Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far

tumblr_nea4uskE2A1se3aw8o2_500

To ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από πανέμορφες εικόνες. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε στο Sombrero, το ποδόσφαιρο είναι Τέχνη. Το έχουν περιγράψει σπουδαίες μορφές της λογοτεχνίας όπως ο Μάρκες, ο Γκαλεάνο και ο Καμύ και αν δε θέλετε να τους πιστέψετε (ή να τους διαβάσετε) απλά βάλτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του Ζιντάν ή του Ρικέλμε στο youtube.

Αυτός ήταν ακόμα ένας πρόλογος από αυτούς που σας έχω συνηθίσει. Ας περάσουμε όμως στο κυρίως μενού. Παρακολουθώντας την αναμέτρηση Παρί – Μπάρτσα για τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ μου ήρθαν στο μυαλό μερικές εικόνες “Ποδοσφαιρικής Ντροπής” μιας και – ειλικρινά – δεν πίστευα αυτά που διαδραματίζονταν στην οθόνη της τηλεόρασης. Ναι ok είχαν ελλείψεις οι Γάλλοι. Ναι εντάξει η τριπλέτα Μέσι-Νέιμαρ-Σουάρεζ μπορεί να διαλύσει τη μικτή κόσμου απλά και μόνο μπαίνοντας στο γήπεδο (πριν σφυρίξει σέντρα ο ρέφερι) αλλά βρε παιδιά λίγη αξιοπρέπεια. Είδαμε να συμβαίνουν εικόνες ντροπής με το “Ώπα” να ακούγεται μέχρι το Λούβρο. Το “κλαίει η μάνα του Πελέ” συνάντησε το 1-7 της Βραζιλίας και όλως τυχαίως ευθύνονται πάλι κάποιοι Βραζιλιάνοι. Θα ξεκινήσω απ’ τα “μαλακά” και θα φτάσω στα “σκληρά” για τις πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές so far για φέτος, στα δικά μου μάτια οφ κορς. Εικόνες που μου ήρθαν στο μυαλό όταν ο Λουίς Σουάρεζ ταλαιπωρούσε τον – αγαπημένο μου – Νταβίντ Λουίζ.

5. O Βίντιτς στο ντεμπούτο του ως παίκτης της Ίντερ στο Καμπιονάτο.

https://www.youtube.com/watch?v=B9VzSCt5JsY

Έχει υπάρξει ο βασικός στόπερ της Γιουνάϊτεντ (και αρχηγός) για τόσα χρόνια και στα 34 πηγαίνει στο αργό Καμπιονάτο για να δώσει εμπειρία στην άμυνα της Ίντερ. Εντάξει, είναι γνωστό πως δεν μπορεί να στρίψει αλλά στο Μιλάνο το κρατάμε μυστικό. Έχουμε και το Ρανόκια με τον Ζεσούς να τρέχουν άλλωστε. Και τι κατάφερε o  Νεμάνια; Παίζει κόντρα στην Τορίνο και θυμίζει παλαίμαχο που μπήκε να παίξει με τα τσικό. Κάνει πέναλτι στον Κουαλιαρέλα που θα έκανε και το Γιώργο τον Ανατολάκη να τον χλευάσει και στο 94′ δέχεται κόκκινη κάρτα επειδή ειρωνεύτηκε το διαιτητή. Ει ψιτ, Νεμάνια. Είσαι 34 παλικάρι μου, γεμάτος εμπειρία και όχι ο Σέμα ο Βελάσκες. Μετά από μήνες αναρωτιέσαι γιατί βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας και γιατί ο κόσμος  συνεχίζει να γελάει. Την Κυριακή τον “απολαύσαμε” στο ντέρμπι του Μιλάνο. Άστο Νεμάνια καλύτερα.

4. Ο Τζέραρντ στο Άνφιλντ κόντρα στη Μάντσεστερ.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -2 απ’ τη μισητή αντίπαλο και την υποδέχεται στο γήπεδο της. Με νίκη την προσπερνά και κάθεται στη μοναξιά της 4ης θέσης. Τι καταφέρνει. Μια τρύπα στο νερό και μια ήττα με κατεβασμένα τα χέρια απ’ το πρώτο ημίχρονο. Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρότζερς σηκώνει το Τζέραρντ και τον βάζει στο γήπεδο στη θέση του Λαλάνα, με τους ρεντς να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 0-1. Ο αρχηγός κάνει ένα δυνατό τακλιν στον Ερέρα στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης και δέχεται ένα απ’ τον Ισπανό στην αμέσως επόμενη φάση. Τον πατάει στον αστράγαλο και ο Άτκινσον τον στέλνει στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Έχουν παιχτεί 38 δευτερόλεπτα. Η Λίβερπουλ θα ηττηθεί με 1-2 και ο Τζέραρντ θα υπογράψει με το χειρότερο τρόπο το τελευταίο του ντέρμπι στο γήπεδο που λάτρεψε και λατρεύτηκε. Πραγματικά κρίμα.

3. Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0

1126592

Ναι συνέβη και αυτό στη φετινή Ευρωπαϊκή παρουσία του άλλοτε πρέσβη της χώρας μας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ηττήθηκε απ’ την Εστορίλ (την ποια;) σε κάποιο χωριό της Πορτογαλίας παίζοντας κάτι ανάμεσα σε ποδόσφαιρο, γκολφ, τένις και διαγωνισμό γκάφας. Ναι είναι η πιο ντροπιαστική ήττα στην ιστορία της ομάδας στα γήπεδα της Ευρώπης και ναι θα ξεχαστεί πολύ δύσκολα απ’ τους φίλους και τους εχθρούς της ομάδας. Οι Κοτσόλης, Μπούρμπος και Τριάνταφυλλόπουλος έχουν μπει σε κάδρο στο μουσείο της Εστορίλ και δέχθηκαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Φίλε του Ολυμπιακού που χασκογελάς πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή σου μην ξεχνάς πως έχεις χάσει απ’ τη Μόλντε (και ήσουν και πρωταθλητής Ελλάδας).

2. Νόϊερ – Γκάντμπαχ 0-2

Εντάξει είναι ο καλύτερος – με διαφορά απ’ το δεύτερο -τερματοφύλακας στον πλανήτη. Είναι σαν κάποιο παιδί του Λυκείου να έχει κατέβει στο προαύλιο δημοτικού και να παίζει τέρμα με τα παιδάκια της Γ’ Τάξης αλλά αυτό το υφάκι ανωτερότητας πρέπει να σταματήσει. Οι παίκτες της Γκλάντμπαχ το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο στο Νόϊερ με το σπουδαίο διπλό στην Αλιάνζ Αρίνα. Στο 0-1 ο κήπερ της Μπάγερν έχασε τη μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του σκορπώντας το γέλιο σε ολόκληρο τον πλανήτη και δίνοντας μεγάλη χαρά σε τόσους και τόσους τερματοφύλακες σε ολόκληρο τον κόσμο. Λίγες μέρες πριν (το Σάββατο) ο Φεντερίτσι (μεγάλος φαν του Γερμανού) έκανε ακριβώς το ίδιο, πνίγοντας το σουτ του Σάντσεζ και στερώντας στη μαχητική Ρέντινγκ ένα τελικό στο Κύπελλο Αγγλίας.

1. Ο Λουίζ και ο Πύργος του Άϊφελ

https://www.youtube.com/watch?v=l5BcVQyj7m0

Ναι καλά καταλάβατε. Αυτά που έπαθε ο (τραυματίας να τα λέμε αυτά) Βραζιλιάνος αμυντικός απ’ τον Σουάρεζ θα κάνουν πολύ καιρό να ξεχαστούν από όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Ο Ουρουγουανός ως κλασσικό κωλόπαιδο (με την καλή έννοια) πάτησε πάνω στο πρόβλημα του Λουίζ και κυριολεκτικά τον άφησε χαζό σε δύο περιπτώσεις, σκοράροντας δύο υπέροχα τέρματα. Η δεύτερη ποδιά μάλιστα θα έκανε τον Κάρλοβιτς να σηκωθεί απ’την καρέκλα του και να χειροκροτήσει δακρυσμένος απ’ το μεγαλείο της φάσης. Η τελειότητα της ποδιάς και η τελειότητα της “ξεφτίλας” στην ίδια φάση. Μοναδικό και άκρως ποδοσφαιρικό για όλους εμάς από δύο σπουδαίους παίκτες. Τους ευχαριστώ προσωπικά και τους δύο.

Και κάτι εκτός συναγωνισμού.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει σήμερα η Παρί να φανεί ανταγωνιστική και να σταθεί στο Καμπ Νου, σε μια τελειωμένη – για την πρόκριση- αναμέτρηση ή αν θα γίνει έρμαιο στις ορέξεις των Καταλανών. Ενστάσεις δεκτές και εννοείται περιμένω τις δικές σας κορυφαίες “στιγμές ντροπής”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Άγγελος εξολοθρευτής

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σχετική ένδεια στην παραγωγή ταλέντων στην Αργεντινή. Ίσως η λέξη είναι υπερβολική, αλλά σίγουρα η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται διάφοροι νέοι παίκτες έχει μειωθεί. Αν και δεν είμαι από αυτούς που λένε “σε λίγα χρόνια θα μιλάνε όλοι για τον τάδε”, μπορώ να πω ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Γερμανοί είχαν πρόγραμμα

Ανήκω σε αυτούς (τους αρκετούς μάλλον) που δεν συμπαθούν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας. Όχι εξαιτίας των μνημονίων ή άλλων οικονομικοπολιτικών λόγων, αλλά για όλες αυτές τις φορές που χάλασε κάποιες από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες σε διοργανώσεις. Για το πέναλτι του Μπρέμε του 1990 που έκανε τον Ντιέγκο να κλάψει, για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far”

  1. Ο/Η mike λέει:

    Η 7άρα που έφαγε η Βραζιλία στο Belo Horizonte από τα πάντσερ εντάσσεται σε αυτή τη σεζόν ή την προηγούμενη;

  2. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

    Στο εκτός συναγωνισμού,το παλικάρι είναι ο Μοχάμαντ Σατνάουϊ, 13 συμμετοχές βλέπω στην Εθνική Ιορδανίας.

    Πού να τον ξαναφωνάξουν με κάτι τέτοια…

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @Mike στην προηγούμενη. Αν και κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο top one όλων των εποχών.

  4. Ο/Η kots λέει:

    η συγκεκριμενη ειναι κλασικη κινηση σουαρεζ οπου λες οτι παει να περασει κυριολεκτικα μεσα απ τον αμυντικο. οταν του βγαινει βλεπεις ποδιες σαν αυτες που γινονται χαιλαιτ και ξεφτυλιζουν τον αμυντικο.

    φυσικα δεν εχουν καταγραφει πουθενα τα απειρα μπινελικια που του εχω ριξει οταν για καθε μια πετυχημενη ποδια (σαν παιχτης της λιβερπουλ) ειχε και καμια τριανταρια που απλα τρακαρε πανω στον αμυντικο και εκανε επιθετικο φαουλ. εκει με εκανε να ανατωτηθω αν ο καρελης βρηκε επιτελους παρεα στο iq του, που βολοδερνε καπου μεταξυ 35 με 40.

  5. Ο/Η Tom Joad λέει:

    Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό
    http://i.imgur.com/QQGlEyB.gif

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *