Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι καλύτερες μανούρες του Αργεντινή-Ουρουγουάη

copa-america-chile-2015-2053400w620

Λίγη η μπάλα που είδαμε στο κλάσικο ριοπλατένσε σήμερα τα ξημερώματα. Αρκετές οι φασαρίες και οι κάρτες θα μπορούσαν να είναι πολλές παραπάνω μια που σχεδόν σε κάθε φάουλ είχαμε από απλή γκρίνια μέχρι κάποιον καβγά μεταξύ των παικτών. Σε έναν αγώνα που η Ουρουγουάη θύμιζε την Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε κοιτάζοντας κυρίως την άμυνα και απειλώντας από στημένα (μέχρι να δεχτεί το γκολ και να βγει μπροστά), οι φάσεις δεν ήταν πάρα πολλές. Γι’ αυτό κι εμείς θυμόμαστε τις πιο σημαντικές… μανούρες μεταξύ των παικτών, ότι έμεινε από τον αγώνα μαζί με την γκολέρα του υπεραγαπημένου Σέρχιο Κουν Αγκουέρο.

1. Ο γιγάντιος Χαβιέρ Μαστσεράνο κάνει τάκλιν σαν να μην υπάρχει αύριο και παίρνει κίτρινη. Η μουρμούρα αρχίζει: “Βγάζεις κάρτα γι’ αυτό; Στους άλλους δεν έχεις βγάλει” σαν κακός μαθητής στην τάξη. Εκεί που ο “χεφεσίτο” αποφασίζει να τελειώσει με την μίρλα, έχουμε την γκεστ σταρ εμφάνιση του Μάξι Περέιρα που δεν μπορούσε να αφήσει την προσβολή αναπάντητη. Νέος κύκλος συζητήσεων κεφάλι με κεφάλι και οι ατάκες είναι σε στυλ “έλα ρε μεγάλε, μεταξύ μας τώρα;”

https://www.youtube.com/watch?v=VSRQl8_Gbvo

2. Ο Τάτα Μαρτίνο ήταν μέσα στην γκρίνια συνέχεια, πατώντας και χορτάρι, και μόλις στο 32ο λέπτο αποβλήθηκε από τον Βραζιλιάνο διαιτητή Ρίτσι. Έτσι λοιπόν, κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ, αυτό του προπονητή με τις περισσότερες αποβολές στο Κόπα Αμέρικα, μια που το 2011 είχε αποβληθεί δυο φορές στην ίδια διοργάνωση, ως προπονητής της Παραγουάης τότε. Το καλύτερο σημείο είναι το κράξιμο από τους Ουρουγουανούς πίσω από τον πάγκο.

3. Ο Μέσι ήταν και πάλι κατώτερος των περιστάσεων σε αγώνα με την εθνική. Οι διαιτητές αφήνουν κομματάκι παραπάνω το σκληρό παιχνίδι και όταν στην ίδια φάση δέχεται τάκλιν από τον Περέιρα και πέφτει πάνω στον χτιστό Αρέβαλο Ρίος είναι εύκολο να θυμώσει (και μεταξύ μας λογικό). Φυσικά, ο Χαβιέρ Μαστσεράνο δεν μπορεί να χάσει μια τέτοια στιγμή και τηλεμεταφέρεται από το σημείο που βρισκόταν κατευθείαν στην μανούρα.

4. Ο Μουσλέρα μπλοκάρει εύκολα το φάουλ του Μέσι. Κάτι ψιλολέει με τον Γκαράι και ενώ όλα δείχνουν ήρεμα, μέσα στο πλάνο εμφανίζεται ο Μάρκος Ρόχο που πέφτει με δύναμη πάνω στον ατυχή Χιμένες που απλώς περνούσε. Βέβαια αντί να πέσει ο Χιμένες, πέφτει ο Μουσλέρα πιάνοντας το κεφάλι του, αλλά δε βαριέσαι. United we stand, divided we fall.

Μπόνους: Το σκετσάκι Γοδίν-Μέσι, σίγουρα δουλεμένο στην προπόνηση και φαβορί για μετάλλιο στη συγχρονισμένη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κόπα Αμέρικα 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χιλή πες μου πώς νιώθεις

Μέσα στα πράγματα που μας έμειναν από το περσινό Μουντιάλ ήταν και το περίφημο σύνθημα των οπαδών της Αργεντινής. Το “Βραζιλία πες μου πώς νιώθεις” έγινε το μεγάλο σουξέ του περασμένου καλοκαιριού εμπνευσμένο από τις κόντρες των δύο ομάδων στο παρελθόν και την μεγάλη διαμάχη μεταξύ Πελέ και Μαραντόνα. Αυτό το καλόκαιρι οι οπαδοί της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόπα Αμέρικα: Οι στιγμές της 1ης αγωνιστικής

Για όσους δεν ξενύχτησαν, για όσους δεν πρόλαβαν, για όσους δεν ενδιαφέρθηκαν μαζέψαμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές της 1ης αγωνιστικής του Κόπα Αμέρικα που άρχισε αρκετά καλά. Με την ελπίδα φυσικά η 2η αγωνιστική να μας χαρίσει ακόμα καλύτερες εικόνες, να συνέλθουν κάποια φαβορί και να συνεχίσουν έτσι κάποια από τα αουτσάιντερ. 1. Ο Νεϊμάρ δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Οι καλύτερες μανούρες του Αργεντινή-Ουρουγουάη”

  1. Ο/Η Bela λέει:

    Στο 4 ο Μουσλέρα λέει hijo de puta στον Godin. Είναι ξεκάθαρο στο ριπλει.

  2. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    κορυφαιο αυτο με τον Γοδιν-Μεσσι.
    Προπονητης Ουρουγ : Οπου παει ο Μεσσι, οπου κινητέ, οπου σκεφτεται να παει, εσυ θα εισαι κολλημενος πανω του !

    Ξερουμε αν τον ακολουθησε και στα ντουζ ;;

  3. Ο/Η Μούρης λέει:

    Κάνε το γκολέρα γκολάρα και θα έχεις την τέλεια περιγραφή του αγώνα :p Κακία,το ξέρω.Γράψε και κάτι για το άχαστο που χάνει ο κατά τα άλλα καλός παιχτάκος Ρολάν.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Έχουμε γεμίσει grammar nazi τις τελευταίες μέρες.
    🙂
    Το σχολιάσαμε στο τουίτερ λάιβ εκείνη την ώρα. Δεν με ενθουσίασε να πω την αλήθεια πάντως !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *