Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως κάθε φίλαθλος κατεβάζει δική του εντεκάδα για την ομάδα, έτσι και κάθε σωστός πολίτης προτείνει τη δική του κυβέρνηση. Το Σομπρέρο έχει σχέδιο για τη διάσωση της χώρας και παρουσιάζει το δικό του ιδανικό κυβερνητικό σχήμα:

marinakis

Υπουργός Οικονομίας: Ευάγγελος Μαρινάκης (δημοτικός σύμβουλος, εντερπρενούρ). Ο κ. Μαρινάκης με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές πωλήσεις σε Ευρωπαίους, όπως τις περιπτώσεις Φέισα και Σάμαρη που ανάγκασαν την Πορτογαλία να καταφύγει στην Τρόικα για να γλιτώσει την οικονομική καταστροφή. Θεωρείται ιδανικός στο να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ενώ έχει σημαντική προϋπηρεσία στον τομέα των δανεισμών και αναμένεται να διαπραγματευτεί δάνεια με πολύ καλούς όρους για την ανάπτυξη της περιφέρειας και ειδικά σε περιοχές όπως η Βοιωτία και η Κρήτη.

donis

Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Δώνης (Μουρίνιο της Ελλάδος). Ο κ. Δώνης με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπλάκμπερν και MSc στον τομέα των απολύσεων θα αναλάβει ειδικό ρόλο για να κερδίσει η Ελλάς τις περιβόητες αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Στο ενεργητικό του έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες στις υποθέσεις Δώνης εναντίον ΑΕΚ και Δώνης εναντίον ΠΑΟΚ, ενώ έχει προτείνει στο βιβλίο του “4-3-3 με τον Νέιθαν Μπερνς στο φτερό” να φοράνε όλοι οι Έλληνες σκουπιδοσακούλες αντί για μπουφάν ώστε να μειωθεί το έλλειμμα της χώρας.

SAVVASPENTEMHDEN_463_355

Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων: Σάββας Θεοδωρίδης (βετεράνος τερματοφύλακας, διδάκτωρ ήθους στο Πανεπιστήμιο Πειραιά). Ο κ. Θεοδωρίδης είναι άνθρωπος των τεχνών και έχει τρεις ποιητικές συλλογές στο βιογραφικό του με τίτλο: “Τι σφυρίζεις ρε πουλημένε”, “Ο πρόεδρος έχει πάντα δίκιο” και “Βαζέλες κουφάλες”. Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι πίσω από τα κατακόκκινα γυαλιά του κρύβεται ένας συμπαθέστατος και μειλίχιος άνθρωπος. Έχει δεσμευτεί ότι θα προστεθεί στο σχολικό πρόγραμμα το υποχρεωτικό μάθημα της ανάγνωσης του Φωτός των Σπορ και θα οριστεί αργία κάθε επόμενη μέρα μετά από ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού ώστε τα παιδιά να είναι χαρούμενα.

anastadiadis-zoumpoulis

Αναπληρωτής Υπουργός Αγίου Όρους: Άγγελος Αναστασιάδης (βυζαντινολόγος). Ο κ. Αναστασιάδης θεωρείται ειδικός σε εκκλησιαστικά θέματα και θα έχει αρμοδιότητες επί της συντήρησης των εικόνων, αγιοποίησης του Οσίου Φανουρίου Περέιρα και της αναγνώρισης του έπους του Χάιμπουρι από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως θαύμα.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Σούλης Παπαδόπουλος (οδηγός πούλμαν). Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρείται ειδικός στο να προτατεύσει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας τόσο από αέρος, όσο και από εδάφους. Έχει διατελέσει διοικητής στο Τρίτο Σώμα Στρατού Μπροστά από την Εστία του Χαριλάου, την Μηχανοκίνητη Μονάδα Κατενάτσιο της Κατερίνης και την Μονάδα Δρεπανηφόρων Αρμάτων της Παλαιάς Κοκκινιάς.

kats-4

Υπουργός Τουρισμού: Κώστας Κατσουράνης (ιδιοκτήτης σελίδας στο Φέισμπουκ). Με μεγάλη εμπειρία από το εξωτερικό, ο κ. Κατσουράνης ειδικός στις δημόσιες σχέσεις και με πολλές φιλίες στον δημοσιογραφικό κόσμο αναμένεται να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες του σε χώρες όπως η Πορτογαλία, αλλά και αναδυόμενες αγορές με μεγάλη αγοραστική ισχύ όπως η Ινδία. Ο κ. Κατσουράνης παλαιότερα ήταν κορυφαίος χαφ, αλλά αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει στον κόσμο και την Ελλάδα ως τουρίστας.

Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Δημήτριος Μελισσανίδης (τίγρης με ωροσκόπο αετό). Ο απρόβλεπτος κ. Μελισσανίδης γνωστός για τις οικολογικές του ανησυχίες, ιδρυτής του προγράμματος “Σώστε τους κορμοράνους του άλσους” και πρώην μέλος της Γκρινπις είναι ειδικός στην προστασία της θάλασσας από τις πετρελαιοκηλίδες. Το προσωπικό του γιοτ με όνομα “Αγιασοφιά” είναι το μοναδικό στον κόσμο με υβριδικό κινητήρα που καίει θυμίαμα.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Τραϊανός Δέλλας (οδηγός τρακτέρ, κολοσσός). 
Ο κ. Δέλλας με μεγάλες γνώσεις γεωγραφίας, έχει έρθει τα δύο τελευταία χρόνια κοντά στην τιμημένη αγροτιά της χώρας ταξιδεύοντας σε κάθε απίθανο μέρος και γνωρίζει άριστα τα προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου.

karagoun

Υπουργός Εξωτερικών: Γεώργιος Καραγκούνης (τυπάρας). Ο κ. Καραγκούνης υπήρξε για χρόνια Πρέσβης μας στην Ευρώπη με μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες όπως στη Πανευρωπαϊκή Σύνοδο του 2004 στην Πορτογαλία. Αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στο εξωτερικό, δεν θα φοβηθεί να κυλιστεί στις λάσπες για το καλό του τόπου και στη χειρότερη θα κερδίσει τουλάχιστον κάποιο φάουλ. “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να κάνεις και δυο-τρεις σβούρες μέχρι να σφυρίξει ο Σόιμπλε” το μότο του.

Αναπληρωτής Υπουργός Απόδημου Ελληνισμού και Πούτιν: Ιβάν (Γιάννης) Σαββίδης (ιδιοκτήτης ξενοδοχείου)
. Ο κ. Σαββίδης γνωστός για τις τεχνολογικές του ικανότητες αναμένεται να κάνει πραγματικότητα την προεκλογική δέσμευση να συνδέσει όλους τους ομογενείς σε ένα και μόνο chat window του Skype ώστε να μιλήσουν για την καταγωγή του Ομήρου, αν ο μπακλαβάς είναι ελληνικό γλυκό και αν τα γεμιστά τα κάνεις με κιμά ή όχι.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Χρήστος Πανόπουλος (περίεργος). Ο πολυγραφότατος συγγραφεύς κ. Πανόπουλος έχει σπάσει το ρεκόρ Γκίνες πιο γρήγορης ανακοίνωσης. Αποφεύγει τον ξύλινο λόγο, μιλάει με μεταφορές και απαντάει εκ μέρους της κυβερνήσεως σε κάθε κρίση, πριν καν οι δημοσιογράφοι προλάβουν να γράψουν την είδηση. Παρ’ ότι χαρακτηρίζεται ως ειρωνικός, έχει την απαραίτητη μεταδοτικότητα.

Υπουργός Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς: Γιάννης Κομπότης (τίπστερ στοιχήματος). Ο κ. Κομπότης έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην ΟΥΕΦΑ σε θέματα διαφθοράς, ενώ είναι στιχουργός του γνωστού άσματος “εεε-οοο, άσσο στο ημίχρονο, διπλό το τελικό”. Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπου και διατηρεί λαογραφικό σύλλογο.

alefasss

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Νικόλαος Αλέφαντος (πρόεδρος φαν κλαμπ κυρίου Δούρου). Ο μόνος που μπορεί να δώσει ζωή σε έναν διακοσμητικό θεσμό και στις συναντήσεις του ΠτΔ με ηγέτες ξένων χωρών. Με συγκίνηση αναμένεται η πρώτη του παρουσία του σε παρέλαση (μια και ποτέ δεν την έχει προλάβει ξανά) στην οποία αναμένεται να διδάξει σχηματισμούς μάχης για τα Μιράζ και τα Λέοπαρντ σε σύστημα 4-4-3. Η ατάκα “Μάθε πόλεμο στον άρχοντα” αναμένεται να δώσει την απαραίτητη αίγλη στις τελευταίες λόου μπάτζετ στρατιωτικές παρελάσεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μαυρογιαλούροι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H υπαρκτή εξέλιξη του κλαρινογαμπρού (στα χειρότερά της)

To 2011 o Τζόι Μπάρτον ήταν ακόμα παίκτης της Νιούκαστλ και είχε αρχίσει να βάλλει κατά της πρώην του ομάδας. Της Μάντσεστερ Σίτι. Όλα έδειχναν πως οι “πολίτες” θα ήταν η νέα δύναμη στην Αγγλία και το κακό παιδί της Πρέμιερ Λιγκ ως γνήσιος χίπστερ δεν μπορούσε να το αφήσει αυτό ασχολίαστο. Ένα χρόνο νωρίτερα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι

Από τότε που πρωτοείδα την κιτρινόμαυρη φανέλα, από τότε που πρωτοπάτησα στη Φιλαδέλφεια, από τότε που είδα τον Δικέφαλο Αετό Μέχρι το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 89′ Μέχρι το ντου των ηλιθίων Μέχρι τις 4αρες και τις 5αρες των μεταμορφωμένων αντιπάλων που παραλίγο να χτυπήσουν πλέι-οφ και τους έπαιζαν στο 1.30 Μέχρι τους ευσυγκίνητους παίκτες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης”

  1. Ο/Η Gia λέει:

    Η κορυφή στις κορυφαίες ατάκες: “Ο κ. Κατσουράνης παλαιότερα ήταν κορυφαίος χαφ, αλλά αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει στον κόσμο και την Ελλάδα ως τουρίστας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *