Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οπαδοί εναντίων παρανοϊκών ιδιοκτητών

Blackpool-fans-008

Κοιτάζοντας τον πίνακα της Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας βλέπεις κολλημένη στον πάτο την Μπλάκπουλ. Η ομάδα του Λάνκασαιρ (από την οποία έχει περάσει και ένα δικό μας καμάρι) έχει σιγουρέψει τον υποβιβασμό στη League 1, καθώς έχει 4 νίκες σε 44 παιχνίδια, απέχει 14 ολόκληρους βαθμούς από την προτελευταία και 19 βαθμούς από την σωτηρία, ενώ πριν μερικά χρόνια ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Μέσα σε όλα αυτά, τα οικονομικά είναι σε άθλια κατάσταση, με την ομάδα να χάνει 27 ολόκληρους παίκτες πριν την αρχή της σεζόν και να αναγκάζεται αρχικά να κατέβει χωρίς να συμπληρώνει 18αδα. Το προπονητήριο στάζει νερά, ενώ οι παίκτες προτιμούν να τρώνε πρωινό στα ΜακΝτόναλντς, παρά αυτά που τους σερβίρει η ομάδα. Πιο πρόσφατα, ο τερματοφύλακας της ομάδας αναγκάστηκε να φορέσει φανέλα στην οποία είχε υπογράψει αυτόγραφο για να πάει σε διαγωνισμό. Μια που δεν υπήρχαν άλλες φανέλες, του έδωσαν αυτή να φορέσει.

oyston2-image-a-63_1428496574868Η λέξη “γραφικός” δεν αποδίδει όλη την αλήθεια για τον Όιστον.

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο λογικός άνθρωπος, οι φίλοι της Μπλάκπουλ είναι απογοητευμένοι από τα όσα γίνονται στην ομάδα. Πηγαίνουν έξω από το γήπεδο, διαμαρτύρονται και στη συνέχεια φεύγουν. Το μένος δεν είναι ενάντια στον προπονητή ή τους παίκτες, αλλά στους ιδιοκτήτες. Η οικογένεια Όιστον ελέγχει την Μπλάκπουλ εδώ και πολλά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης Όουεν είναι ένας αντιπαθέστατος τύπος που μάλιστα έχει καταδικαστεί για βιασμό, ενώ πρόεδρος είναι ο γιος του Καρλ που δεν έπεσε μακριά από την μηλιά. Για ένα φεγγάρι, όταν ο μπαμπάς ήταν φυλακή, είχε γίνει πρόεδρος και η γυναίκα του. Τα περιστατικά πλήρους απαξίωσης της ομάδας είναι πολλά. Από παίκτες που προτιμούν να πάνε δανεικοί σε χαμηλότερες κατηγορίες μέχρι άλλους που πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάνε σε δικό τους γιατρό και όχι της ομάδας. Το χειρότερο όμως όλων, φαίνεται ότι είναι μια τακτική που έχει φορεθεί και στην Ελλάδα, η οικογένεια παίρνει χρήματα από τον σύλλογο ώστε να βοηθήσει οικονομικά άλλες εταιρείες του ιδιοκτήτη που πάνε χάλια.

knight

Ένας εκ των εξοργισμένων οπαδών, ο 67χρονος Φρανκ Νάιτ μη αντέχοντας την κατάντια της αγαπημένης του Μπλάκπουλ έγραψε στο Facebook εναντίον των ιδιοκτητών της ομάδας κατηγορώντας τους για την κατάσταση. Τη δημοσίευση που είδαν και οι 34 φίλοι του συνταξιούχου Φρανκ, την είδε από ότι φαίνεται και η οικογένεια Όιστον. Μην σας φαίνεται παράξενο, οι Όιστον φαίνεται ότι ψάχνουν ακόμα και τα ποστς στα φόρουμ των οπαδών και γενικά επιζητούν την κόντρα με αυτούς. Πέρσι, όταν οπαδοί πέταξαν μπαλάκια τένις την ώρα του αγώνα, η οικογένεια εμφανίστηκε να ποζάρει στο επόμενο ματς κρατώντας ρακέτες για να τους πικάρει. Έτσι και τώρα, οι Όιστον έμαθαν για το ποστ και επικοινώνησαν με τον Φρανκ ζητώντας μια… δημόσια συγγνώμη και κυρίως 20.000 Λίρες για να μην τον πάνε στα δικαστήρια. Ο Φρανκ που παρακολουθεί 40 χρόνια την Μπλάκπουλ αναγκάστηκε να συμφωνήσει, φοβούμενος ακόμα χειρότερα.

blackpool-fan-campaign

Και πάνω που κάθε ελπίδα για την ανθρωπότητα έχει χαθεί, οι φίλοι της Μπλάκπουλ μαθαίνουν για το γεγονός, διαμαρτύρονται έντονα (όχι ότι δεν το έκαναν πριν) και ξεκινούν προσπάθεια για να συγκεντρωθεί το ποσό με μια online καμπάνια. Αρκετός κόσμος συμμετέχει και το ποσό τελικά συγκεντρώνεται από διάφορους ανθρώπους, ακόμα και οπαδούς της μεγάλης αντιπάλου Πρέστον. Η αλληλεγγύη στον συνοπαδό (τον πραγματικό οπαδό, όχι τον συν-χουλιγκάνο που τον πιάσανε να κλέβει ένα περίπτερο), μια από τις τελευταίες ελπίδες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, κερδίζει μια ακόμα μάχη σε έναν πόλεμο που μάλλον χάνεται.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

O λατρεμένος διαιτητής της Γιουνάιτεντ

Δεν είναι μυστικό πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε – εκνευριστικά – καλή αντιμετώπιση απ’ τους περισσότερους διαιτητές στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ του Φέργκιουσον. Όσοι παρακολουθούσαν τακτικά τα παιχνίδια της ομάδας, λογικά, θα συμφωνήσουν μαζί μου. Εννοείται πως ο Σκοτσέζος υπήρξε σπουδαίος προπονητής. Εννοείται πως είχε δημιουργήσει κάποιες εξαιρετικές ομάδες και εννοείται πως εκείνη η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δανός που άλλαξε την ιστορία της Τσέλσι

H Τσέλσι είναι η κορυφαία Αγγλική ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Με 3 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 2 Λίγκ Καπ και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ του 2012 και το Γιουρόπα Λιγκ του 2013 – σε ένα back to back που αποτελεί και ρεκόρ – δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Ακόμα κι απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Οπαδοί εναντίων παρανοϊκών ιδιοκτητών”

  1. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Ως πότε θα συνεχίζουν να καταστρέφουν το αγγλικό ποδόσφαιρο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *