Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η καλύτερη στιγμή του Κυπέλλου Αγγλίας μέχρι τώρα

Ο τρίτος γύρος του κυπέλλου Αγγλίας είναι με διαφορά ο αγαπημένος μου. Διεξάγεται στις αρχές Γενάρη, κάτι που σημαίνει ότι συχνά πυκνά ο καιρός μας προσφέρει εντυπωσιακές φωτογραφίες ή περίεργες και χιουμοριστικές καταστάσεις, και είναι αυτός στον οποίο ρίχνονται στη διοργάνωση όλοι οι μεγάλοι της χώρας, που πολλές φορές αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε γραφικά γηπεδάκια στα οποία ο κόσμος στέκεται ακόμα όρθιος στις κερκίδες, στο χόρτο υπάρχουν τέτοιες λακούβες με λάσπη που μπορούν άνετα να χωρέσουν τον Μπουονανότε και οι προπονητές δίνουν ζωντανές συνεντεύξεις δίπλα στο νεροχύτη που κάνουν καφέ οι υπάλληλοι. Μπορεί να μην έχει τη γκλαμουριά και την ποιότητα του τελικού ή των ημιτελικών αλλά έχει μια δικιά του γοητεία που συνδυάζει την αύρα των μεγάλων συλλόγων και των ακριβοπληρωμένων σταρ τους με τον ημι-ερασιτεχνισμό των μικρών ομάδων, που σε αντίθεση με την Ελλάδα παίζουν σε γήπεδα γεμάτα με κόσμο που παρά την έλλειψη επιτυχιών τις αγαπάει και τις στηρίζει. Με κάθε τρόπο.

Αν κάτι ξεχώρισε από το φετινό τρίτο γύρο (εκτός από το ιδιαίτερο στυλ του προπονητή της Έξετερ, και γνωστού μας από το πέρασμα του από τον Πανιώνιο, Πολ Τιστνειλ) ήταν μια φάση του αγώνα Ίστλι-Μπόλτον, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη Ίστλι που βρίσκεται κοντά στο Σαουθάμπτον, μια άχρηστη πληροφορία που, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποτε σου χαρίσει μια περιουσία σε κάποιο παιχνίδι γνώσεων, κι αν πράγματι το κάνει ελπίζω να μην ξεχάσεις που τη διάβασες. Ένας αγώνας που λόγω της τραγικής κατάστασης του χόρτου από τις πολλές βροχές διεξήχθη με απόφαση της τελευταίας στιγμής και μετά από ηρωικές προσπάθειες αρκετών εθελοντών οπαδών που βοήθησαν στον καθαρισμό του αγωνιστικού χώρου.

Κάπου στο δεύτερο ημίχρονο, λοιπόν, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Ίστλι και με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην επίθεση, ένας οπαδός με κουκούλα μπούκαρε στο χόρτο κάπου στο κέντρο του γηπέδου και ξεχύθηκε κι αυτός προς την αντίπαλη εστία, σε μια φιλότιμη προσπάθεια να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα να ολοκληρώσει μια τεράστια έκπληξη και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον 4ο γύρο του Κυπέλλου, μια επιτυχία που ίσως ακούγεται ασήμαντη σε κάποιους αλλά λογικά αρκούσε για να σπάσει το ρεκόρ κατανάλωσης αλκοόλ στο δήμο του Ίστλι. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής δεν έδωσε σημασία στον guest star, άφησε τη φάση να εξελιχθεί και έτσι προέκυψαν τα οχτώ πιο γραφικά δευτερόλεπτα της φετινής σεζόν, τα οποία θα κέρδιζαν άνετα θέση και σε μελλοντικές συλλογές με bloopers αν με κάποιο μαγικό τρόπο η μπάλα έφτανε στα πόδια του “12ου παίκτη” και αυτός την έστελνε στα δίχτυα.

Και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα και περιμένεις το ζουμ της κάμερας για να επιβεβαιώσεις την αναμενόμενη αρχική σκέψη πως πρόκειται για κάποιον τρελαμένο πιτσιρικά, που θέλει το βράδυ να πουλήσει μούρη στην τοπική παμπ, βλέπεις αυτή την εικόνα και ανακαλείς το κλασσικό μας πλέον συμπέρασμα: Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γυρίζοντας τον κόσμο με μια μπάλα

Ένα από τα αγαπημένα θέματα της σελίδας μας στο facebook είναι τα ωραία γηπεδάκια από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ιδέα να συγκεντρώσουμε όλα τα σχετικά posts σε ένα μέρος υπήρχε εδώ και μερικά χρόνια, αφού εκτός των άλλων μας το είχατε ζητήσει κάμποσες φορές, αλλά, όπως και το καλό ουίσκι, περιμέναμε πρώτα να ωριμάσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αχ βρε Ζοσέ

Είναι γεγονός πως ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν περνάει και τις καλύτερές του μέρες στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα δεν παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, δεν παίρνει αποτελέσματα και έχει μείνει αρκετά πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης που ήταν και ο μεγάλος στόχος το καλοκαίρι. Σε όλα τα παραπάνω έχουμε και τον παραγκωνισμό του εξαιρετικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η καλύτερη στιγμή του Κυπέλλου Αγγλίας μέχρι τώρα”

  1. Ο/Η hi! λέει:

    τα έχουμε ανεβάσει τα σπιτφάιρς κάνα δυο κατηγορίες
    την κόνφερενς την έχουμε φάει με το κουτάλι

  2. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Περίεργη ομάδα η Ίστλι (περίπτωση Φλίτγουντ, πρόεδρος με πολλά λεφτά και σχετικά μικρή ιστορία) αλλά πολύ πιο συμπαθής με πανέμορφο γηπεδάκι και φανταστικό παρατσούκλι-The Spitfires (όπως ανέφερε και ο φίλος από πάνω) παρμένο φυσικά από το θρυλικό αεροπλάνο του Β’ΠΠ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *