Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων

franco y bernardi

Τα περισσότερα παιδιά στα 11 τους προσπαθούν να μαζέψουν σιγά σιγά χρήματα για να πάρουν τα πράγματα που θέλουν. Όταν φτάσουν μάλιστα τα γενέθλιά τους, η… οικονομική ενίσχυση από τους συγγενείς είναι μεγάλη υπόθεση. Στην περίπτωση του Φράνκο Βιγιέγκας τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ο πιτσιρικάς από την Κόρδοβα της Αργεντινής δεν έβαλε τα χρήματα στον κουμπαρά για να πάρει μια καινούρια κονσόλα ή παπούτσια ή ότι άλλο παίρνουν τα παιδιά της ηλικίας του στην εποχή μας. Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας του, αποφάσισε να τη βοηθήσει.

franco

Έτσι, έστειλε τα χρήματα που μάζεψε στους παίκτες της Ινστιτούτο Κόρδοβα που είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό και τους έγραψε μια κάρτα: “Αξιότιμε πρόεδρε της Ινστιτούτο. Με λένε Φράνκο Βιγιέγκας και είμαι το μέλος Νο 88883-03. Ως οπαδός της ομάδας, σας δωρίζω 300 πέσος, αυτά τα χρήματα είναι δικά μου, μου τα έδωσαν για τα γενέθλιά μου στις 11/11. Σαν αντάλλαγμα θα ήθελα μια φανέλα με υπογραφές από όλους τους παίκτες, αν γίνεται. Ελπίζω έτσι να βοηθήσω κάπως και να ευχαριστήσω τους παίκτες. Είμαι 11 ετών”. Οι παίκτες της Ινστιτούτο συγκινήθηκαν και εκτός από την φανέλα, κάλεσαν και τον μικρό Φράνκο ανήμερα των γενεθλιών του στην προπόνηση όπου και γνώρισε όλους τους ποδοσφαιριστές και φωτογραφήθηκε με το ίνδαλμά του Κριστιάν Μπερνάρντι.

Η ομάδα που δίνει μάχη για την άνοδό της στην Α’ Εθνική, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η διοίκηση κάλεσε πρόσφατα τα μέλη τού συλλόγου να δώσουν ότι μπορούν για να πληρωθούν οι παίκτες. Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί περίπου 78.000 πέσος, μεταξύ των οποίων και αυτά του πιτσιρικά Φράνκο, ποσό αρκετά μικρό για να φτάσει τα 2 εκατομμύρια πέσος που είναι περίπου τα χρέη. Ο Φράνκο πάντως ξέρει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για την αγαπημένη του ομάδα, μια ομάδα που δεν θα του φέρει τίτλους, ούτε θα τον κάνει να κοκορεύεται στους συμμαθητές του. Και σίγουρα πέρασε τα καλύτερά του γενέθλια, πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα του αγόραζαν 300 πέσος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

22 χρόνια αναμονής

Το ανέκδοτο στο Σάο Πάουλο ρωτούσε “τι δεν έχει δει ένα παιδί που γεννήθηκε μετά το 1994”. Η απάντηση ήταν την Παλμέιρας πρωταθλήτρια. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, οι πράσινοι είχαν αριστερό μπακ τον Ρομπέρτο Κάρλος, στα χαφ τον Σέζαρ Σαμπάιο και τον Μαζίνιο και πιο μπροστά τον Ριβάλντο με τον Εντμούντο. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο καλά θυμάσαι το φινάλε σπουδαίων παικτών;

Με την πρώτη σέντρα των μεγάλων πρωταθλημάτων να απέχει ακόμα αρκετά, το ενδιαφέρον αναγκαστικά περιορίζεται στο μεταγραφικό παζάρι, τις ανανεώσεις, τις αποδεσμεύσεις και όλα τα συναφή. Αναμενόμενα, οι κινήσεις των μεγάλων ονομάτων τραβούν πάνω τους τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, γι’αυτό φτιάξαμε ένα κουίζ για να τεστάρουμε τις γνώσεις μας πάνω στην καριέρα μερικών σπουδαίων παικτών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *