Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι παραδόσεις σπάνε εκκωφαντικά

copa-libertadores-2045029w620

Αν στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες υπάρχει μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα, αυτή δεν είναι άλλη από την Ρίβερ Πλέιτ. Οι εκατομμυριούχοι ξεχνούν το παρατσούκλι της “κότας” που τους συντροφεύει και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που συναντούν στον δρόμο τους. Στην προηγούμενη φάση κατάφεραν να κερδίσουν 1-0 στο πρώτο παιχνίδι την Μπόκα σε ένα παιχνίδι ξύλου κατά κύριο λόγο και στη ρεβάνς να υποστούν τα πάνδεινα από τους κάφρους στο Μπομπονέρα για να διακοπεί τελικά το παιχνίδι.

Με το μυαλό στην παραφιλολογία της ρεβάνς με τους συμπολίτες, αντιμετώπισαν μια από τις πιο σοβαρές ομάδες του θεσμού και πρωταθλήτρια Βραζιλίας Κρουζέιρο. Οι Βραζιλιάνοι τους βραχυκύκλωσαν και έφυγαν από το Μονουμεντάλ με το 0-1. Όλα έδειχναν ότι η πελατειακή σχέση μεταξύ των δύο ομάδων θα συνεχιζόταν, καθώς η Κρουζέιρο έχει πετύχει πέντε φορές τη Ρίβερ στο Κόπα Λιμπερταδόρες και έχει επικρατήσει και στις πέντε, μεταξύ των οποίων δύο φορές στον τελικό. Κι όμως, η ομάδα του σοβαρότατου τεχνικού πλέον “μουνιέκο” Μαρσέλο Γκαγιάρδο ταξίδεψε στο Μπέλο Οριζόντε για να τα παίξει όλα για όλα και το κατάφερε. Με ένα διαβολεμένο πρέσινγκ (όπως και στο ματς του Μπομπονέρα) δεν άφησε τους Βραζιλιάνος να κάνουν παιχνίδι, έκλεβε μπάλες και έφτιαχνε φάσεις.

Το 0-1 έγινε μόλις στο 19′ με τον εξαιρετικό φέτος Σάντσες και η συνέχεια ήταν μια από αυτές που γράφουν ιστορία και μύθους στο νοτιαμερικάνικο ποδόσφαιρο. Κεφαλιά του Μαϊντάνα για το 0-2 και το τελειωτικό χτύπημα στο 2ο ημίχρονο με τον Τέο Γκουτιέρες να σφραγίζει μια πολύ καλή εμφάνιση με ένα πανέμορφο γκολ. Η παράδοση διαλύθηκε, η Ρίβερ κέρδισε 0-3, το Μινεϊράο πάγωσε και οι Βραζιλιάνοι αποσβολωμένοι αποχωρούσαν. Την ίδια στιγμή η Ρίβερ με αυτό το Μινεϊράσο έφτανε για πρώτη φορά στα ημιτελικά μετά το 2005, συνεχίζοντας να πιστεύει στο όνειρο της κατάκτησης του  μεγαλύτερου τροπαίου στην από εκεί πλευρά του Ατλαντικού.

fotos-Cruzeiro-River_OLEIMA20150527_0313_8Μόνο και μόνο γι’ αυτό το μουστάκι καλώς αποκλείστηκε η Κρουζέιρο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κόπα Αμέρικα 2001: Το πιο ό,τι να’ναι τουρνουά της ιστορίας

1 Ιουλίου 2001. Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής (γνωστή και ως CONMEBOL, ή πιο λαϊκά “η UEFA της Ν. Αμερικής”) ανακοινώνει ότι το Κόπα Αμέρικα της Κολομβίας ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας. Η ακύρωση ενός μεγάλου τουρνουά εθνικών ομάδων είναι από μόνη της ένα σοκαριστικό νέο αλλά η συγκεκριμένη απόφαση αποκτάει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις σοκ, δεδομένου ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μέρα του τερματοφύλακα

Υπάρχει η έκφραση “θα σε πληρώσω την μέρα του τερματοφύλακα”, φράση που σημαίνει με λίγα λόγια ξέχνα τα χρήματα δεν θα τα δεις ποτέ και χρησιμοποιείται στην Αργεντινή. Το σκεπτικό πίσω από την λαϊκή αυτή σοφία είναι ότι ο τερματοφύλακας δεν θα έχει ποτέ την δική του ημέρα και η μέρα του τερματοφύλακα είναι συνώνυμη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Οι παραδόσεις σπάνε εκκωφαντικά”

  1. Ο/Η TH14 λέει:

    Αγαπητό sobrero,

    Ως ένας αναγνώστης που σε έμαθε και σε αγάπησε κύριως για τα θέματα που αφορούν την Λατ.Αμερική,
    (και τις απίστευτες αναλύσεις διξαγωγής των διοργανώσεων τους εκεί) ακόμα δεν το πιστεύω πως δεν έχεις αναφερθεί στην επιστροφή στην δράση του πολυαγαπημένου Pablito, με την River πριν λίγες μέρες.
    https://www.youtube.com/watch?v=W1xabz48aVI
    Αν και είμαι σίγουρος πως θα επανορθώσεις με τον δέοντα τρόπο καποια στιγμή.

    Muchas Gracias,

    Ο πιστός σου αναγνώστης,

    ΤΗ-14-

    Το γράφω εδώ γιατί είναι το τελευταίο άρθρο που αφορά την Αργέντινη.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν μας διαβάζετε στο Φέισμπουκ και μετά λέτε τέτοια πράγματα:

    https://www.facebook.com/sombrerogr/posts/10153970948655931

  3. Ο/Η TH14 λέει:

    χαχ όπως λένε και στο χωριό μου… busted!!
    (δεν το χω και καθόλου με το φατσοβιβλίο..)
    αλλά ξέρεις τώρα πέρίμενα τίποτα του στυλ ωδή στον παμπλίτο vol.44
    αλλά anyway να περιμένουμε και λίγο μπας και γυρίσει και ο κολλητός του o Javier και έχετε ευκαιρία και για άλλο αφιέρωμα..!!

    καλημέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *