Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το Πιο Ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα του Κόσμου

Είδα την είδηση το Σάββατο και περίμενα να τελειώσει η αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο για να δω αν θα συνεχίσει να ισχύει το ίδιο καταπληκτικό φαινόμενο. Ευτυχώς, η πραγματικότητα δε μας διέψευσε. Πλέον, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Αλγερία (σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα) έχει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Η απόσταση του πρώτου από τον τελευταίο είναι στους 11 βαθμούς, με 12 να είναι ακόμα διαθέσιμοι.

Capture Algeria

Επηρεασμένοι μάλλον από τη Γαλλία, οι Αλγερινοί έχουν ένα πρωτάθλημα με μεγάλη διασπορά τίτλων. Το πρωτάθλημά τους δημιουργήθηκε το 1962 και από τότε 15 διαφορετικοί σύλλογοι το έχουν κατακτήσει. Πολυνίκης του θεσμού είναι η JS Kabylie με 14 τίτλους, ο τελευταίος το 2008, ενώ ακολουθούν οι MC Alger με 7 και οι CR Belouizdad, USM Alger (τωρινή κάτοχος) και ES Setif Με 6.

Για να φτάσουμε στο μοναδικό αυτό φαινόμενο έπρεπε να συμβούν καταπληκτικά πράγματα, όπως οι πρωτοπόροι να πάρουν μόλις 6 (ο πρώτος) και 1 (ο δεύτερος) βαθμούς αντίστοιχα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές. Τώρα βέβαια είναι απορίας άξιο πως έγινε αυτό τόσο μαζικά αλλά ευτυχώς για τους Αλγερινούς η χώρα τους δεν ανήκει στην ΟΥΕΦΑ για να έρθουν τίποτα περίεργοι φάκελοι στην ομοσπονδία.

Και αν τα αποτελέσματα είναι κάπως περίεργα, αν δούμε τη διαφορά γκολ μπορούμε να πούμε ότι οι ομάδες στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο μακρυά. Η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων η MO Béjaïa έχει μόλις +10, ενώ οι ομάδες με τη χειρότερη διαφορά έχουν  -7. Το -7 ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους στην Ευρώπη το πιάνουν γύρω στην τρίτη αγωνιστική.

Με όλα τα παραπάνω νομίζω ότι βρήκαμε ένα καινούριο πρωτάθλημα που αξίζει να παρακολουθούμε. Και ως sombrero δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ήττα ίσως να μην ήταν το χειρότερο

http://www.youtube.com/watch?v=w0OK76hvg1s Ένα από τα πιο κρίσιμα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ έγινε πριν λίγες μέρες στην Αιθιοπία, όπου η τοπική ομάδα αντιμετώπιζε την ομάδα της Νιγηρίας για τα πλέι-οφ. Οι Νιγηριανοί κέρδισαν με 1-2 σε ένα ματς που το τελικό σκορ μάλλον αδικεί την Αιθοπία καθώς της ακυρώθηκε καθαρό γκολ και γενικά ήταν κατά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ουρουγουανός της Κίτρινης Φανέλας

Μετά το Μαρακανάσο το καλοκαίρι του 1950 η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές. Μία από αυτές ήταν να αντικαταστήσει την καταραμένη γκαντέμικη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε η Βραζιλία στον τελικό. Η λευκή φανέλα ήταν πλέον υλικό για προσάναμμα. Έτσι το 1953 έκαναν ένα διαγωνισμό για τη σχεδίαση της νέας φανέλας για […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Το Πιο Ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα του Κόσμου”

  1. Ο/Η tasospados λέει:

    Φανταστειτε μανατζερ παικτη ομαδας που “επεσε” να προσπαθει να εξηγησει σε πιθανη μελλοντικη ομαδα οτι τελευταια αγωνιστικη παραλιγο να το παρει η ομαδα του αλλα τελικα…επεσε,,καπως ετσι τελειωνουν οι καριερες και μικροι τζαμελ αμπντουν καταληγουν στο Α’τοπικο Σερρων(sic)

  2. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Υποκλίνομαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *