Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

• Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι.

OliBaggelas

• Γιατί όταν δεν διδάσκει αρχές και ήθος, παραδίδει μαθήματα μόδας και τρέντινες.

B9Vko5mIgAA3d0K

• Γιατί ενώ κάποιοι κακεντρεχείς θα μπορούσαν να τον κατηγορήσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό γραφικότητας στον ανυπέρβλητο Σάββα Θεοδωρίδη, όταν για παράδειγμα κλείνει κάθε δημόσια δήλωσή του με το ναζιάρικο “Ζήτω ο Ολυμπιακός”, δεν μπορούμε ωστόσο να μην του αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι έχει τον κυρ-Σάββα γενικό αρχηγό και αντιπρόεδρο του Θρύλου, χωρίς να του φάει τη γυναίκα όπως ο προκάτοχός του.

marinakis-theodoridis

• Γιατί είναι Έλλην πατριώτης, κάτι που απέδειξε όταν διόρισε Δήμαρχο Πειραιά τον Γιάννη Μώραλη και όχι τον Μπάλας Μέγερι ας πούμε, δείχνοντας έτσι εμπράκτως τη στήριξή του στα τίμια ελληνικά εργατικά χέρια.

• Γιατί είναι πρωτοπόρος, αυτά που κάνει το ΚΚΕ και πέντε, τα έχει κάνει ο Βαγγέλης παρά τέταρτο, και μάλιστα όχι με σακάκια και άλλες τέτοιες φλωριές, αλλά με τίμιο κόκκινο σετάκι μπουφάν-σκούφο, αντρίκεια, κομμουνιστικά και πειραιώτικα.

 UmbrellaKoutsouVag

• Γιατί η παρουσία του προσδίδει στον μίζερο μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου μια ιντερνάσιοναλ κοσμοπολίτικη εσάνς, που εκτείνεται από Μεξικό (βλέπε Πουλίδο) μέχρι Κορέα (βλέπε εισαγγελικό πόρισμα).

• Γιατί είναι ο υπερπαίκτουρας football manager που όλοι ονειρευόμαστε να γίνουμε, ο γάτος που μπορεί να μοσχοπουλήσει τον Κώστα Μήτρογλου, τον Κώστα  Μανωλά, τον Χοσέ Χολέμπας, τον Κούλη Δουρέκα, το Γεώργιος Καραϊσκάκης, το Δημαρχείο Πειραιά.

• Γιατί μπορεί να πουλάει αλλά δεν τα τσεπώνει όπως τον κατηγορούν, αντιθέτως επενδύει σε πρόσωπα και υποδομές.

• Γιατί είναι κουβαρντάς και λαρτζ. Έχει δανείσει σε Εργοτέλη, Λεβαδειακό, στη μισή Superleague και δεν γύρισε ΜΙΑ φορά να ζητήσει να του επιστρέψουν πίσω τους δανεικούς, σου λέει αφού εγώ δόξα το θεό δεν έχω ανάγκη, γιατί να τα ενοχλώ τα παιδιά, τίποτα γύφτοι είμαστε;

• Γιατί μπορεί να κάνει πουτάνα το ΔΣ της Superleague και να πετάξει ένα ποτήρι νερό σε συνάδελφο πρόεδρο, με την ίδια ευκολία που ο Βασίλης Τσάρτας βγάζει σαραντάρες ασίστ και πίνει ένα ποτήρι νερό. Ακολουθεί βρεγμένο απόσπασμα από τα πρακτικά πρόσφατου ΔΣ της Superleague (βάλε μπιπ στα παπάκια):

“Καραγκιόζη, έβαλες μπράβους να με γα@@@ στο γήπεδο. Γα@@@ π@@@. Άι γα@@@. Γα@@@ π@@@. Γα@@@ τον Χριστό σου. Άντρες είναι αυτοί; Που πας στους υπουργούς και παρακαλάς… Μ@@@, γα@@@! Πόσα λεφτά, ξεφτιλισμένε, μου έφαγες 18 εκατομμύρια… (δεν ακούγεται καλά). Εσύ τα ‘στησες όλα. Είσαι κοντός, κομπλεξικός και γα@@@. Ένα κομπλεξικό μ@@@ είσαι. Να το ξέρεις θα έρθω του χρόνου να σε γα@@@ στη Λεωφόρο, εσένα και όλα τα τσουτσέκια σου. Να ‘χεις χάρη η γυναίκα δίπλα σου σε έσωσε σήμερα. Ένα μ@@@ είσαι, ένα κομπλεξικό μ@@@”

• Γιατί όσο υπάρχει Βαγγέλης θα βλέπουμε tweets σαν αυτό:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μάκης ‘Big Mac’ Ψωμιάδης: Τα tweets

Σύμφωνα με μια είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλα τα αθλητικά σάιτ ο Μάκης Ψωμιάδης, γνωστός στην πιάτσα και ως “Μάκαρος”, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ακολουθούν μερικά tweets από κάποια από τα ‘κατορθώματα’ του τα τελευταία χρόνια. Για τις προηγούμενες δεκαετίες μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αστυνομικές αναφορές, μαρτυρίες από τη χούντα και αθλητικές εφημερίδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η επιλεκτική περηφάνια του Έλληνα οπαδού

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με τα απολύτως απαραίτητα και βασικά. Παντού, όπου κυλάει ή παίζει μια μπάλα, υπάρχει τεράστια αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς διαφόρων ομάδων. Αυτό το ξέρουμε όλοι και το βλέπουμε όλοι. Ο Γκάρι Νέβιλ, για παράδειγμα, κατέκτησε ό,τι βγαίνει σε κούπα με τη Γιουνάιτεντ, και ακόμα και τώρα που έχει αποσυρθεί, πάει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη”

  1. Ο/Η Απορημενος λέει:

    Και σωστο και καυστικα αστειο το αρθρο. Ο Βαγγελας ειναι καρκινος στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Το θεμα ειναι οτι και οι υπολοιποι (λιγοτερο μαλλον) τα ιδια καλοπαιδα ειναι. Θα βγει αρθρο και γιαυτους?

  2. Ο/Η c0n_An λέει:

    @Απορημενος
    Για τον Αλαφουζο τι χιουμοριστικο να γραψει κανείς, αρκει μια ματιά στον λογαριασμο του στο twitter που γελοιοποιειται μια χαρα μονος του. Για τον Τιγρη αναμενουμε την ανοδο στην superleague για να παιξουμε μπαλα στα μεγαλα σαλονια.

  3. Ο/Η Sport RADAR λέει:

    Το να αναφέρει κανείς (που υποτίθεται ότι ασχολείται ιδιαίτερα με τα ποδοσφαιρικά) έστω και χιουμοριστικά τον Κούλη Δουρέκα, όταν είναι γνωστό πως ταλαιπωρείται με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας είναι το λιγότερο, ατυχές.

  4. Ο/Η c0n_An λέει:

    @Sport RADAR
    αυτο θα ισχυε αν αναφερομασταν μειωτικα στον πραγματικα συμπαθεστατο Κουλη Δουρεκα, κατι που δεν συμβαινει σε καμια περιπτωση. Εκτος κι αν θεωρειτε οτι δεν σεβομαστε και το Δημαρχειο Πειραια.

  5. Ο/Η Fanourio λέει:

    Διαβάζω ανελλειπώς sombrero από τότε που ξεκινήσατε και σας γουστάρω με χίλια για τα διεθνή. Μου αρέσει ο τρόπος που βλέπετε τη μπάλα, γιατί έτσι την αντιμετωπίζω κι εγώ, ρομαντικά.

    Παρόλα αυτά για τον Ολυμπιακό μόνο εμπάθεια. Λυπάμαι.

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Ενημερωτικά, ο συντάκτης του άρθρου είναι οπαδός του Ολυμπιακού.

  7. Ο/Η c0n_An λέει:

    @Fanourio
    Κατ’αρχας φιλε μου ειμαι Ολυμπιακος. Κατα δευτερον αντιμετωπιζοντας, οπως λες, την μπαλα ρομαντικα, εισαι ικανοποιημενος με την παρουσια παραγοντων οπως ο Μαρινακης (αλλά και Αλαφουζος, Μελισσανιδης κλπ) στο ελληνικο ποδοσφαιρο;

  8. Ο/Η Fanourio λέει:

    Σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος.
    Η σαπίλα είναι εκεί και μας πνίγει παρόλα αυτά σε αυτό το τόσο αξιόλογο site δε βλέπω άρθρά για τα τόσα θετικά του Ολυμπιακού, την ιστορία, τις ευρωπαϊκές νίκες, κλπ. Μόνο για τα αρνητικά βλέπω και γι’αυτό μου βγήκε παράπονο.

    Anyway, παραμένω φανατικός του sombrero.

  9. Ο/Η c0n_An λέει:

    @Fanourio
    Κανε τον κοπο να ανατρεξεις σε παλιοτερα κειμενα μου

  10. Ο/Η inisakan λέει:

    Θα ήθελα να συμπληρώσω πως προφανώς και είναι εμπαθής με τον Ολυμπιακό ο αρθρογράφος όταν ψευδώς αναφέρει ότι ο συμπαθέστατος πρόεδρος συμπλήρωσε τα 180 κιλά! Όλοι γνωρίζουν κύριε con_An πως ούτε τα 160 δεν έχει περάσει καλά καλά. Και πάει και βρίσκει κι από πάνω το πιο σοβαρό tweet του Αλαφούζου για να μας πείσει πως ο πρόεδρος του ΠΑΟ έχει χιούμορ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *