Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Από την στενοχώρια στη χαρά και μετά στον τρόμο

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ συχνά μια αδιάκοπη μεταβολή συναισθημάτων. Χαρά, λύπη, οργή, απογοήτευση, εναλλαγές που ζουν ποδοσφαιριστές και οπαδοί. Αυτό όμως που έχει ζήσει η ομάδα της Ουρακάν τις τελευταίες μέρες είναι τόσο έντονο που ξεπερνάει τα συνηθισμένα και δυστυχώς το τέλος είναι πικρό. Έχοντας επικρατήσει με 1-0 της Καράκας στον πρώτο αγώνα για την πρόκριση στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες ταξίδεψε στην Βενεζουέλα για τον επαναληπτικό. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα ζήσει τις επόμενες ώρες. Η ομάδα από την Αργεντινή έκανε ένα τραγικό παιχνίδι, χωρίς να απειλεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε το πρώτο γκολ. Ο χοντρούλης προπονητής της Καράκας πανηγύρισε σαν τρελός, οι οπαδοί τής ομάδας έκαναν την χιονοστιβάδα πάνω στις τσιμεντένιες εξέδρες του πετάλου και το σκορ του πρώτου αγώνα ισοφαρίστηκε.

Το 2ο ημίχρονο ίσως ήταν ακόμα χειρότερο και οι Αργεντίνοι έμειναν με 10 παίκτες, περιμένοντας να λήξει το 90λεπτο. Μόνο που στο 82′ ο χοντρούλης προπονητής της Καράκας πανηγύρισε ξανά μέσα στο ιδρωμένο του πουκάμισο το 2-0, ενώ η οπαδός της Ουρακάν με το καυτό σορτσάκι και το κινητό στο χέρι (περίπου στα 2.20 του βίντεο) τα έβαζε με την άμυνα της ομάδας της. Οι παίκτες της Ουρακάν χωρίς ψυχολογία έκαναν τη σέντρα σε ένα γήπεδο που το χορτάρι έμοιαζε να έχει λεκέδες (ή να έχει σημάδια από εξωγήινους). Οχτώ λεπτά αργότερα, η Ουρακάν των δέκα παικτών σκόραρε, ο χίπστερ προπονητής Ντομίνγκες πανηγύριζε και οι εκδρομείς οπαδοί (ανάμεσά τους κι η κοπελιά με το σορτσάκι) ζούσαν μια ιστορική πρόκριση και μια φοβερή αλλαγή συναισθημάτων.

caracas

Η περιπέτεια όμως δεν είχε τελειώσει. Η αποστολή της Ουρακάν πηγαίνοντας προς το διεθνές αεροδρόμιο του Καρακάς, είχε σοβαρό ατύχημα, με το λεωφορείο που την μετέφερε να μένει από φρένα. Ο οδηγός προσπάθησε να το συγκρατήσει αλλά αυτό ανέπτυσσε συνέχεια μεγαλύτερη ταχύτητα καθώς ο δρόμος ήταν κατηφορικός. Τελικά βρήκε έναν παράδρομο και το οδήγησε εκεί. Μια που ήταν ανηφόρα, η ταχύτητα μειώθηκε και το λεωφορείο έπεσε πάνω στην βουνοπλαγιά, γύρισε στο πλάι και σταμάτησε στον χωματόδρομο της εικόνας. Νεκροί δεν υπήρξαν ευτυχώς, αλλά είχαμε τρεις τραυματίες. Μεταξύ αυτών και ο σκόρερ Μεντόζα, ο άνθρωπος που στο 91′ έδωσε τη χρυσή πρόκριση και λίγες ώρες μετά ήταν στο νοσοκομείο. Μαζί του κι ο γυμναστής της ομάδας και ο ποδοσφαιριστής Τοράνσο. Για τον τελευταίο έχει επικρατήσει σύγχυση, καθώς ακούστηκε ότι αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν τα τέσσερα δάχτυλα του ενός ποδιού, δηλώσεις που έγιναν μάλιστα από τον γιατρό της ομάδας. Αργότερα πάντως, ο πρόεδρος της Ουρακάν διέψευσε λέγοντας ότι απλά έγινε μια επέμβαση για να μην μολυνθούν, ενώ κυκλοφορεί και μια ανατριχιαστική φωτογραφία από το πόδι του άτυχου ποδοσφαιριστή. Η ομάδα από τις χαρές και τα πανηγύρια για την ανέλπιστη πρόκριση παραλίγο να ζήσει μια τραγωδία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι Ξεχασμένοι της Αγιοτσινάπα

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014, 6 άνθρωποι πέφτουν νεκροί και 43 εξαφανίζονται (απαγάγονται) από την πόλη Ιγουάλα στο Μεξικό. Ήταν όλοι τους φοιτητές. Η τραγωδία της Αγιοτσινάπα, το μέρος όπου πήγαιναν οι φοιτητές, είναι μια ακόμα ιστορία βίας στη χώρα. Έχουν περάσει χρόνια από τότε και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ήταν σκέτη αστυνομική βία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πέναλτι με τα δύο πόδια

Υπήρξε ένας από τους ιστορικότερους παίκτες της Μπόκα. Ο Μαρτίν Παλέρμο μπορεί να μην είχε ποτέ την ποιότητα άλλων φορ της Αργεντινής, αλλά έγραψε τη δική του ιστορία. Κι η ιστορία αυτή είναι γεμάτη διάφορες περίεργα συμβάντα, λες και οι συμπτώσεις και τα περίεργα γεγονότα τον κυνηγούσαν πάντα. Όπως η ιστορία με τα πόσα γκολ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Από την στενοχώρια στη χαρά και μετά στον τρόμο”

  1. Ο/Η kostakis_kor λέει:

    Αυτός ο προπονητής της Ουρακάν, πολύ χιψτερας, σαν τον δικό μας τον Παναγόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *