Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φοβού τους Κινέζους και δώρα φέροντας

Είναι καλό τα μικρά πρωταθλήματα να έχουν χρήματα. Να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες, να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, έτσι ώστε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές-εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, αλλά και οι θεατές-πελάτες να παρακολουθούν ένα καλύτερο προϊόν. Έτσι λοιπόν, θεωρητικά η συμφωνία της Β’ Εθνικής στην Πορτογαλία με έναν μεγάλο σπόνσορα δεν ακούγεται κάτι κακό. Στην πραγματικότητα όμως, η αλήθεια αποδείχτηκε διαφορετική. Η κινέζικη εταιρεία Ledman ήρθε σε συμφωνία με την πορτογαλική Ομοσπονδία για χορηγία του πρωταθλήματος. Όπως το εμπνευσμένο όνομά της αποκαλύπτει, η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με LED. Φωτισμό, οθόνες κ.ο.κ. Όταν λοιπόν ακούει κάποιος τη συνεργασία, στο μυαλό του βάζει ότι θα δώσει π.χ. χρήματα, οθόνες για τα γήπεδα ή λάμπες ή κάτι τέτοιο βρε αδερφέ.

Μόνο που οι Κινέζοι όπως φαίνεται δεν κάνουν τίποτα για την ψυχή της μάνας τους. Όπως μπορεί κάποιος να δει και στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Ledman δεν θα δώσει το τεχνολογικό της know-how, αλλά θα στείλει για μετεκπαίδευση ποδοσφαιριστές της χώρας. Η εταιρεία που στο σάιτ της παρουσιάζει και ως στρατηγικός χορηγός του κινεζικού ποδοσφαιρού, χωρίς ίχνος τσίπας αναφέρει ότι στη συμφωνία είναι να ονομαστεί το πρωτάθλημα σε Ledman Proliga και να σταλούν και ποδοσφαιριστές μαζί με προπονητές (πιθανότατα με κάποιο κοντέινερ). Με βάση τα πλάνα των Κινέζων θα πρέπει σε κάθε αγωνιστική να ξεκινούν το λιγότερο από ένας στις 10 καλύτερες ομάδες. Ερωτήσεις όπως “αν αλλάζει η 1οη ομάδα θα παίρνει μεταγραφή ο ποδοσφαιριστής της;” και “αν είναι τραυματίας θα μας στέλνετε κάποιον άλλον ή θα μπαίνει με καροτσάκι;” δεν έχουν απαντήσεις στο επίσημο σάιτ.

Όπως ήταν λογικό, αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις από τον σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών της Πορτογαλίας (σκέφτομαι την συνεδρίαση κάπως έτσι) και γενική κατακραυγή. Τελικά η Π.Ο. της χώρας είπε ότι οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να παίρνουν χρήματα για να βάζουν στο ρόστερ τους Κινέζους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένες να τους χρησιμοποιούν. Για το θέμα των προπονητών δεν ειπώθηκαν και πολλά. Θα τους βάζουν εκεί σε μια γωνία του πάγκου λογικά να χαίρονται οι άνθρωποι και να βγάζουν φωτογραφίες (αν και δεν είναι Γιαπωνέζοι). Φτηνά εργατικά χέρια. Οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι άλλα διαμάντια μπορεί να κρύβονται στα… μικρά γράμματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Κρόιφ έδωσε τη θέση του στον Φαν Μπάστεν

Είναι 3 Απριλίου του 1982 και ο Άγιαξ υποδέχεται τη NEC, όντας πρώτος στη βαθμολογία και με το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική ευθεία. Στην αρχική ενδεκάδα του βρίσκεται και ο Γιόχαν Κρόιφ και ο 20χρονος Βιμ Κιφτ, το μεγάλο ανερχόμενο αστέρι των ακαδημιών της ομάδας που σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Παρά το γεγονός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν τον Κλωτσήσαμε Ποτέ

Παιχνίδι Τσαμπιολί, ημίχρονο. Μεταξύ της μάχης να προλάβεις να πας στην τουαλέτα πριν την υπόλοιπη καφετέρια και της σκέψης αν θα πάρεις δεύτερο ποτό, σκάνε στην τηλεόραση οι φάτσες γνωστών ποδοσφαιριστών που λένε στη μητρική τους γλώσσα «Πείτε όχι στο ρατσισμό». Η διαφήμιση καταλήγει με το γνωστό σύνθημα της ΟΥΕΦΑ «Κλώτσα τον έξω». Μόνο που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *