Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι θα ήταν ένα ντέρμπι χωρίς την καζούρα;

Η πρώτη μάχη ήταν και η λιγότερο σημαντική για Μπόκα και Ρίβερ χθες το βράδυ. Όχι ότι είναι ασήμαντο ποτέ ένα σούπερ κλάσικο, αλλά όταν το πρωτάθλημα έχει τριάντα (ζωή να ‘χουν) ομάδες και είμαστε ακόμα στην 11η αγωνιστική, τότε ναι είναι λιγότερο σημαντικό από τους δυο αγώνες για το Κόπα Λιμπερταδόρες που ξεκινούν αυτή τη βδομάδα. Παρ’ όλα αυτά, η ψυχολογική ώθηση που έδωσε η νίκη της Μπόκα με 2-0 είναι πολύ σημαντική. Και η καζούρα ακόμα μεγαλύτερη.

Αρχικά στο γήπεδο. Μια που μπορεί το “τουρνουά του καλοκαιριού” να είναι φιλικά προετοιμασίας, αλλά ένα 5-0 ακόμα και εκεί είναι λόγος πειράγματος και οι συμπαθείς τροφαντές κυρίες το υπενθυμίζουν:

superclasico-2035246h627

Αλλά και όμορφες στιγμές με παιδάκια και… ωπ και μια κότα κρεμασμένη:

bocariber1430686446150503009

B’ εθνική και 5 γκολ. Μιλάμε για οικογενειακή γαλούχηση:

bocariver72081746

Μετά το 2-0 φυσικά οι κλασικές αφίσες του σούπερ κλάσικο γέμισαν τα αργεντίνικα σάιτ και η πλάκα άρχισε και εκτός γηπέδου:

cargadas00_cedoc1

Το Big Brother φαίνεται ότι είναι ακόμα δημοφιλές στην Αργεντινή και με αφορμή τις τελευταίες νίκες της Μπόκα, η Ρίβερ αποκαλείται ο “Μεγάλος Γιος του 2015” θυμίζοντας τα ελληνικά “ο μπαμπάς σας” που βλέπουμε σε διάφορα σχόλια ανά το ίντερνετ. Εξίσου δημοφιλές και το γνωστό “Chicken Run” στο οποίο οι “κότες” (από το παρατσούκλι της Ρίβερ) Γκαγιάρδο και Τέο Γκουτιέρες τρέχουν να γλιτώσουν από τον Αρουαμπαρένα και τον Οσβάλντο, αλλά και το φάντασμα της “Β” που κολλάει παντού σαν την κοακόλα.

gallina

Επίσης αρκετά δημοφιλής είναι και η εικόνα που δείχνει μια ταυτότητα και ένα διαβατήριο και λέει “σας κερδίσαμε με αυτό, τώρα θα σας κερδίσουμε και με το άλλο” προεξοφλώντας μια νίκη και στο διεθνές Κόπα Λιμπερταδόρες. Ατομικά τώρα, το περισσότερο δούλεμα έφαγε ο Κολομβιανός Τέο Γκουτιέρες που εκτός από (αντικειμενικά) αντιπαθής ήταν και ανύπαρκτος στο χθεσινό ντέρμπι. Κορυφαίο αυτό με τη φωτογραφία του επιθετικού ντυμένου ως Κάπτεν Αμέρικα και την ατάκα: “Τέο έκανες λάθος στον ήρωα, έπρεπε να ντυθείς Αόρατος Άνθρωπος”:

CEHip8QWgAANl_x

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 1ο ματς για τους 16 του Λιμπερταδόρες στο Μονουμεντάλ. Εκεί που οι Μιγιονάριος θα θέλουν τη δική τους εκδίκηση και τη δική τους επιστροφή στις νίκες. Για να αλλάξει το θύμα της καζούρας ξανά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η καλύτερη φωτογραφία της (προηγούμενης) δεκαετίας

“Το τέλος” (Φωτογραφία: Βερολίνο, 9 Ιουλίου 2006) Έντεκα χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη τη μέρα, μια μέρα που έχει ήδη μείνει και θα παραμείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη πρωτίστως όχι ως η μέρα που η Ιταλία κέρδισε ένα παγκόσμιο τίτλο σ’ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, το μεγαλύτερο παιχνίδι στον πλανήτη, αλλά ως η μέρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάσχα στην Αργεντινή

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MLuTjq7P9bs Την ώρα που χιλιάδες Ελλήνων χώνευαν μετά το πασχαλινό ρεσιτάλ φαγητού, αρκετά χιλιόμετρα μακρυά στο Μπουένος Άιρες είχαμε το σούπερ-κλάσικο μεταξύ Μπόκα και Ρίβερ στο Μπομπονέρα. Ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε στατιστικά ρεκόρ, αλλά κακό θέαμα και κυρίως νεύρα, πολλά νεύρα. Το πρώτο ρεκόρ ήταν αυτό του πιο γρήγορου γκολ, αφού ο Λανσίνι έκανε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *