Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η μαμά μου λέει ότι είμαι ο καλύτερος

Η ιστορική Πενιαρόλ δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται μεν στην τρίτη θέση, αλλά έχει δυο ματς χωρίς νίκη, ενώ στο Λιμπερταδόρες ξεκίνησε άσχημα με εντός έδρας ήττα από την Ουρακάν και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κολομβία, όπου έχασε από την Ατλέτικο Νασιονάλ με 2-0 και ήδη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά στην πρόκριση. Κανείς όμως δεν μπορούσε να περιμένει ότι το γκολ του Μποκανέγκρα για το 1-0 θα έφερνε έναν χαμό στα εσωτερικά της ομάδας.

Το πρώτο γκολ της Νασιονάλ, το έπνιξε ο κίπερ Γκουρουσεάγκα

Όπως είναι λογικό, οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι και το εκφράζουν κι όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ουρουγουάη, ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο στα ραδιόφωνα. Να πει τον πόνο του βρε αδερφέ. Στην εκπομπή του Σπορ 890 λοιπόν, βγήκε μια κυριούλα με το όνομα Μαρία που με σοβαρό ύφος δήλωσε ότι πήρε για να μιλήσει για την Πενιαρόλ. “Η Πενιαρόλ δεν πρόκειται να κερδίσει όσο κρατάνε τον Γκουρουσεάγκα στο τέρμα. Έχουν τον Φρασκαρέλι στον πάγκο, έναν έμπειρο τερματοφύλακα που έχει παίξει στην Κύπρο και στη Χιλή κι οι δημοσιογράφοι λένε ότι είναι ένας από τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες στην Ουρουγουάη. Και συνεχίζουν με τον Γκουρουσεάγκα που κάνει βλακείες, βλακείες, βλακείες και τον σώζει η άμυνα.”

penarol

Οι δυο τερματοφύλακες σε στιγμές φιλίας

Ο ένας εκ των δημοσιογράφων προφανώς είχε υποψίες και τη ρώτησε αν είναι οπαδός της Πενιαρόλ. Η κυρία-Μαρία με ειλικρίνεια απαντάει ότι φυσικά και είναι Πενιαρόλ και μάλιστα έχει και έναν γιο που παίζει στην ομάδα. Οι υποψίες του δημοσιογράφου μεγάλωσαν: “Μην μου το λες, είσαι η μητέρα του Φρασκαρέλι”. Η κυρία-Μαρία δεν το αρνείται, οι δημοσιογράφοι γελάνε αλλά αυτή επιμένει [Σπορ 890 δεν βρίζω, να περάσει]: “Πείτε μου, δεν έχω δίκιο; Ο Γκουρουσεάκα δεν κάνει, πρέπει να φύγει. Θα ήταν καλός τερματοφύλακας για την Γ’ ή τη Δ’ αλλά όχι για την Α'”.

Όπως ήταν λογικό, οι δηλώσεις της μαμάς Μαρίας προκάλεσαν προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Ο αγαπημένος γιος Φρασκαρέλι βγήκε στο τουίτερ και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, με το τυπικό αλλά και τόσο αληθινό για κάθε αγόρι: “Είναι η μητέρα μου, αλλά δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για ό,τι κάνει. Μίλησα και με τον Γκαστόν και του είπα ότι αυτό δεν πρόκειται να χαλάσει τη φιλία μας. Όλος ο κόσμος ξέρει πόσο καλή σχέση έχουμε”. Αν το θέμα όντως έληξε εκεί ή μαμά Μαρία σαν καλή Ουρουγουανή ποδοσφαιρομάνα θα επιμείνει, είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Εμείς είμαστε πάντως σίγουροι ότι η κυρία Μαρία είναι κάπως έτσι:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κoιτάς το δέντρο, χάνεις το δάσος

Έχουμε δει αρκετές φορές μέχρι που φτάνει η τρέλα των οπαδών για τις ομάδες τους (συν το γεγονός ότι κάποιοι είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να πληρώσουν εισιτήριο). Το σημερινό μας παράδειγμα είναι από την εξωτική Καπιατά, μια πόλη 250 χιλιάδων κατοίκων σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν. Το καμάρι της πόλης είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Η μαμά μου λέει ότι είμαι ο καλύτερος”

  1. Ο/Η KwstasArsenal λέει:

    Γιατι σαν την μανα δεν εχει ρε φιλε ! χαχαχα

  2. Ο/Η Dreamdim λέει:

    Πάνω κάτω τα ίδια πίστευε και ο πατέρας Χούτος για το γιό του και τους άλλους.Για να μην πώ οτι στις λεγόμενες “ακαδημίες” ποδοσφαίρου όλοι οι πατεράδες (κι ενίοτε μανάδες) την “πέφτουν” στον προπονητή επειδή ο γιός τους είναι ο καλύτερος απο ολα τα άλλα παιδιά.

  3. Ο/Η mjts λέει:

    ‘ντάξει μύθος..!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *