Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

38+38=75

afa

Είναι μεγάλο γεγονός όταν ένα όργανο συνεδριάζει για να ψηφίσει δημοκρατικά μετά από δεκαετίες το νέο του αφεντικό. Η AFA, η ΕΠΟ της Αργεντινής, το μόρφωμα αυτό που στο παρελθόν μας έχει δώσει διαμάντια όπως το πρωτάθλημα των 30 ομάδων, το κύπελλο που κρατάει παραπάνω από έναν χρόνο και το μαγικό σύστημα για να βγεις στις διεθνείς διοργανώσεις, αποφάσισε επιτέλους να ψηφίσει για νέο πρόεδρο. Μόλις έναν χρόνο και τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του προηγούμενου.

Το πανηγύρι ξεκίνησε από νωρίς με τον πρόεδρο της Ατλάντα να επιμένει ότι ο πρόεδρος των Εξκουρσιονίστας είχε παραιτηθεί και δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει. Ο τελευταίος το αρνήθηκε. Έτσι, η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά και οι 75 πρόεδροι ψήφισαν. Όταν όμως η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. 38 για τον Τινέλι της Σαν Λορένσο και 38 για τον Λουίς Σεγούρα. Το σύνολο 76. Κάποιος γίγαντας είχε βάλει στο φάκελο δύο ψηφοδέλτια και τελικά περάστηκαν οι δύο ψήφοι του. Δεν μάθαμε ποιος, ούτε ποιον ψήφισε.

Όπως ήταν λογικό επικράτησε πανδαιμόνιο. Η ιδέα ήταν να επαναληφθούν οι εκλογές. Ο πρόεδρος της Μπόκα πρότεινε να γίνει δια ανατάσεως της χειρός, αλλά ο πρόεδρος της Ολίμπο επέμεινε στο να τηρηθεί το καταστατικό. Η ψηφοφορία έπρεπε να ξαναγίνει και άρχισαν να παίρνουν παρουσίες. Μόνο που τώρα οι 75 έγιναν 73. Ο λόγος;  Ο Άνχελ Λοθάνο (ο πρόεδρος των Εξκουρσιονίαστας που είχε/δεν είχε παραιτηθεί) και ο πρόεδρος της Κρουσέρο ντελ Νόρτε είχαν φύγει. Είχαν δουλειές ρε αδερφέ. Τι να κάτσουν να κάνουν. Σε φάση: “Παιδιά πέρασε η ώρα, να το κάνουμε άλλη μέρα πάλι. Έπεσαν βαριά και τα καναπεδάκια του μπουφέ”.

Το φιάσκο ολοκληρώθηκε, πρόεδρος δεν βγήκε και ψάχνουμε τώρα νέα ημερομηνία. Στην πλευρά του Τινέλι υποστήριζαν ότι “υπήρξαν 8 προδότες και ξέρουμε ποιοι είναι”, 8 πρόεδροι που τελικά ψήφισαν υπέρ των “γκροντονιστών”. Ο 73χρονος Σεγούρα από την άλλη δήλωσε: “το 38-37 είναι πρακτικά ισοπαλία” σε μια ατάκα που έγραψε ιστορία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Φίλες και φίλοι, το Uruguayo 2018

Από την αρχή τούτου εδώ του μπλογκ, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται ένα βίτσιο μαζί μας. Την ανάλυση των συστημάτων των διοργανώσεων της Λ. Αμερικής. Κάτι που συχνά χρειάζεται διαφορικές εξισώσεις, ψυχοφάρμακα και πολύ χρόνο, αλλά έχει μία ανείπωτη γοητεία, είναι μία μικρή ένοχη απόλαυση. Αν ανήκετε σε αυτό το γκρουπ αναγνωστών συνεχίστε άφοβα, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλιώς τα περίμενε

242 μέρες. Τόσες πέρασαν από την τελευταία φορά που ο πλανήτης είδε τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε να παίζει ποδόσφαιρο. Από τότε που η Ρικελμιάδα ξεκίνησε. Από τότε που το θλιμμένο 10αρι δήλωνε ότι ένιωθε κενό, άδειο μέσα του και αποχωρούσε από την Μπόκα. Ακούστηκαν διάφορες ομάδες όπως η Παλμέιρας, οι Αρχεντίνος Τζούνιορς και άλλες. Τελικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “38+38=75”

  1. Ο/Η Αταραξίας λέει:

    Γατάκια.
    Σε ψηφοφορία για κατάληψη ή όχι έλαβον 450+ “ΝΑΙ” σε σχολείο με 300 μαθητές.
    Το αποτέλεσμα εθεωρήθει πέρα για πέρα νόμιμο και πανηγυρίστηκε έξαλλα ως έκφραση του επαναστατικού/τεμπελοραχάτικου πληθωρισμού της πλειονότητας.
    Το ξαναλέω. Γατάκια.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Ψήφισαν και οι μπασκέτες στην αυλή;

  3. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    Γκροντονα ζεις εσυ τους οδηγεις!

  4. Ο/Η ashton λέει:

    Έτσι γίνονται οι σωστές οι εκλογές 🙂

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Και μ’αυτά και μ’αυτά, καθυστερούμε τον Σεγούρα από το να προσφέρει έργο. Βιάζεται να προλάβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *