Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η επιστροφή του κοντού

VAL6

Το Βελοντρόμ χθες το βράδυ υποδεχόταν ένα πρώην δικό του παιδί. Δεν ήταν όμως υποδοχή αγάπης όπως θα περίμενε κανείς. Ο Βαλμπουενά έφυγε από την Μαρσέιγ για κάνει το (προσοδοφόρο) αγροτικό του στην Μόσχα, έφυγε καθαρά για τα χρήματα και αυτό δεν άρεσε. Ακόμα χειρότερο όμως ότι η επιστροφή του στη Γαλλία δεν έγινε στο λιμάνι της Μασσαλίας, αλλά στην Λυών. Και το κοινό τής Μαρσέιγ που δεν το λες από τα πιο ήρεμα της Ευρώπης (μεσοβδόμαδα τα έσπασε στο Γκρόνιγκεν) φρόντισε εξ αρχής να δείξει τις διαθέσεις του για τον “προδότη”.  Στην αναγγελία των ονομάτων το γήπεδο σείστηκε από τις αποδοκιμασίες. “Οι πραγματικοί Μαρσεγιέζοι παίζουν μόνο στην ΟΜ” έγραφε το πανό που σηκώθηκε, ενώ πιο δίπλα υπήρχε ένα ομοίωμα του κρεμασμένου Βαλμπουενά στον αέρα της Μασσαλίας.

CPXiAEBWoAA1qxx.jpg large

Αλλά δεν ήταν μόνο οι οπαδοί που έκαναν δύσκολη τη ζωή του κοντοπίθαρου Γάλλου. Οι πρώην συμπαίκτες του ήταν εκεί να τον καλωσορίσουν με τον δικό τους τρόπο και να στέλνουν συνεχώς στο χορτάρι του γηπέδου τον Βαλμπουενά. Ο Αλεσαντρινί ανάμεσά τους ο χειρότερος, έκανε ένα σκληρό τάκλιν με αποτέλεσμα η ΟΜ να μείνει με 10 από το 43′. Μερικά λεπτά πιο πριν, ο Βαλμπουενά είχε βγάλει την πάσα από την οποία οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το (αμφισβητούμενο) πέναλτι με το οποίο έγραψαν το 0-1.

https://www.youtube.com/watch?v=9BGfq-l0RiM

Και όταν ο κοντός πήγαινε για να εκτελέσει κάποιο κόρνερ, επιστρατεύονταν οι άντρες ασφαλείας του γηπέδου για να τον προστατεύσουν από τους οπαδούς, σαν ρωμαϊκή λεγεώνα στο Αστερίξ. Τα παράπονα από τη διαιτησία, το εις βάρος σκορ και η μορφή του Βαλμπουενά έφτιαξαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για περίπου 20 λεπτά, όταν οι οπαδοί της ΟΜ άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, παρά τον παίκτη λιγότερο η Μαρσέιγ μπόρεσε και ισοφάρισε ύστερα από κόρνερ, το τελικό 1-1 ήρθε και η επιστροφή του πρώην αγαπημένου πέρασε για πάντα στην ιστορία σε έναν αγώνα με αρκετή γκρίνια από τους γηπεδούχος για τον διαιτητή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γαλλικό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μισό θέαμα, μισή τιμή;

Πριν μερικούς μήνες είχαμε ασχοληθεί με μερικές από τις χειρότερες θέσεις σε ποδοσφαιρικά γήπεδα. Επανερχόμαστε σε αυτό το θέμα με ένα νέο υποψήφιο νικητή, αυτή τη φορά το γήπεδο της Έσσεν. Το καινούριο μάλιστα γήπεδο της Έσσεν που εγκατέλειψε το παλιό της για να πάει σε ένα πιο σύγχρονο, το Στάδιον Έσσεν των 20.000 θεατών. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κιθάρες και ποδόσφαιρο

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που λέγαμε ότι το ποδόσφαιρο είναι μουσική. Έρχονται όμως τώρα κάτι μυστήριοι τύποι να μας δείξουν ότι ισχύει και το αντίθετο. Κι η μουσική μπορεί να έχει ποδόσφαιρο. Η ιστορία μας ξεκινάει κάπου στη Βαρκελώνη όπου εκτός από ποδοσφαιρικές ομάδες φτιάχνουν και χειροποίητα πετάλια για κιθάρες. Τα πετάλια της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *