Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο απολαυστικός Νίκος Αναστόπουλος

Σύμφωνα με μια ιστορία, από αυτές τις λίγο ποδοσφαιρικές και λίγο καφενειακές που συνήθως ξεκινάνε από κάποιον ρεπόρτερ ομάδας και στη συνέχεια κυκλοφορούν στα γήπεδα για χρόνια χωρίς ποτέ κανένας να είναι σίγουρος για την εγκυρότητα τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Άρη ένας μάνατζερ προσπαθούσε να του σπρώξει έναν παίκτη, τονίζοντας πως πρόκειται για εξαιρετικό παιδί. Τότε ο ‘μουστάκιας’, που είναι χρόνια στην πιάτσα και δεν τα χάφτει εύκολα αυτά τα κόλπα, του απάντησε: “Τα καλά παιδιά θα τα κρατήσουμε να τα δώσουμε στις αδερφές μας. Και επειδή η δική μου έχει παντρευτεί, το παιδί μπάλα ξέρει;”

Αυτός ο μικρός και φυσικά γραφικός πρόλογος θέλω να πιστεύω πως είναι υπεραρκετός για να περιγράψει τον “αλενατόρε Νικολό”. Ακολουθούν 10 από τις πολλές αξέχαστες στιγμές από τη μακροχρόνια πορεία του στα ελληνικά γήπεδα, οι οποίες τον έχουν μετατρέψει, δικαιολογημένα, σε καλτ θρύλο της χώρας.

1) Αυτή η διαφήμιση, που ακόμα κι αν την έχεις δει αξίζει να την παρακολουθήσεις ξανά για αυτό το τρομερό χαμόγελο την ώρα που σαπουνίζει τις μασχάλες:

2) Αυτό το πουκάμισο, που αν εστιάσεις πάνω του για δέκα λεπτά ίσως δεις κινέζικους δράκους και μονόκερους να παίζουν ‘γερμανικό’:

anasto1

3) Αυτό το απολαυστικό “δεν θα το ξανακάνω, τελευταία”, που έγινε και διαφήμιση μεταφέροντας τον θρύλο του Αναστό και σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο:

4) Αυτό το ιστορικό χαρτάκι που δικαίως συμπεριλήφθηκε στη λίστα μας: “11 Έλληνες που έγιναν (ή θα θέλαμε να γίνουν) χαρτάκια της Πανίνι

anasto3

5) Αυτή η μπασκετική (!) συνέντευξη, στην οποία φυσικά η μαγεία δεν κρύβεται στον ήχο αλλά στην εικόνα:

6) Αυτή η δήλωση μετά από μεγάλο διπλό του Ατρόμητου μέσα στο Καραϊσκάκη όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει γιατί αυτή τη φορά δεν έπαιξε τόσο αμυντικά όσο στο παρελθόν:

7) Αυτή η τρομερή “Greek kamaki” φωτογραφία από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού:

anasto4

8) Αυτή η θρυλική συνέντευξη τύπου με αντίπαλο τον Σούλη τον Παπαδόπουλο, που ξεκίνησε μια από τις πιο καλτ κόντρες του ελληνικού ποδοσφαίρου που ελπίζουμε πως δεν θα τελειώσει ποτέ:

9) Αυτή η περίεργη και λίγο τρομακτική στιγμή που το στόμα του κινείται χωρίς να αφήνει λέξεις να βγουν απ’αυτό:

10) Αυτή η φωτογραφία, η οποία δεν αντέχει κανένα εξτρά σχόλιο:

anasto2

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ωδή στον παντοτινό νικητή Ερίκ Αμπιντάλ

15 χρόνια καριέρας με θητεία σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, πολλές διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δύο κατακτήσεις του Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τις μεγαλύτερες νίκες του τις πέτυχε μόνος του, και μάλιστα δύο φορές, απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο, τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να γεφυρώσει οπαδικά μίση, όταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ραμόν Αγκίρε Σουάρες: Ο πιο σκληρός παίκτης της Αργεντινής

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής υπήρχαν πολλοί σκληροί και βρώμικοι παίκτες. Ελάχιστοι όμως άφησαν το στίγμα τους όπως ο Ραμόν Αγκίρε Σουάρες. Από πιτσιρικάς στις Ακαδημίες της Εστουδιάντες Λα Πλάτα, αυτός κι οι συνομήλικοί του αποτέλεσαν μια φουρνιά που ξεχώρισε στις μικρές ομάδες και ο σπουδαίος προπονητής Οσβάλντο Ζουμπελντία ανέβασε αρκετούς στην πρώτη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ο απολαυστικός Νίκος Αναστόπουλος”

  1. Ο/Η nearxos λέει:

    9) Εγκεφαλικό Live
    10) Μέχρι κι ο Τζόι απ’τα Φιλαράκια τον αντέγραψε!

  2. Ο/Η RexonaS λέει:

    Δεν αντεξαν την ανωτερότητα του αναστο σε θέματα μόδας οι ιταλοί, και για εκδίκηση η panini εβαλε φωτογραφία του Borat στο χαρτάκι του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *