Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένας Παίχτης να τον Πιεις στο Ποτήρι

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια γεννιέται στη Φουεντεαλμπίγια, λίγα χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης ο Ανδρές Ινιέστα. Ένας χορευτής που αποφάσισε το δικό του πάλκο να είναι το χορτάρι και η ντάμα του η μπάλα. Μαζί με τον Τσάβι δημιούργησαν ένα από τα πιο επιδραστικά δίδυμα στο κέντρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά αυτό που μας κάνει να τον απολαμβάνουμε τόσο με τη φανέλα της Μπάρσα, όσο και με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας είναι το αέρινο πάτημά του, το εκνευριστικά τέλειο κοντρόλ του και η ικανότητά του να ξεφεύγει και από το πιο στενό μαρκάρισμα, ακόμα και αν περιστοιχίζεται από αμυντικούς όπως ο πυρήνας ενός ατόμου από ηλεκτρόνια.

Iniesta-contra-Italia-e1339431146764

Ο ήρεμος και πράος χαρακτήρας του δεν τον έχει κάνει φάσιον άικον, ούτε δίνει ποτέ τροφή για τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά με τα ξενύχτια του ή με την κακή ζωή που δεν κάνει. Ο Ινιέστα έχει ένα μεγάλο χόμπυ έξω από το γήπεδο και αυτό είναι το κρασί. Ο αγαπητός Ανδρές κατάγεται από αγροτική οικογένεια και έχει ρίξει πολύ χρήμα, χρόνο και φροντίδα στα αμπέλια του πατέρα του στη γενέτειρά του. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει μετατρέψει το πατρικό του σπίτι αγρόκτημα σε μια βιοτεχνία παραγωγής πολύ καλής ποιότητας κρασιού. Παράγει όλων των ειδών τα κρασιά, κόκκινα, λευκά, ροζέ, ξηρά, ημίγλυκα, γλυκά και τα τοποθετεί σε ωραίες συσκευασίες και κασετίνες, χωρίς να εκτινάζει τις τιμές στα ύψη.

andres_iniesta_bodega_iniesta_sinai_distributors

Σε όλην την Ισπανία υπάρχει τουλάχιστον ένα κατάστημα της αλυσίδας «Μποδέγα Ινιέστα» (κάβα Ινιέστα). Εκεί εκτός από τα κρασιά που φέρουν διάφορους ευφάνταστους τίτλους, όπως το όνομα της κόρης του Βαλέρια, ή το μπεστ σέλερ του «Λεπτό 116», με άμεση παραπομπή στο γκολ του στον τελικό του Μουντιάλ του 2010, μπορεί κανείς να αγοράσει ένα σωρό αξεσουάρ για το κρασί. Ανοιχτήρια, τιρμπουσόν, θήκες, φελλούς, ποτήρια σταντ, και γενικά ό,τι χρειάζεται ή γουστάρει ένας συλλέκτης ή μύστης του κρασιού. Τα μαγαζιά έχουν εξαιρετική αισθητική, πως αλλιώς θα γινόταν άλλωστε, και τιμές που δεν απευθύνονται μόνο στους VIP.

Εδώ και μερικά χρόνια έχει επεκτείνει την επιχείριση και με άνοιγμα εστιατορίων, που σερβίρουν κλασικά ισπανικά πιάτα με φαντασία και σερβίρουν το κρασί παραγωγής Ινιέστα. Ο Ινιέστα ασχολείται πολύ με την επιχείρησή του, σε βαθμό που να μας κάνει να ανησυχούμε για το αν θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο μετά το τέλος της σπουδαίας καριέρας του. Και αν δεν κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φέτος, με μόλις μία ασίστ στο πρωτάθλημα και κανένα γκολ, όλοι ξέρουμε ότι παραμένει ένας παίχτης να τον πιεις στο ποτήρι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Not too old for this shit

Μια που κάθε μέρα γιορτάζουμε κάτι, κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε κάτι, η σημερινή 1η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία, η μέρα των ηλικιωμένων. Για να τιμήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς θα θυμηθούμε ένα από τα συγκλονιστικότερα ποδοσφαιρικά βίντεο (αν και πάντα για μένα αυτό με τον τυφλό οπαδό της Σαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα μας λείψεις Χοακίν

Συνήθως στα κείμενα που ασχολούμαστε με ποδοσφαιρικούς θρύλους ξεκινάμε από την αρχή. Στο συγκεκριμένο θέμα είναι όμως αδύνατο να χωρέσεις σε λίγες λέξεις όλη την ιστορία και την καριέρα του Χοακίν Σάντσεθ Ροντρίγκεθ. Γι’ αυτό, θα τα πάρουμε από το τέλος και θα αφήσουμε σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο τον Χοακίν να μιλήσει, καθώς θα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ένας Παίχτης να τον Πιεις στο Ποτήρι”

  1. Ο/Η αλεξ λέει:

    Οπως εχει εχει πει και ο football philosopher “Ο Ινιεστα ειναι το Ποδοσφαιρο”. Αυτο φτανει

  2. Ο/Η kots λέει:

    αν εχει εναν διαδοχο ο ζινταν, αυτος ειναι ο ινιεστα.

  3. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Ναι σε όλα. Τι άλλο να πει κανείς για τον Ανδρές. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι αντίθετα με το Μέσι, ο Ινιέστα είναι εκπληκτικός και παραμένει γήινος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *