Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πρώτη φορά Μεξικό;

https://www.youtube.com/watch?v=vlEqqs4coN8

Η ανατροπή έγινε. Το Εστάδιο Ουνιβερσιτάριο στο Μοντερέι ήταν κατάμεστο και ντυμένο στα χρυσοκίτρινα. Η Τίγκρες ζούσε με το όνειρο της πρώτης συμμετοχής της σε τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες. Έδωσε ένα τσουβάλι λεφτά για να πάρει παίκτες και οι παίκτες αυτοί έφεραν την ανατροπή απέναντι στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, νικήτρια δύο Κόπα Λιμπερταδόρες το 2006 και το 2010. Μόλις στο 17′ ο καταπληκτικός χθες Γιούργκεν Νταμ (ένας Μεξικάνος με γερμανική καταγωγή, φρέσκο απόκτημα από την Πατσούκα), έβγαλε τη σέντρα για τον Ζινιάκ. Ο Γάλλος ήταν πιο εύστοχος από τον πρώτο ημιτελικό και με φοβερή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

https://www.youtube.com/watch?v=5QpspqqvhEI

Στο 41′ ήταν η σειρά της Ιντερνασιονάλ να σκοράρει, μόνο που το έκανε στην λάθος εστία. Ο Ζέφερσον έκανε ένα από τα μπλούπερ της χρονιάς σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, καρφώνοντας την μπάλα στην εστία του Άλισον. Οι Τίγρεις είχαν καταφέρει από το 1ο μόλις ημίχρονο να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου αγώνα. Οι Βραζιλιάνοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, εντελώς ακίνδυνοι, απέναντι σε μια Τίγκρες που είχε τον πλήρη έλεγχο. Στο 49′ ο Χαβιέρ Ακίνο μοίρασε μια σακούλα στον Γουίλιαν και εκείνος του έκανε καθαρό πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Σόμπις (είπαμε, η Τίγκρες έχει χρήματα και πολλούς ξένους), πρώην παίκτης της Ιντερνασιονάλ και της Μπέτις, έκανε μια τραγική εκτέλεση (μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι έχουν πάθει τα τελευταία χρόνια οι Βραζιλιάνοι και χάνουν πέναλτι;) και οι συμπατριώτες του έμειναν ζωντανοί στο παιχνίδι.

oke2c

Γρήγορα όμως προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα. Ο ισοβίτης Ουρουγουανός (είπαμε, η Τίγκρες μαζεύει ότι καλύτερο μπορεί) Εχίδιο Ραούλ Αρέβαλο Ρίος οριζοντιώθηκε και έγραψε το 3-0 μόλις στο 46′. Οι Βραζιλιάνοι δεν τα παράτησαν (δεν πηγαίνεις και κάθε μέρα σε έναν τελικό Λιμπερταδόρες), προσπάθησαν να αντιδράσουν, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν το 3-1 στο 86′ και να δώσουν ενδιαφέρον στο παιχνίδι για μερικά λεπτά. Οι Τίγρεις γίνονται η τρίτη μεξικάνικη ομάδα που φτάνει σε τελικό του Λιμπερταδόρες μετά τις Κρουζ Αζούλ και Γουαδαλαχάρα και ευελπιστούν ότι θα γίνουν και η πρώτη μεξικάνικη ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο.

andre-pierregignac-cropped_14jl3oq9x07kf1qq9yndh2jb0u

Απέναντί τους η Ρίβερ Πλέιτ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο (που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία σαν προπονητής), μια ομάδα με λιγότερο λούσο από αυτή των Μεξικάνων, αλλά ένα πολύ καλοστημένο σύνολο. Οι δυο τελικοί αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, οι Μεξικάνοι δίνουν συνήθως αρκετά γκολ στα παιχνίδια τους, σε αντίθεση με τη Ρίβερ που τα πάει στο γκολ. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν μαζί στον ίδιο όμιλο, όπου και οι Μεξικάνοι πέρασαν πρώτοι με 14 βαθμούς, ενώ η Ρίβερ πέρασε δεύτερη με μόλις μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες (δυο από αυτές με την Τίγκρες). Φανέλα και σύνολο, απέναντι σε αστέρια και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και αν γίνει, η Ρίβερ θα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, μια που η Τίγκρες δεν ανήκει στην CONMEBOL και πρέπει να πάει μέσω… άλλης οδού, του δικού της Τσάμπιονς Λιγκ Β. Αμερικής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα δάκρυα της γιαγιάς και η πρόταση γάμου στον Χάιντσε

Τα συναισθήματα χαράς ή λύπης για έναν τίτλο είναι μεγάλα. Αν όμως υποστηρίζεις ομάδες που είναι μικρές, που απέχουν από τη διεκδίκηση πρωταθλημάτων, όλα αυτά τα συναισθήματα (και μάλιστα συχνά σε μεγαλύτερο βαθμό) εκδηλώνονται σε υποβιβασμούς ή ανόδους. Οι Αρχεντίνος Τζούνιορς είναι μεν μια ιστορική ομάδα της Αργεντινής με τρία πρωταθλήματα που έχει βγάλει γνωστούς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ντρίμπλες, μαγικά και αλκοόλ: η καριέρα και η ζωή του Ορέστε Κορμπάτα

Αν κάποιος έχει την τύχη να επισκεφτεί ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα του κόσμου, το Ελ Σιλίντρο, την έδρα της Ράσινγκ Κλουμπ θα δει ότι ο ένας δρόμος δίπλα του μετονομάστηκε σε οδό Ντιέγκο Μιλίτο. Αν τύχει και πάει από την αντίθετη πλευρά του γηπέδου θα βρει ένα άλλο δρομάκι, πιο στενό, πετρόστρωτο, με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Πρώτη φορά Μεξικό;”

  1. Ο/Η kwstasArsenal λέει:

    Αν ο τελικος ηταν μονος, τοτε θα ελεγα Ριβερ χαλαρα. Ωραιο συνολο, καλη αμυνα, ομαδα που δεν ξερει να χανει. Τα ματς ομως διπλα και πραγματικα ειναι ντερμπι. Ελπιζω μονο, οι τελικοι, να μην ειναι στις 4, οπως τα ημιτελικα. 4 ξυπναω για δουλεια, αν ειναι 2 η 2:30 μετα χαρας να χασω ενα 2ωρακι υπνου.

  2. Ο/Η Μούρης λέει:

    Νομίζω κάνεις λάθος στο ότι έφεραν 2 ισοπαλίες μεταξύ τους στον όμιλο.Αν δε με απατά η μνήμη μου η Τίγκρες έκανε διπλό 0-1 στην Αργεντινή.Μου φαίνεται επιθετικό φάουλ του Αρέβαλο στο πρώτο γκολ σπρώχνει τον αμυντικό και ο Ζινιάκ επωφελείται.Για το αυτογκολ τι να πει κανείς;Πολύ άμπαλος ο τύπος.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    1-1 και 2-2 ήρθαν, το ξανατσέκαρα μπας και είχα κάνει λάθος.
    Για το φάουλ που λες, μπορεί να έχεις και δίκιο. Του κάνει λίγο σκαμνάκι. Αλλά ειδικά σε Λιμπερταδόρες δεν νομίζω να σφυρίζεται εύκολα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *