκα που είναι η αγαπημένη του ομάδα. Όταν το είπα στον μάνατζέρ μου γέλασε. Θέλει να με πάει στο Μάντσεστερ, μου είπε ότι έχει συνέχεια λιακάδα και φοβερές παραλίες. Εγώ δεν θέλω, παίζει ο Ρούνεΐ εκεί. Είναι τρομακτικός. Ο Πίρλο μού είπε ότι οι Άγγλοι δεν πίνουν κρασί, ούτε καν φτηνό σαρντονέ (το είπε και έκανε έναν μορφασμό απέχθειας), αλλά μόνο μπύρα. Μου αρέσει ο Πίρλο. Θα ήθελα να έχω τα μούσια του. Τελικά κερδίσαμε με 4-0. Όλοι με κοιτάνε και λένε ότι είμαι ο νέος Πλατινί. Δεν θέλω όμως να γίνω πρόεδρος στην ΟΥΕΦΑ, μου φαίνεται βαρετό. Άλλοι λένε ότι είμαι ο νέος Βιεΐρά. Με αποκαλούν Πολ το χταπόδι. Μου αρέσουν τα χταπόδια. Είμαι ο Πολ Πογκμπά και είμαι πολύ χαρούμενος από χθες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, Ιταλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η σκυταλοδρομία του Μιλάνου

Το ποδόσφαιρο της Ιταλίας δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς το Μιλάνο. Και το ποδοσφαιρικό Μιλάνο δεν θα ήταν ποτέ ίδιο αν η Φούτμπολ Κλαμπ Ιντερνατσιονάλε Μιλάνο δεν είχε δημιουργηθεί μέσα από την παλαιότερη Μίλαν μετά από διαμάχες εξαιτίας της πολιτικής της σε σχέση με τους ξένους παίκτες. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, μια ιστορία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χαρά

Είτε είσαι ένας άσημος μεταλλωρύχος κάπου στη Χιλή, είτε είσαι διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, είτε είσαι ο ίδιος ο Πάπας, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα – δυστυχώς – αυτού του πλανήτη, είτε υποστηρίζεις μια πολύ πετυχημένη ομάδα που σου έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές και πανηγύρια, είτε υποστηρίζεις μια μικρότερη ομάδα που συνήθως σε ‘κερνάει’ πίκρες πασπαλισμένες με άγχος και κλάματα, είτε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η εβδομάδα του Πολ Πογκμπά”

  1. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Είναι τόσο παιχταράς που δεν θα τον αντιπαθήσω ακόμα κι αν φύγει.
    Είναι τόσο καραγκιοζάκος που θα του συγχωρήσω και ενδεχόμενο πανηγυρισμό με καρδούλες.

    Φοβάμαι βέβαια ότι αν η Γιούβε δεν κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη φέτος, το καλοκαίρι ο Mino ο Raiola θα τον πακετάρει για κάποια εκ των Chelsea-United-Real-Paris.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Και δυστυχώς είναι δύσκολο να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη προς το παρόν.
    Μεγάλος παίχτης, αν έχει το μυαλό στο κεφάλι του θα κάνει όργια.
    Επίσης ο Βιντάλ έχει αρχίσει να με εκνευρίζει λίγο φέτος, τον λατρεύω παικτικά μεν, έχει αρχίσει να μου την δίνει δε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *