Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πείτε όχι στα selfie sticks

psv23358

Το 2014 ήταν το σομπρερικό έτος κατά της καρδούλας στον πανηγυρισμό με μια καμπάνια που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 και συγκίνησε πολλούς από εσάς. Το 2015 μπορεί να είναι το έτος αφιερωμένο κατά των selfie sticks (και των τάμπλετ επίσης) στα γήπεδα. Για να μην ζήσουμε σκηνές σαν αυτές παραπάνω όπου οι παίκτες της PSV γιορτάζουν το πρωτάθλημα που κατέκτησαν στην Ολλανδία σαν να έχουν βγει για ψάρεμα και βάλανε το αιφόν δόλωμα. Και κυρίως για να μη βγαίνουν σαν χιπ-χόπερς οι ποδοσφαιριστές βγάζοντας καθόλου στημένες φωτογραφίες όπως η παραπάνω. Πήρες την κούπα μετά από τόσα χρόνια. Πανηγύρισε σαν τρελός, άσε το κλαρινογαμπριλίκι.

utd6CMAAmM6lΤσιμπάει;

Στον δίκαιο αυτό αγώνα έχουμε στο πλευρό μας ορισμένες ομάδες. Η Τότεναμ και η Άρσεναλ είναι εχθροί στο γήπεδο, αλλά είναι μαζί μας στην εκστρατεία αυτή, καθώς έχουν δηλώσει ότι απαγορεύουν τη χρήση των ματσουκιών με την κάμερα στην άκρη που συχνά μοιάζουν σαν τα μαραφέτια που ανακαλύπτουν θαμμένο χρυσό. Η αλήθεια είναι ότι η απαγόρευση γίνεται για άλλον λόγο (μην αρχίσει κανείς και κυνηγάει με το παλούκι τον διπλανό του), αλλά δεν μας νοιάζει. Όσο δεν βλέπουμε εικόνες όπως η παραπάνω είμαστε ικανοποιημένοι.

chelseayECEAAiaJt
Να εδώ με το μωρό μου, διακριτικά

Και ΟΚ είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει για την αξία της φωτογραφίας, μια που όπου πάω έχω την κάμερα μαζί μου. Αλλά όχι αυτή την αηδία, το γκάτζετ του Forever Alone. Αν θες τόσο πολύ να μοιραστείς τα μούτρα σου με τον υπόλοιπο κόσμο, ζήτησε ευγενικά από κάποιον να σε βγάλει φωτογραφία. Μην σηκώνεσαι όρθιος στο γήπεδο, μην χάνεις τον αγώνα, μην ενοχλείς ρε αδερφέ στο κάτω κάτω. Βρες κάποιον ήσυχα και ήρεμα να το κάνεις πριν ή μετά το ματς. Γιατί δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αστείο δείχνει όταν σε βλέπει ο άλλος έτσι και πόσο εγωκεντρικό είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι το λένε το ραβδί του Νάρκισσου.

ipadIIAEM0NGSelfie Stick και Άιπαντ, το τέλος του ποδοσφαιρικού πολιτισμού

Και μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει γίνει αισθητό το πρόβλημα, κυρίως γιατί το ποδόσφαιρό μας είναι τόσο τραγικό που το “κοινό” των selfie sticks θα προτιμήσει μια τρομερά ενδιαφέρουσα φωτό από τα φαγητά στην τάδε ταβέρνα από το να δηλώσει ότι είναι σε ένα ελληνικό ματς, αλλά η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της καταστολής.  Γιατί καλά τα social media (και ειδικά εμάς στο Sombrero θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν τα κατηγορήσουμε), αλλά ρε φίλε ζήσε λίγο την στιγμή. Ζήσε λίγο το ποδόσφαιρο, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν θυσίες για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Άσε το ματσούκι και την Go-Pro όταν πας να κάνεις κάποιο εξτρίμ άθλημα. Το πιο εξτρίμ που μπορείς να πάθεις στο γήπεδο είναι να πνιγείς με τον πασατέμπο (ή να φας καμιά κοτρώνα στο κεφάλι αν είσαι στην Ελλάδα). Και αν νομίζετε ότι είμαι περίεργος, ρωτήστε από μουσεία μέχρι το Κολοσσαίο και από μουσικά φεστιβάλ μέχρι το γκραν σλαμ του Γουίμπλεντον όπου έχουν απαγορευτεί.

selfie-stick

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θέλω διακοπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σε αγαπάω Τζίμι Τραορέ

Τζίμι Τραορέ δε με νοιάζει τι λένε για ‘σένα. Ειλικρινά δε με νοιάζει ρε φίλε. Σε αγαπάω Τζίμι Τραορέ. Πάντα σε αγαπούσα. Με ύψος 1.91, σωματική διάπλαση που θα ζήλευε  παλαιστής και τσαμπουκαλεμένο πρόσωπο θα μπορούσες να δουλεύεις πορτιέρης στα καλύτερα κλαμπ του Παρισιού. Αντ’ αυτού επέλεξες να γίνεις ποδοσφαιριστής – κι ας μην ξέρεις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Τσερνόμπιλ και η χαμένη ευκαιρία της Πρίπιατ

«Chernobyl», η μίνι σειρά-φαινόμενο, του HBO, που αν ασχολείσαι με τηλεοπτικές σειρές δεν είναι δυνατόν να μη την έχεις δει ή, στην χειρότερη των περιπτώσεων, να μην έχεις ακούσει, διαβάσει και ψάξει γι’ αυτή. Το καλό με αυτές τις, εξαιρετικές είναι η αλήθεια, παραγωγές, όταν μιλάμε για τηλεόραση ή κινηματογράφο, είναι αυτό που ακολουθεί όταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Πείτε όχι στα selfie sticks”

  1. Ο/Η kots λέει:

    νομιζω στην ελλαδα δεν εχουμε μπει σε τετοια διαδικασια (απαγορετσης) μαλλον γιατι πιστευουμε οτι ειναι ελαχιστοι αυτοι οι καραγκιοζηδες που θα τολμουσαν να κανουν τετοιο μασκαραλικι (ζικος), ποσο μαλλον σε γηπεδο που θα παει η γιουχα και το κουδουνι συννεφο.

  2. Ο/Η Giannis λέει:

    Στη Γερμανία πάντως απαγορεύεται η είσοδος σε γήπεδο με “σελφομάτσουκο”. Στον έλεγχο που γίνεται ακόμη και σε αγώνες της 2. Liga σου απαγορεύουν να το πάρεις μαζί σου μέσα στο γήπεδο.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Μπροστά οι Γερμανοί…

  4. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Εκεί που νόμιζα ότι δεν γίνεται να σας αγαπήσω περισσότερο, ποστάρετε κόμικ από Cyanide And Happiness.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Εννοείται… Μεγάλη αδυναμία.

  6. Ο/Η Elliot λέει:

    Κανετε που κανετε φοβερη δουλεια κολλησατε και το Cyanide and Happiness και σας θεοποιησα!!!!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *