Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το τελευταίο μαγικό του Ρικέλμε

11 Μαΐου του 2014 και η Μπόκα υποδέχεται τη Λανούς στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Είναι το εικοστό λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και η Λανούς, που βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-1, προσπαθεί να βγει στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Το κλίμα στο γήπεδο είναι χαλαρό. Οι γηπεδούχοι επανακτούν εύκολα τη μπάλα στο χώρο της άμυνας και αυτή πάει στον Ρικέλμε, ο οποίος με μια ωραία κίνηση αποφεύγει τον αντίπαλο του. Η κερκίδα ενθουσιάζεται και από τη στιγμή που ο Αργεντινός δίνει τη μπάλα σε ένα συμπαίκτη του, τα “όλε” ξεκινάνε σε κάθε πάσα. Είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς και ο κόσμος αρχίζει να το διασκεδάζει.

Η μπάλα αλλάζει αρκετές φορές πόδια που φοράνε μπλε κάλτσες, η επιθετική ανάπτυξη της Μπόκα αλλάζει πλευρά, τα ‘όλε’ συνεχίζονται και πάνω που ο ενθουσιασμός στην κερκίδα αρχίζει πάλι να μειώνεται ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, χωρίς να αφήσει ούτε και σε αυτή τη στιγμή το κλασσικό βαριεστημένο/κουρασμένο στυλάκι που τον συνοδεύει από τότε που τον γνωρίσαμε, με μια μόνο ενέργεια του σηκώνει στο πόδι όλο το ‘Μπομπονέρα’ που τραγουδάει πλέον το όνομα του εν χορώ, σαν ναός που έχει λάβει το κατάλληλο έναυσμα για να υμνήσει τον Θεό του. Μια ενέργεια στην οποία δεν χρειάστηκε καν να ακουμπήσει τη μπάλα.

Η Μπόκα θα σκοράρει και τρίτη φορά λίγο μετά, ο 36χρονος Ρικέλμε – ένας από τους τελευταίους αρτίστες ενός ποδοσφαίρου που έχει εξελιχθεί – θα αντικατασταθεί εν μέσω αποθέωσης στα τελευταία λεπτά, θα πάρει μεταγραφή μερικές εβδομάδες αργότερα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και θα ανακοινώσει την οριστική αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο 259 μέρες μετά από αυτή τη μικρή μαγεία στο παιχνίδι με τη Λανούς, στο τελευταίο του δηλαδή παιχνίδι με τη φανέλα της Μπόκα στο ‘Μπομπονέρα’. 259 μέρες που πιθανόν να μην είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσει πλήρως ο άτυχος αμυντικός της Λανούς τι ακριβώς έγινε σε εκείνη τη φάση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μοναξιά του αποτυχημένου εκτελεστή

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ μόλις έχει αποτύχει να ισοφαρίσει το σκορ στο Κρουζέιρο-Μποταφόγκο στο 53′. Σκύβει αποδεχόμενος την αποτυχία του, την στιγμή που περιτριγυρίζεται από αντιπάλους που πανηγυρίζουν. Η ομάδα του δέχεται άλλα δύο γκολ και φεύγει από το Μπέλο Οριζόντε με το βαρύ 3-0. Ο Ολλανδός ζητάει συγγνώμη μετά το παιχνίδι από τον κόσμο της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια αγελάδα και ένα πρωτάθλημα

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2005 όταν στο τρελό και παλαβό πρωτάθλημα της Ουρουγουάης συνέβη ακόμα ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Η άσημη Ρότσα επικρατούσε της Ράμπλα Τζούνιορς με 2-1 την προτελευταία αγωνιστική – μπροστά σε 7.000 θεατές – στο Στάδιο  Δόκτωρ Μάριο Σομπρέρο και κατακτούσε (και μαθηματικά) το πρώτο της πρωτάθλημα στην Απερτούρα. Μάλιστα η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Το τελευταίο μαγικό του Ρικέλμε”

  1. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Ένα μεγάλο αντίο στον άνθρωπο που ανέκοψε την καριέρα του Λεάντρο Γκρασιάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *