Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το φαβορί και οι άλλοι δύο

Στην Λατινική Αμερική το ποδόσφαιρο δεν σταματά. Το Κόπα Αμέρικα είναι παρελθόν, αλλά τα πρωταθλήματα και κυρίως το Κόπα Λιμπερταδόρες συνεχίζονται κανονικά. Φτάσαμε πλέον στα ημιτελικά του μεγαλύτερου διασυλλογικού θεσμού της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο βήμα. Πρώτα η Ρίβερ Πλέιτ που την Τρίτη το βράδυ δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί και κέρδισε την Γκουαρανί με 2-0.

https://www.youtube.com/watch?v=JLXkTcT9Is8

Οι Μιγιονάριος είχαν τις φάσεις και τελικά, όπως αρκετές φορές φέτος, κατάφεραν να σκοράρουν και πάλι από μία στημένη φάση και γκολ αμυντικού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Γκάμπι Μερκάδο που άνοιξε το σκορ στο 60′, σε ένα καλό σημείο πάνω που άρχισε το άγχος να εμφανίζεται για του Αργεντίνους. Κι αν το 1-0 είναι καλό σκορ για πρώτο αγώνα, ήρθε ο Ροντρίγο Μόρα να το κάνει ακόμα πιο καλό σκοράροντας ένα δεύτερο γκολ. Ο Ουρουγουανός με μια όμορφη vaselina (για τον ορισμό της λέξης εδώ) έκανε το 2-0 και σίγουρα ευκολότερη τη ρεβάνς της Ασουνσιόν απέναντι στους φιλότιμους Παραγουανούς.

https://www.youtube.com/watch?v=QZbsA2Kdg2k

Αν όμως αυτό ήταν το προέρτιο, το μεγάλο ματς ήταν το χθεσινό. Η Ιντερνασιονάλ αντιμετώπιζε τους… πλούσιους Τίγκρες από το Μεξικό. Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο τέταρτο λεπτό, το είδωλο των οπαδών της Ίντερ, ο “κεφάλας” Αντρές ντ’ Αλεσάντρο άνοιξε το σκορ με ένα ξερό σουτ μετά από λάθος του Ουρουγουανού Αρέβαλο Ρίος (που προφανώς δεν χρειάζεται ξεκούραση μετά το Κόπα Αμέρικα). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με ακόμα ένα γκολ για τους γηπεδούχος που έδειξαν καλύτερη ετοιμότητα μια που παίζουν κανονικά πρωτάθλημα, ενώ η Τίγκρες είχε πολλές εβδομάδες χωρίς επίσημο ματς.

Παρά το 2-0 όμως τόσο νωρίς οι Μεξικάνοι δεν κατέρρευσαν, ανέβηκαν, πίεσαν και μπόρεσαν σχετικά νωρίς να επιστρέψουν στο παιχνίδι της πρόκρισης με ένα όμορφο γκολ. Θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει κιόλας αν ο μεγάλος σταρ των Μεξικάνων Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ δεν έχανε μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Όλα τελείωσαν όμως στο 58′ όταν και ο σκόρερ  Ούγκο Αγιάλα πήρε τη δεύτερη κίτρινη και εγκατέλειψε τους συμπαίκτες του. Οι Μεξικάνοι από το σημείο εκείνο και μετά προτίμησαν να κρατήσουν το 2-1, το οποίο και παρέμεινε, και να διεκδικήσουν την πρόκριση σε μια ρεβάνς που αναμένεται εντυπωσιακή. Οι Βραζιλιάνοι έχουν τη φανέλα, έχουν την εμπειρία, αλλά οι Μεξικάνοι απέχουν μόλις ένα γκολ από την πρόκριση στον τελικό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Comandante Taso Kako

Στίχοι: Γιάννης Τσαούσης Εκτέλεση – Απαγχονισμός: Μάρλον Πάντος Διεύθυνση παραγωγής: Βύντρα τις Άγκυρες Δημιουργία βίδεου – Σκηνοθεσία: Σκιτσοφρενής Σφυρίχτρα μέσα στον χρόνο Ο μύθος σου γλυκός σαν τάρτα Μα είναι όταν έδειξες την κάρτα Που σιχτίρισε ο κόσμος Στην Κέρκυρα μένουν για πάντα Τα κοκκάλινα γυαλιά σου Φωτιά που ανάβει η ματιά σου Κομαντάντε Τάσο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν η Ευρώπη έμαθε την Ουρουγουάη

Αν κάποιος ανοίξει την τηλεόραση για να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Ουρουγουάης και κοιτάξει τη φανέλα της, πιθανότατα να του δημιουργηθεί μια απορία. Γιατί έχουν βάλει αυτοί οι περίεργοι τύποι τέσσερα αστέρια; Μία εθνική ομάδα, να βάζει περισσότερα αστέρια από τις κατακτήσεις Μουντιάλ (δύο, το 1930 και το 1950), σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό. Κι όμως, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *